Πλατανιάς: Με πλάνο για υψηλές πτήσεις!

Δημήτρης Τομαράς
Ο Πλατανιάς διατήρησε τον Γιώργο Παράσχο στο τιμόνι του, ενισχύθηκε γρήγορα και με μεθοδικότητα, καλύπτοντας τα κενά του και προετοιμάζεται για μία χρονιά σε... τροχιά Ευρώπης.
Πέρυσι το... τρένο της Ευρώπης χάθηκε στο παραπέντε. Ο Πλατανιάς σε μία πολύ καλή σεζόν του τερμάτισε 8ος (σ.σ. ισοβάθμησε με Ατρόμητο) και ενώ θα μπορούσε να είχε βρεθεί ακόμα πιο ψηλά. Με ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο, παίκτες που θα τους ζήλευαν ακόμα και μεγάλες ομάδες όπως τον Κουλιμπαλί (σ.σ. που πήρε εν τέλει φέτος μεταγραφή), οργάνωση και σοβαρότητα. Φέτος οι Χανιώτες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έκαναν το... ξεκαθάρισμα στο έμψυχο δυναμικό τους.
Κράτησαν σε γενικές γραμμές όσους ήθελαν, έκλεισαν αρκετά γρήγορα ποδοσφαιριστές που τους είχαν από πέρυσι στο στόχαστρο και φυσικά φρόντισαν να... κλειδώσουν από νωρίς με νέο συμβόλαιο τον τεχνικό τους, Γιώργο Παράσχο. Πολύ καλή κίνηση με την απόκτηση του μεσοεπιθετικού Μανούσου τον οποίο ήθελε η... μισή Super League και σημαντικές οι προσθήκες των Καρυπίδη, Ηλιάδη και του τρίτου σκόρερ στη Βοσνία, Ντιλαβέρ. Ο Μανούσος θα καλύψει το κενό του Μιλούνοβιτς - τον οποίο ο Πλατανιάς άφησε ελεύθερο - και ο Ντιλαβέρ του Ανγκούλο. Προφανώς και η αποχώρηση του Κουλιμπαλί για τον Παναθηναϊκό είναι απώλεια. Στην θέση του ήταν να αποκτηθεί ο Σκόνδρας από τον ΠΑΟΚ αλλά η μεταγραφή... χάλασε. Τελικώς έκλεισε ο Στάθης ενώ ένας ακόμα παίκτης που έκανε deal με τους Χανιώτες προερχόμενος από Καλλονή ήταν ο Γιορέντε.
ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΑΝ: Φυσικά εφόσον βγουν Ευρώπη. Είναι ο μεγάλος στόχος. Όνειρο ζωής από πέρυσι. Ειδικά από την στιγμή που ο Πλατανιάς απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει.
Να φτάσει επιτέλους στην πηγή και να πιεί και νερό...
ΠΙΚΡΟΣ ΚΑΦΕΣ ΑΝ: Οτιδήποτε κάτω από την 10η θέση ισούται με αποτυχία για τον κρητικό σύλλογο. Με βάση την σεζόν που έκανε πέρυσι φέτος είναι υποχρεωμένος για σαφώς πιο μεγάλες και υψηλές πτήσεις.
ΗΡΘΑΝ: Πριντέτα, Καρυπίδης, Μανούσος, Ηλιάδης, Γιορέντε, Ντεβέσα, Στάθης, Ντιλαβέρ και Λαμπίρης.
ΕΦΥΓΑΝ: Ράμος, Τσιμόντζι, Πάγκαλος, Μιλούνοβιτς, Βαλεριάνος, Ανγκούλο, Κουλιμπαλί και Φιγκέιρα.
ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Το... αντίο του Ουσμάν Κουλιμπαλί, ίσως του κορυφαίου ακραίου αμυντικού στην ελληνική Λίγκα πάντα μετά τον Ομάρ, βάζει σε αυτήν την κατηγορία τον Γιώργο Μανούσο.
Παίκτης που παραμένει σε καλή ηλικία ένα... εργαλείο για κάθε προπονητή. Ποδοσφαιριστής ικανός να παίξει σε όλες τις θέσεις στην επίθεση και να κάνει μεγάλες... ζημιές σε αντίπαλες άμυνες. O 28χρονος πέρυσι είχε 32 ματς με την Καλλονή με 7 γκολ.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Γιώργος Παράσχος είναι ο άνθρωπος που... αναγέννησε τον Πλατανιά από κάθε άποψη αλλά κυρίως ποδοσφαιρικά και τακτικά και σε ζητήματα νοοτροπίας και σωστής προσέγγισης των αντιπάλων. Ο 63χρονος τεχνικός με την άκρως πετυχημένη θητεία στα Χανιά προπονεί ομάδες από το 1993 και έχει δουλέψει... παντού. Τα πιο βαριά ονόματα που έχει προπονήσει ως σύλλογοι είναι οι ΠΑΟΚ, Άρης και Ηρακλής αλλά και ΟΦΗ και Πανιώνιος. Έχει δουλέψει και εκτός Ελλάδας.
ΓΗΠΕΔΟ: Το δημοτικό στάδιο Περιβολίων είναι εδώ και χρόνια η έδρα του Πλατανιά. Χωράει 3.700 θεατές.
SITE OMAΔΑΣ: Fcplatanias.gr