Ξεσηκωμός στο Αγρίνιο

Φώτης Καρακούσης
Με την ομάδα της νίκης στο Περιστέρι και το κόσμο να γεμίζει... το κλουβί ο Παναιτωλικός είναι έτοιμος για τα πρώτα του αποκαλυπτήρια στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Μπορεί τυπικά να λέμε πως έχουμε φτάσει στην 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, αλλά ουσιαστικά μόνο δύο παιχνίδια έχουν γίνει και τρέχουμε προς το τρίτο. Έτσι ο Παναιτωλικός μετά τις δύο εξορμήσεις σε Τούμπα και Περιστέρι, είναι να ώρα να δώσει το πρώτο του εντός έδρας μας, υποδεχόμενος αύριο Σαββάτο τον Παναθηναϊκό (20:30).

Τα... καναρίνια θα κάνουν τα φετινά τους αποκαλυπτήρια μπροστά στον κόσμο τους και ο αντίπαλος είναι ιδανικός, προκειμένου οι φίλοι της ομάδας να γεμίσουν το «κλουβί» και να συμπαρασταθούν στους παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη. Ο... Ρουμάνος όπως όλα δείχνουν θα κατεβάσει την ομάδα με συνταγή Περιστερίου, εκεί όπου ο Παναιτωλικός επικράτησε με 2-0 του Ατρομήτου και πέτυχε την πρώτη του νίκη στο λεκανοπέδιο.

Μια νίκη που ναι μεν ανέβασε ψυχολογικά τους πάντες, χωρίς ωστόσο να σημαίνει πως πήραν τα μυαλά τους αέρα. Άλλωστε σε αυτό (το να μην πάρουν τα μυαλά αέρα) βοηθάει και ο αντίπαλος, μιας και αν έχεις κερδίσει τον Ατρόμητο στην Αθήνα και παίζεις μετά με την Κέρκυρα, είναι λίγο λογικό να πεις πως θα κάνεις εύκολα ή δύσκολα το δύο στα δύο. Όταν όμως επόμενος αντίπαλός σου είναι ο Παναθηναϊκός, σκέφτεσαι μόνο αυτό το ματς και ήδη έχεις ξεχάσει την προ μιας βδομάδας νίκη.

Με συνταγή Ατρομήτου

Στο πρώτο του φετινό εντός έδρας ματς, ο έμπειρος προπονητής όπως προαναφέραμε αναμένεται να κατεβάσει τους Αγρινιώτες με συνταγή Ατρομήτου, αν και πάντα υπάρχει περίπτωση έκπληξης, κάτι που άλλωστε συνηθίζει να κάνει.

Ας πάμε να δούμε ποιοι θα ξεκινήσουν. Ο Κυριακίδης θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Στα άκρα της άμυνας θα είναι ο Μύγας δεξιά και ο Τσοκάνης αριστερά, ενώ το κέντρο της θα το αποτελέσουν οι Κούσας και Ροντρίγκες, με τον Πορτογάλο να ήταν ο κορυφαίος στο Περιστέρι. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Μάκος και Πάουλο, ενώ πριν τον προωθημένο Τομανέ στο 4-2-3-1 θα αγωνιστούν οι Ουάρντα αριστερά, Φερέιρα κέντρο και Κλέσιο δεξιά

Να πάει για την δεύτερη νίκη στο 7ο ματς

Η αναμέτρηση του Σαββάτου θα είναι η έβδομη των δύο ομάδων με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό. Τα... καναρίνια θα παλέψουν για την δεύτερη νίκη τους, με την μοναδική έως τώρα να είναι την περίοδο 2013-14 όταν επιστρέφοντας μετά τον υποβιβασμό στην Σούπερ Λίγκα επικράτησε με 1-0 με γκολ του Καμαρά στο 30'. Στα έξι έως τώρα ματς οι... πράσινοι μετράνε τρεις νίκες, δύο παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ ένα όπως αναφέραμε το έχει κερδίσει ο Παναιτωλικός.

Η προϊστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων

Αγωνιστική περίοδος 1975-76

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 3-2 (Μπαλτούμας, Παππάς, - Παπαδημητρίου, Ελευθεράκης (2))

Αγωνιστική περίοδος 1976-77

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-0

Αγωνιστική περίοδος 2011-12

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 1-1 (Καμαρά – Τοτσέ)

Αγωνιστική περίοδος 2013-14

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 1-0 (Καμαρά)

Αγωνιστική περίοδος 20-14-15

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-1 (Πέτριτς)

Αγωνιστική περίοδος 2015-16

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 1-2 (Κάπελ – Καρέλης, Μπεργκ)

Σημείο αναφοράς οι Κούσας-Ζέκα

Από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων στο Αγρίνιο (αφήνουμε τα δύο την δεκαετία του 70), δύο παίκτες είναι σημείο αναφοράς, καθώς έχουν δώσει το παρών σε όλα. Ο λόγος για τον Γιώργο Κούσα του Παναιτωλικού και τον Κάρλος Ζέκα του Παναθηναϊκού. Ο αρχηγός των... καναρινιών είχε μπει ως αλλαγή στο 69' στο πρώτο ματς των δύο ομάδων μετά την επιστροφή του Παναιτωλικού στην μεγάλη κατηγορία μετά από 35 χρόνια (η αναμέτρηση είχε διεξαχθεί στις 4 Ιανουαρίου του 2012), ενώ έχει ξεκινήσει και στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια. Ο Πορτογάλος από την άλλη και στις προηγούμενες τρεις αναμετρήσεις ήταν στην βασική ενδεκάδα του «τριφυλλιού».

Ουρές για ένα εισιτήριο

Κάτι το πρώτο φετινό παιχνίδι, κάτι ο εμπορικός αντίπαλος, κάτι η πολύ καλή εμφάνιση και νίκη στο Περιστέρι, έχουν κάνει τον κόσμο του Αγρινίου να ετοιμάζεται να γεμίσει το... κλουβί στο μεγάλο αυτό ματς. Σήμερα Παρασκευή βγήκαν στην κυκλοφορία τα εισιτήρια και δημιουργήθηκαν ουρές από τους φίλους των... καναρινιών που θέλουν να βρεθούν στο γήπεδο και να υποστηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα. Το... κλουβί αναμένεται να γεμίσει με την ελπίδα των φίλων της ομάδας του Γιάννη Ματζουράκη στο τέλος όλοι μαζί να πανηγυρίζουν μια σημαντική νίκη επί ενός τόσο δυνατού αντιπάλου.