Λέο Μάτος: «Γουστάρω να έχω έναν προπονητή σαν τον Ίβιτς» (vids)

Ο Λέο Μάτος, ένα από τα φρέσκα πρόσωπα του φετινού ΠΑΟΚ, μιλάει για την Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη, την Ντνίπρο και ψηφίζει «Βλάνταν Ίβιτς». ΟΣΤΕΡΜΠΕΚ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής φάνηκε ειλικρινής μιλώντας στο Gazzetta.gr για τον ίδιο, τον ΠΑΟΚ και τον προπονητή του. Περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις επαφές που είχε με τον Λούμπος Μίχελ και δεν τον τρόμαξε όταν έμαθε ότι στην Ελλάδα θα έχει για προπονητή τον Βλάνταν Ίβιτς, που μέχρι πριν λίγους μήνες προπονούσε την ομάδα Κ20 του συλλόγου.

«Ο Λούμπος Μίχελ μου μίλησε για όλα όσα έχουν να κάνουν με την ομάδα, την πόλη και όλα όσα ενδιαφέρουν έναν ποδοσφαιριστή για να καταλήξει να πάρει την απόφαση που έχει να κάνει με μεταγραφή. Πληροφορίες που αφορούν τους παίκτες της ομάδας, τον σύλλογο, το πλάνο που υπάρχει από την διοίκηση, τους οπαδούς που είναι εντελώς διαφορετικοί από ότι στην Ουκρανία και για πολλές λεπτομέρειες. Είχα δημιουργήσει μια θετική εικόνα στο μυαλό του και τελικά τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα. Υπάρχει μεγάλη οργάνωση. Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο το κλαμπ στηρίζει έναν παίκτη σε όλες του τις ανάγκες. Πάντα υπάρχει έναν άνθρωπος να ασχοληθεί με αυτό που θα του ζητήσεις», παραδέχθηκε ο 30χρονος αμυντικός και αναφέρθηκε στις πρώτες του εντυπώσεις από την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη:

«Για μένα ήταν κάτι το ωραίο, αυτή η αλλαγή μετά από τόσα χρόνια στην Ουκρανία. Είμαι πλέον σε μια χώρα που από άποψη θερμοκρασίας μοιάζει με την Βραζιλία και δεν έχει καμία σχέση με την Ουκρανία. Είναι εκπληκτικό το πόσο μεγάλη διαφορά υπάρχει τόσο σε επίπεδο καιρού όσο και σε θέμα ανθρώπων διότι είναι πιο ανοικτοί, πιο ζεστοί στην Θεσσαλονίκη. Έχω τακτοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη μαζί με την γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Είναι σημαντικό να είσαι εντάξει και με την οικογένειά σου».

Ο Λέο Μάτος δεν πιστεύει ότι είναι 100% έτοιμος αυτή την περίοδο, «θα είμαι σύντομα έτοιμος να προσφέρω και να αγωνιστώ για 90 λεπτά» ομολόγησε, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στις πρώτες ημέρες της συνεργασίας του με τον Βλάνταν Ίβιτς.

«Αυτό το διάστημα ο προπονητής αρχίζει να ρίχνει το βάρος στην τακτική κάτι που το περιμέναμε. Είναι ο προπονητής που ήρθε από την Κ20 και άλλαξε την εικόνα της ομάδας με αποτέλεσμα να κερδίσει ο ΠΑΟΚ τα πλέι οφ. Έχει μεγάλη όρεξη, ψάχνει συνέχεια τη κάθε λεπτομέρεια, δεν αφήνει τίποτα στη τύχη. Δίνει βάρος και στην πειθαρχία. Είναι συνέχεια κοντά μας, μας μιλάει, μας εξηγεί όλα όσα θέλει να περάσει. Προσωπικά, γουστάρω να έχω έναν τέτοιο προπονητή, που είναι συνεχώς μέσα στο γήπεδο και προσπαθεί με κάθε τρόπο να βγάλει το καλύτερο από κάθε ένα παίκτη».

Όσο για το που προτιμάει ο ίδιος να αγωνίζεται: «Στην Ουκρανία αγωνιζόμουν ως δεξί μπακ χαφ, και αυτή είναι η θέση στην οποία μεγάλωσα ως ποδοσφαιριστής, και την προτιμώ. Έχω παίξει και αριστερά στα χαφ. Ανεξάρτητα από τη θέση που θα κληθώ να παίξω αυτό που με ενδιαφέρει να αποδίδω αυτό που μπορώ. Με αυτό το τρόπο ο κάθε παίκτης ανταποδίδει την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο προπονητής του».

-Με την Ντνίπρο φτάσατε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Νιώθεις πως είσαι σ’ έναν σύλλογο που έχει υψηλούς στόχους;

«Αυτό που βλέπω είναι πως και ο ΠΑΟΚ έχει υψηλούς στόχους. Με την Ντνίπρο φτάσαμε μέχρι το τελικό του Γιουρόπα Λιγκ και διεκδικήσαμε το κύπελλο και τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό είναι κάτι που θα παλέψουμε και με τον ΠΑΟΚ, την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

-Ποιο είναι το προφίλ του Σάχοφ;

«Παίξαμε μαζί στα χαφ σε αρκετά παιχνίδια. Είναι από τους πιο ποιοτικούς παίκτες που είχα δίπλα μου. Μπορεί να κάνει το απρόβλεπτο, μια κάθετη πάσα, μια κίνηση που θα δημιουργήσει χώρο. Μπορεί να δώσει γρήγορο ρυθμό αλλά και να παγώσει το τέμπο. Πιέζει, όταν χάνεται η μπάλα. Ελπίζω να βγάλει στο γήπεδο όλα όσα σας είπα».

- Μίλησες καθόλου το τελευταίο διάστημα με τον Ματέους, τον Μποίκο και τον Ζοζούλια;

«Με τον Ματέους είμαστε οικογενειακοί φίλοι. Είχε στα χέρια του μια πρόταση απο τον Κίνα στην οποία δεν μπορούσε να πει όχι. Ο Μπόικο είναι καλός παίκτης, όπως και ο Ζοζούλια, που είναι παίκτης υψηλού επιπέδου».