Κάνιας: «Να περάσουμε και από τη φάση των ομίλων»

Σταύρος Σουντουλίδης
Ο Χοσέ Κάνιας, μιλάει στο Gazzetta.gr, και βάζει ψηλά τον πήχη σ’ ότι αφορά τις ευρωπαϊκές προσδοκίες του ΠΑΟΚ τη φετινή χρονιά. Ο Ανδαλουσιάνος μέσος είναι αισιόδοξος και δεν το κρύβει.

Στο «Μπόρις Παϊχάτζε», ο γεννημένος στη Χερέθ ντε λα Φροντέρα της Ανδαλουσίας, μέσος του ΠΑΟΚ πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα, περνώντας ως αλλαγή στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους.

Όπως λέει στην Τιφλίδα «κάναμε τη μεγαλύτερη δουλειά για την πρόκριση, πρέπει τώρα να τελειώσουμε την πρόκριση στο σπίτι μας», αλλά όπως τονίζει «στόχος τώρα είναι να περάσουμε και από τη φάση των ομίλων».

-Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα πολύ καλό δεύτερο μέρος και πήρε μια σημαντική νίκη στην Τιφλίδα.

«Ηταν μια σημαντική νίκη για εμάς. Στο πρώτο μέρος η ομάδα δυσκολεύτηκε από τον αντίπαλο, αλλά στο δεύτερο παρουσιαστήκαμε καλύτεροι και καταφέραμε να κρατήσουμε τη μπάλα, να σκοράρουμε και άλλα γκολ και να έρθει αυτή η νίκη».

-Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι με την είσοδο σου στο δεύτερο μέρος και με τις άλλες αλλαγές, ο ΠΑΟΚ άλλαξε την εικόνα του.

«Στο πρώτο μέρος η Ντιναμό προσπάθησε να πιέσει δυνατά, αλλά στο δεύτερο καταφέραμε να βρούμε τους χώρους. Το κυριότερο, κρατήσαμε τη μπάλα και αυτό ήταν το πιο σημαντικό αφού έτσι μπορέσαμε να κυριαρχήσουμε. Δεν νομίζω ότι η ομάδα έκανε κάτι διαφορετικό από το πρώτο ημίχρονο σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο θέλησε να αγωνιστεί. Απλά πιέσαμε ψηλά, κρατήσαμε την μπάλα και καταφέραμε να κερδίσουμε».

-Συμφωνείς ότι παρουσιάστηκες πιο βελτιωμένος και έτοιμος σε σχέση με το φιλικό απέναντι στον Ατρόμητο;

«Ναι και είμαι χαρούμενος. Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο έπαιξα για πρώτη φορά ενενηντάλεπτο, αυτή την εβδομάδα προετοιμάστηκα ακόμη καλύτερα, νιώθω απόλυτα έτοιμος, είμαι ευχαριστημένος και χαρούμενος».

-Ο ΠΑΟΚ είναι στους ομίλους. Ποιος είναι ο επόμενος στόχος που βάζεις;

«Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να κερδίσουμε αυτό τον αγώνα και τώρα κοιτάμε τον επαναληπτικό. Θέλουμε να σφραγίσουμε την πρόκριση στο σπίτι μας. Δε θα έχουμε πρόβλημα στο δεύτερο ματς αρκεί να είμαστε σοβαροί και φυσικά ο επόμενος μας στόχος στην Ευρώπη είναι να μπορέσουμε να περάσουμε και από τη φάση των ομίλων».