Με καλύτερες πιθανότητες από ότι είχαν φανταστεί…

Διονύσης Δελλής
Μέσα σε δύο εβδομάδες ο Ολυμπιακός αλλάζει τα… δεδομένα του ενόψει της νέας περιόδου. Γράφει ο Διονύσης Δελλής.

Και εκεί που ο Ολυμπιακός είχε βαρεθεί να… μετρά προβλήματα αυτό το καλοκαίρι, ξαφνικά δείχνει να είναι έτοιμος να υποδεχθεί έναν σωρό από λύσεις. Η δύναμη των μεταγραφών που όλα τα αλλάζει. Ο πιο σύντομος δρόμος για να αλλάξεις τα δεδομένα. Και αυτό το μονοπάτι οι Ερυθρόλευκοι αν μη τι άλλο το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα στην Ελλάδα.

Η αρχή έγινε με Μάρτινς και Μαρίν, ακολουθεί ο Ιλόρι. Και είναι στο προσκήνιο ονόματα σαν του Νίλμαρ, του Καρντόσο, του Μαουρίσιο, του Καρσελά. Ποδοσφαιριστές με προδιαγραφές που δίνουν την αίσθηση πως η νέα αγωνιστική εκδοχή μπορεί τελικά να είναι καλύτερη από την περσινή.

Έχουν αλλάξει ήδη αρκετά πρόσωπα. Και έχουν συμβεί ακόμη περισσότερα σε αυτό το καλοκαίρι που θα μπορούσε κάλλιστα να προσφέρει… σε ντοκιμαντέρ, ότι δεν πρέπει να κάνει μια ομάδα. Στην ουσία όμως οι πραγματικές απώλειες για τον Ολυμπιακό είναι μετρημένες στο ρόστερ του. Το δέος του Ρομπέρτο. Η ηγετική φιγούρα του Φουστέρ. Οι βοήθειες του Σαλίνο. Τα λίγα καλά ματς του Μασουακού και του Ντουρμάζ. Τα ακόμη λιγότερα του Κασάμι και του Ερνάνι.

Παίξε νόμιμα με απεριόριστα ειδικά στοιχήματα στην Sportingbet!

Ο Καπίνο προσπαθεί ήδη να χωρέσει στα γάντια του Ισπανού. Και είναι ίσως το πιο ευχάριστο μήνυμα της περιόδου που διανύουμε η πρόοδος του. Ο Καμπιάσο με τον Τσόρι έμειναν για να κάνουν τη δουλειά του Φουστέρ στα αποδυτήρια. Ο Ντε λα Μπέγια είναι ένας κανονικός αριστερός μπακ, με εμφανώς λιγότερο ταλέντο αλλά περισσότερη σοβαρότητα από τον προκάτοχο του. Ο Μαρίν προφανώς και έχει ψηλότερο ταβάνι από τον Ντουρμάζ. Ο Μάρτινς πιθανότατα θα πάρει την θέση του Κασάμι στο rotation της μεσαίας γραμμής χωρίς να επιτρέψει σοβαρές αναταράξεις.

Και ότι ακολουθήσει από εκεί και έπειτα θα είναι κέρδος. Διότι ο περσινός Ολυμπιακός δεν είχε ούτε Νίλμαρ, ούτε Καρντόσο (αν υποθέσουμε ότι θα αποκτηθεί ένας από τους δύο για την επίθεση). Η προηγούμενη ομάδα δεν είχε κεντρικό αμυντικό με την ταχύτητα του Ιλόρι. Και ο Ερνάνι δεν δημιούργησε κάποιο σοβαρό δεδικασμένο ώστε ο επόμενος winger να βρει ψηλά τον πήχη.

Αν γίνουν οι συγκεκριμένες κινήσεις, οι Πειραιώτες που στο μεταξύ με τον Μπέντο -και την πιθανότατη πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ- βρίσκουν και την ηρεμία τους μπορούν κάλλιστα να νιώσουν με καλύτερες πιθανότητες. Με πολύ καλύτερες πιθανότητες από ότι θα μπορούσαν να φανταστούν και οι ίδιοι στις αρχές Αυγούστου.