Στη Βέροια ο Ναβαλόφσκι

Νίκος Τσιώκος
Στη Βέροια βρίσκεται ο 30χρονος Γεωργιανός αριστερός μπακ, Γκιόργκι Ναβαλόφσκι, ο οποίος έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τη «βασίλισσα του Βορρά».

Στην τέταρτη μεταγραφή της θα προχωρήσει, όπως όλα δείχνουν, η Βέροια. Η «βασίλισσα του Βορρά» έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Γκιόργκι Ναβαλόφσκι. Ο λόγος για τον 30χρονο Γεωργιανό αριστερό μπακ, ο οποίος έχει... παραστάσεις στη Ρωσία, ενώ έχει αγωνιστεί και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του.

Ο παίκτης βρίσκεται από τη Δευτέρα (27/6) στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, ώστε να υπάρξουν οι τελικές επαφές για να υπογράψει συμβόλαιο και να αποτελέσει το επόμενο μεταγραφικό απόκτημα της Βέροιας. Αυτό δεν αποκλείεται να γίνει και την Τρίτη (28/6), εφόσον βέβαια ολοκληρωθεί το... deal με τον Ναβαλόφσκι.

Το who is who

Ο Γκιόργκι Ναβαλόφσκι γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου 1986, αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας και έχει ύψος 1,72μ. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ντιναμό Τιφλίδας και τον Ιούλιο του 2004 κέρδισε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την πρώτη ομάδα.

Εκεί έμεινε τρία χρόνια για να ακολουθήσει η Μεταλούργκι Ρουστάβι και τον Ιανουάριο του 2008 βγήκε για πρώτη φορά εκτός συνόρων, καθώς αποκτήθηκε από την Ανζί. Σειρά πήρε ο δανεισμός του στην Ίντερ Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, ενώ από από το καλοκαίρι του 2010 μέχρι και αυτό του 2015... ξόδεψε την καριέρα του στο πρωτάθλημα της Ρωσίας.

Εκτός από την Ανζί, αγωνίστηκε και σε άλλες ομάδες, όπως η Χίμκι και η Τόσνο. Επαναπατρίστηκε για μικρό χρονικό διάστημα για λογαριασμό της Ντίλα, ενώ τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν η ΣΚΑ-Ενέργκια, απ' όπου έμεινε ελεύθερος.

Συνολικά έχει μετρήσει 186 συμμετοχές, 2 γκολ και 9 ασίστ στην πρώτη κατηγορία της Ρωσίας, 5 εμφανίσεις και 1 τέρμα στο Κύπελλο Ρωσίας, ενώ έχει και 4 παρουσίες στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης, είναι και διεθνής με την Εθνική Γεωργίας, με την οποία έχει 13 συμμετοχές.