Αριθμοί και facts του φετινού Κυπέλλου! (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Αρκετοί και με μεγάλο ενδιαφέρον είναι οι φετινοί αριθμοί του Κυπέλλου Ελλάδας. Δείτε ποιοι είναι αλλά και τους πρωταγωνιστές.
* Το φετινό Κύπελλο Ελλάδας άρχισε στις 9 Σεπτεμβρίου με τον αγώνα της 1ης φάσης Αγροτικός Αστέρας - Καλλιθέα (0-0).
* Μέχρι την ημιτελική φάση της διοργάνωσης, διεξήχθησαν συνολικά 78 αγώνες, στους οποίους σημειώθηκαν 201 γκολ (Μ.Ο. σχεδόν 2,5 γκολ ανά παιχνίδι).
* Καμία πρόκριση στους νοκ άουτ αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας δεν κρίθηκε στην διαδικασία της παράτασης.
* Τρεις ομάδες της Super League δεν κατάφεραν να «επιβιώσουν» αγωνιστικά στην φάση των ομίλων. Ο Πανθρακικός, ο Παναιτωλικός και η περσινή φιναλίστ Ξάνθη. Τον αντίστοιχο αριθμό των ομάδων της Football League συμπλήρωσαν η Λάρισα, ο Εργοτέλης και ο ΑΟ Χανίων.
* Τα περισσότερα γκολ που σημειώθηκαν σε έναν αγώνα ήταν 8: στην αναμέτρηση της 3ης Δεκεμβρίου 2015 ΑΟ Χανίων - ΠΑΟΚ (2-6).
* Ο Μπουονανότε είναι, επί του παρόντος, πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 5 γκολ. Πέτυχε από δύο στους αγώνες της ΑΕΚ με τον Πανελευσινιακό και την Λάρισα και ένα στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό.
* Τρεις παίκτες μοιράζονται την πρώτη θέση στον πίνακα με τις περισσότερες ασίστ (3): ο Ντουρμάζ του Ολυμπιακού, ο Ορφανίδης της Ξάνθης και ο Ζάιρο του ΠΑΟΚ.
* Ο Νίκος Λαζαρίδης του Ατρομήτου έχει καταγράψει τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στο εφετινό Κύπελλο. Έχει αγωνιστεί 810', δηλαδή και στα εννέα 90λεπτα της ομάδας του Περιστερίου.
* Ένας ποδοσφαιριστής κατάφερε να πετύχει χατ τρικ μέχρι και την ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Πρόκειται για τον Σλοβάκο Έρικ Σάμπο του ΠΑΟΚ (ΑΟ Χανίων - ΠΑΟΚ 2-6).