Μετά απορούμε γιατί έφυγαν και γιατί δεν έρχονται…

Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μαίνεται ο πόλεμος Κοντονή-ΕΠΟ κι ο Υπουργός ξεκαθαρίζει με τον πιο επίσημο τρόπο ότι δεν θα επιτρέψει να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα. Κι από κοντά ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ βγάζουν ανακοινώσεις με τον ίδιο, κοινό, παρονομαστή.

Ο τελικός του Κυπέλλου, για τους λόγους που όλοι ξέρουμε, έγινε κεκλεισμένων των θυρών το Μάϊο, ένα μήνα μετά την αρχική ημερομηνία διεξαγωγής του κι ενώ το πρωτάθλημα είχε τελειώσει στις 17 Απριλίου.

Ο δεύτερος ημιτελικός Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ δεν έγινε ποτέ γιατί δεν κατέβηκε ο ΠΑΟΚ! Και οι ημιτελικοί ΑΕΚ-Ατρόμητου έγιναν χωρίς κόσμο.

Ο πρώτος ημιτελικός ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού διακόπηκε στο 85’, γιατί έκαναν ντου οι ΠΑΟΚτζήδες στον αγωνιστικό χώρο κι αφού πρώτα είχε πέσει σέκος ο Μάρκο Σίλβα από αντικείμενο στην πλάτη.

Το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός δεν έγινε ποτέ, γιατί έφευγαν φωτοβολίδες-ρουκέτες προς τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Μετά το αμέσως προηγούμενο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, όπου είχαν εισβάλλει πριν το παιχνίδι στο τερέν οι Παναθηναϊκοί, είχε διακοπεί το πρωτάθλημα από τον Κοντονή και με απόφασή του είχε ξαναρχίσει με όλα τα ματς κεκλεισμένων των θυρών επί δύο αγωνιστικές.

Και το ντέρμπι Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακού είχε επίσης διακοπεί από ντου των ΑΕΚτζήδων στα τελευταία λεπτά.

Όλα αυτά μέσα σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο!!! Διάστημα στο οποίο δύο φορές η ΦΙΦΑ είχε αποφασίσει να αποβάλλει το ελληνικό ποδόσφαιρο από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις. Κάτι το οποίο θα γίνει και πάλι, σύντομα, για τρίτη φορά!!!

Και μετά απορούμε γιατί έφυγαν ο Ρομπέρτο, ο Μαζουάκου κι ο Μάρκο Σίλβα και γιατί θα φύγουν κι άλλοι ακόμη, απ΄ όλες τις ομάδες, όσοι μπορούν να φέρουν προτάσεις…Όπως έφεραν ο Μακ κι ο Καρέλης...

Και μετά απορούμε γιατί πλέον έρχονται στην Ελλάδα μόνο παίκτες και προπονητές που δεν έχουν από αλλού προτάσεις.

Η, μήπως δεν το έχουμε καταλάβει ότι, κατά βάση, μόνο τέτοιοι έρχονται; Κι ότι μένουν μόνο όποιοι δεν μπορούν να φέρουν καλές προσφορές;

Αν θέλετε, ρίξτε μία ματιά να θυμηθείτε τι είχα γράψει, στις 24 Ιουλίου, για το τι θα έρχονταν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εδώ: http://www.gazzetta.gr/football/article/957454/oi-mahes-sti-ligka-kai-genika-sto-elliniko-podosfairo.