Ισόπαλοι «Φαίακες» και... καναρίνια στην Κέρκυρα

Φώτης Καρακούσης
Φιλικών συνέχεια για τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας με την Κέρκυρα και τον Παναιτωλικό να αναδεικνύονται ισόπαλοι με 2-2 στο όμορφο νησί.

Κανονικά και αν όλα στην Ελλάδα λειτουργούσαν σωστά, αυτό το Σαββατοκύριακο θα διεξαγόταν η 2η αγωνιστική. Αντί όμως για τα επίσημα ματς, οι ομάδες μας δίνουν το ένα φιλικό μετά το άλλο, προκειμένου να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση όταν κάποια στιγμή αρχίσει επιτέλους η Σούπερ Λίγκα. Στην Κέρκυρα η τοπική ομάδα υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό, σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι που έληξε με 2-2. Οι Αγρινιώτες κατάφεραν να προηγηθούν με 2-0, αλλά οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και έφεραν το ματς στα ίσια.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο που ανήκε στους φιλοξενούμενους. Οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, είχαν προηγηθεί με 2-0, έχοντας ως σκόρερ τον εξαιρετικό Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος άνοιξε το σκορ στο 32' με σουτ και στο 44' με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Φερέιρα έδωσε μεγαλύτερο προβάδισμα στην ομάδα του.

Στην επανάληψη όπως συμβαίνει στα περισσότερα φιλικά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε λόγω των πολλών αλλαγών που υπήρξαν. Οι Φαίακες πάντως έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση και αρχικά κατάφεραν να μειώσουν στο 81' με προβολή του Γεωργακόπουλου, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Χιντζίδης με εκτέλεση φάουλ και λάθος του Κριστιάνο έφερε το ματς στα ίσια κάνοντας το τελικό 2-2.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγογίου): Κουτσαβασίλης, Βενέτης, Ντιμιτρόβσκι, Γκόμεζ, Ζαραδούκας, Σιόντης, Ναζίμ, Ζορμπάς, Γεωργίου, Επστάιν, Ροζάριο.

Στο β’ ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Ανδρεόπουλος, Αρναρέλλης, Ιωάννου, Κόντος, Χιντζίδης, Γεωργακόπουλος, Σπίνουλας, Ντιόγκο, Παμλίδης, Γρομητσάρης.

Παναιτωλικός (Ματζουράκης): Κυριακίδης (61′ Κριστιάνο), Μύγας (78′ Γιαννιώτης), Κούσας (69′ Χαντάκιας), Μάκος, Τσοκάνης, Παπάζογλου,Μάρκος Πάουλο (78′ Βασιλούδης),Φερέιρα (69′ Μουνιός), Τομανέ (69′ Κλέσιο), Ουάρντα (73′ Ρόσα), Μαρκόφσκι (46′ Ρότσα) .