Τα δύσκολα... εύκολα!

Τα δύσκολα... εύκολα!

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
Τα δύσκολα... εύκολα!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για μία χρονιά που εύκολη μπορεί να την κάνει μόνο ο ΑΡΗΣ με μεγάλη προσπάθεια και προσοχή.

Μετά και την ολοκλήρωση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας της ομάδας είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ακόμα και αυτός ο ΑΡΗΣ που έχει ελλείψεις στο ρόστερ του, είναι το φαβορί για την άνοδο στην Λίγκα.

Θα σημειώσω με βάση τα όσα διαβάζω και ακούω από τις προετοιμασίες των άλλων ομάδων ότι τα Τρίκαλα, ο ΟΦΗ και ο Απόλλων Σμύρνης θα είναι επίσης ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν. Είχα μία αίσθηση μέχρι πρότινος για την Σπάρτη, αλλά προφανώς ο Γιαννακόπουλος στην πρώτη του χρονιά στην Β εθνική κρατάει χαμηλά την μπάλα ή γίνεται κάτι που δεν ξέρουμε.

Ο ΑΡΗΣ βέβαια έχει ακόμα συγκεκριμένες θέσεις που “φωνάζει” για ενίσχυση. Καταρχήν τα στόπερ. Εκεί βέβαια θεωρητικά έχουν κλείσει 2 εκ των 3 παικτών που χρειάζεται η ομάδα. Ο ένας είναι ο Ραούλ Μπράβο. Είναι εμφανέστατο ότι υπάρχει πρόβλημα και θα πρέπει να λυθεί άμεσα. Ο Αναστόπουλος είναι ξεκάθαρο ότι “τρελάθηκε” με την απουσία του Ισπανού από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και θεωρώ ότι πρέπει με την επιστροφή της ομάδας στις προπονήσεις στο Ρύσιο να τελειώσει το θέμα. Και όταν γράφω να τελειώσει με κάθε τρόπο και κόστος. Είτε να ενσωματωθεί ο Μπράβο κανονικά και να θεωρείται λήξαν το θέμα ή να συνεχίσει τις διακοπές του. Το σημειώνω τώρα που είναι ακόμα καλοκαίρι. Όταν αυτά τα θέματα δεν λύνονται...οριστικά μέσα στην χρονιά σου κάνουν άνω-κάτω την ομάδα.

Δεν γίνεται ο Ισπανός να έχει ανακοινωθεί πρώτος από όλους και να έχουμε φτάσει 15Αυγουστο και ακόμα να μην έχει ενσωματωθεί με την ομάδα. Αν λυθεί το θέμα, ο ΑΡΗΣ με Ιντζίδη, Ραούλ Μπράβο και...Ταυλαρίδη θα έχει 3 εξαιρετικές περιπτώσεις στόπερ στο ρόστερ του και θα ψάχνει για έναν ακόμα ως μπακ-απ. Βέβαια για τον Ταυλαρίδη γράφουμε και λέμε, αλλά καλό θα ήταν αυτή την εβδομάδα να τελειώσει με τον Παναθηναικό και να ενσωματωθεί με την ομάδα με την οποία έχει συμφωνήσει.

Από κει και έπειτα υπάρχει η περίπτωση του Χουχούμη, αλλά και η θέση του σέντερ φορ για την οποία γίνονται επαφές με ξένους παίκτες. Στην τελική η χρονιά να ξέρετε θα είναι δύσκολη γιατί έτσι είναι η κατηγορία. Και μόνο ο ΑΡΗΣ μπορεί να κάνει τα δύσκολα...εύκολα!

Μια που αναφέρθηκα στην περίπτωση Χουχούμη θα σημειώσω ότι προσωπικά δεν θέλω δανεικό παίκτη ειδικά από τον Παναθηναικό, ωστόσο έχει πλάκα το όλο θέμα γιατί πολύ απλά ξεφτιλίζει όλους όσους προσπαθούν να μας πείσουν ότι επειδή ο ΑΡΗΣ έπαιξε ένα φιλικό με τον Ολυμπιακό, ανέβηκε και στο άρμα του.

Πώς γίνεται, λοιπόν, να είσαι στο άρμα του ΟΣΦΠ και να παίρνεις δανεικό από τον Παναθηναικό; Αλήθεια γιατί δεν γράφετε ή δεν λέτε τίποτα για αυτόν τον δανεισμό; Αν ο Χουχούμης φυσικά έπαιζε στον Ολυμπιακό και έρχονταν δανεικός θα γίνονταν ο κακός χαμός. Είναι όμως όλα αυτά στο πλαίσιο του διαρκούς επικοινωνιακού bulling που δέχεται ο ΑΡΗΣ και άλλες ομάδες που δεν έχουν δηλώσει πίστη στην “συμμαχία”.

