«Γρήγορες πάσες στον χώρο, βρείτε τον χώρο»

Νίκος Αθανασίου
Δουλειά στην κατοχή και αρκετές οδηγίες από τον Αντρέα Στραματσόνι στην πρωινή προπόνηση του Σαββάτου. ΤΕΧΕΛΕΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ο Παναθηναϊκός έδειξε ξεκάθαρο πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας στο πρώτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους και ο Αντρέα Στραματσόνι δούλεψε αρκετά, μιλώντας συνεχώς, στην σωστή εναλλαγή της μπάλας σε μικρούς χώρους. Ο Ιταλός χώρισε τους παίκτες του σε δύο ομάδες.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Χουλτ, Ευαγγέλου, Μολέδο, Αμπεΐντ, Ιμπάρμπο

ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Χατζηγιοβάννης, Χουχούμης, Μίγγος, Στάικος, Αγγελόπουλος, Μπουζούκης, Μαυρομάτης.

Ο Ιταλός τεχνικός φώναζε αρκετά συχνά. «Να πηγαίνουμε εκεί που υπάρχει χώρος. Που είναι ο χώρος; Που είναι το κενό; Ψάξτε το. Αποφασίστε γρήγορα και σωστά στις πάσες σας…». Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έδινε τις εντολές και στα ιταλικά για να καταλαβαίνει και ο Ιμπάρμπο που δεν γνωρίζει αγγλικά.

Στην συνέχεια οι ίδιες ομάδες έπρεπε να αλλάξουν πέντε πάσες και να σκοράρουν χωρίς να σκάσει η μπάλα στο έδαφος πριν περάσει τη γραμμή. Νικητές οι «πορτοκαλί» με δύο γκολ του Βλαχοδήμου.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με σπριντάκια για αρκετή ώρα και μεγάλη ένταση.

Ο Κουτρουμπής εξαιτίας ενός χτυπήματος στην γάμπα, ο Μπουμάλ λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό και ο Μέστο από κούραση δεν προπονήθηκαν το πρωί και έκαναν ασκήσεις στο γυμναστήριο.
*Μετά το ζέσταμα, οι Ζέκα, Ιβάνοφ, Λέτο και Βιγιαφάνιες πήγαν για αποφόρτιση και γυμναστήριο.