Για να καταλάβετε πολύ απλά, ο ΑΡΗΣ δεν θα “χαλάσει” τις σχέσεις του με κανέναν και δεν θα είναι σύμμαχος με κανέναν άλλο, αν δεν το θέλει ο ίδιος. Παρά το γεγονός ότι επαναλαμβάνω για μένα δεν είναι απαραίτητος ένας δανεισμός παίκτη από αυτές τις ομάδες, η ομάδα έχει ιδιοκτήτη. Έχει μεγαλομέτοχο που πλήρωσε πάνω από 2 εκ ευρώ για να την πάρει και οι επιλογές θα είναι δικές του. Σε όλα τα επίπεδα. Διοικητικά, αγωνιστικά, μάρκετινγκ, σχέσεων, ΕΠΟ, Πολιτείας, Λίγκας. Οι επιλογές σε όλα αυτά τα επίπεδα θα είναι ξεκάθαρα του Καρυπίδη. Φυσικά ο ίδιος ξέρει πολύ καλά ότι οφείλει να είναι πιστός στις αρχές, το ήθος και την ιστορία του συλλόγου. Το ξέρει πάρα πολύ καλά. Έχει, λοιπόν, κάθε δικαίωμα να λειτουργήσει αναλόγως και να πάρει τι αποφάσεις του και φυσικά να κριθεί για όλες αυτές.

Για τον ΑΡΗ όμως ένα και μόνο είναι το κριτήριο. ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!

ΥΓ1 Επί ένα χρόνο και σε αυτή εδώ την γωνιά μέσω του blog μου στο gazzetta.gr και φυσικά στο Libero 107.4 και το AllAboutARIS πολλές φορές χρειάστηκε να απαντήσω σε ψέματα και τοποθετήσεις που ήθελαν τον ΑΡΗ να μην λαμβάνει άδεια, να μην αγωνίζεται στην football league, να επιστρέφουν τα χρέη, να τον καθυστερεί το Ρύσιο, η Μαρούπα, ο Παναγόπουλος κτλ κτλ. Θα έχετε διαπιστώσει φυσικά ότι όλα όσα για μένα σκηνοθετημένα παρουσιάστηκαν κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος. Βέβαια για μεγάλο χρονικό διάστημα έσπειραν την αμφιβολία και καλλιέργησαν την αμφιβολία στον κόσμο του ΑΡΗ. Προχθές η football league επικύρωσε την συμμετοχή του ΑΡΗ όπως και όλων των υπολοίπων ομάδων.

Αποδείχθηκε ότι τελικά...άδεια δεν πήρε η Μαρούπα, ότι η εκκαθάριση που τόσο επιτακτικά έλεγαν και φώναζαν ότι ήταν προαπαιτούμενο ανόδου δεν ήταν- γιατί αυτό λέει ο νόμος για φέτος και όχι γιατί έγινε κάποια χάρη-, ενώ βεβαίως με βάση τη νομοθεσία και πάλι ο ΑΡΗΣ πλέον είναι καθαρός από τα χρέη του παρελθόντος. Δεν έκανα τίποτα παραπάνω από την παράθεση των γεγονότων και των νόμων που οδήγησαν σε δικαίωση για την ομάδα.

Αυτή την φορά το αποτέλεσμα ήταν το επιθυμητό και για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στην διοίκηση που πέτυχε απέναντι σε φανερούς και μη εχθρούς να τα ξεπεράσει όλα και πλέον να έχει την ευθύνη της δημιουργίας μίας ομάδας αντάξιας της ιστορίας της και των προσδοκιών του κόσμου της.

Πολύ απλά όμως θα σημειώσω ότι και πέρσι το ίδιο ακριβώς πράγμα έκανα. Ο ΑΡΗΣ όμως έμεινε στην Γ εθνική γιατί πολύ απλά απέτυχε στο διοικητικό κομμάτι να προασπίσει τα συμφέροντά του. Γιατί αδικήθηκε, αλλά δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Και στις δυο περιπτώσεις στο πλευρό του συλλόγου ήμασταν και αναδείξαμε το δίκιο του. Την επιτυχία όμως ή όχι δεν την καθορίζουν τα γραφόμενά μας.

Την καθορίζουν οι ενέργειες και οι πράξεις των παραγόντων...

ΥΓ2 Είδατε τι ωραίες αβάντες γίνονται στην όμορφη Θεσσαλονίκη για τον Κάλας, τώρα που έχει πρόεδρο τον φίλο Πόντιο των Ποντίων; Πριονοκορδέλα τον περνούσαν στον ΑΡΗ τον Καλαιτζίδη, ύμνοι πλέον κάθε μέρα στον Απόλλωνα. Όχι, όχι δεν το έκαναν λόγω ΑΡΗ. Απλά ο Απόλλωνας είναι πολύ δυνατός επικοινωνιακά...

ΥΓ3 Να μας φωτίσει όλους η Παναγίτσα μέρα που ξημερώνει και να έχει υπό την προστασία της όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Μεγάλη Η Χάρη Της...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!