Ποζίδης: «Χρειάζεται αλλαγή προσώπων στην ΕΠΟ»

Νίκος Μαρούδας
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κέρκυρας, Παναγιώτης Ποζίδης, παραχώρησε συνέντευξη στο gazzetta.gr και μιλάει για τις εκλογές της ΕΠΟ, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο στο νησί.

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο gazzetta.gr, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κέρκυρας, Παναγιώτης Ποζίδης. Έχοντας αναλάβει την προεδρία τον Φεβρουάριο, έδωσε την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη και μίλησε για όλους και για όλα.

Από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τοπικό ποδόσφαιρο, μέχρι και τις εκλογές της ΕΠΟ και τις αλλαγές που χρειάζονται. Επίσης, μας μιλάει και για την σχέση της Ένωσης με την ΠΑΕ Κέρκυρα...

«Χρειάζονται αλλαγές στην ΕΠΟ»

Πρώτο κεφάλαιο αυτό της ΕΠΟ. Ο Παναγιώτης Ποζίδης, μας μιλάει για την αποφυγή του Grexit και τους λάθους χειρισμούς του Υφυπουργού, την διοίκηση της ΕΠΟ και τα προβλήματα που αυτή έχει μετά την αποτυχία της Εθνικής. Ενώ αναφέρεται και στις επικείμενες εκλογές τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει αλλαγή προσώπων.

Ας ξεκινήσουμε από το Grexit που δεν έγινε τελικά... Πως το έβλεπε η ΕΠΣ Κέκυρα όλο αυτό;

«Η προσπάθεια πολιτικής παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ δεν είναι κάτι καινούριο. Πλέον αυτό αποκτά ιστορικά χαρακτηριστικά. Καλώς ή κακώς αυτή είναι η οργάνωση που έχει το ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι έχει τους μηχανισμούς αυτορύθμισης και αυτοκάθαρσης και ότι όποιες ενέργειες, όποιες πρωτοβουλίες αναλυφθούν για να ανανεωθεί θα γίνουν εσωτερικά. Δεν μπορεί καμία πολιτική κατεύθυνση ή σκοπιμότητα να αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του ποδοσφαίρου.

Από την άποψη αυτή πιστεύω ότι και η παρέμβαση του Υφυπουργού δεν ήταν στη σωστή κατεύθυνση, άλλωστε δεν νομίζω πως η απάντηση στα προβλήματα είναι η κατάργηση θεσμών, αυτό είναι παραλογισμός. Αν δηλαδή αύριο κάτι δεν λειτουργεί σωστά στην εκπαίδευση, θα καταργήσουμε την εκπαίδευση! Αυτό είναι ο απόλυτος παραλογισμός και έδειξε την ανεπάρκεια της πολιτείας να λύσει το πρόβλημα το οποίο εθελοτυφλεί όποιος δεν καταλαβαίνει ότι έχει βαθιά πλατιά κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Αν δεν βρεις τα πραγματικά αίτια και τρόπους να τα αντιμετωπίσεις, το να πιστεύεις ότι καταργώντας θεσμούς έχεις λύσει τα προβλήματα, θα δημιουργήσει στο τέλος μια μη συγκροτημένη κοινωνία που δεν θα μπορεί να λύνει προβλήματα που δημιουργούνται. Πρέπει να δημιουργηθεί κάτι νέο στο ποδόσφαιρο. Υπάρχει μια κινητικότητα στις ΠΑΕ και στις Ενώσεις γι' αυτό. Πρέπει να βασίζεται στην αποδοχή όλων των πλευρών και αν αυτό συμβεί, τότε θα δώσει τον χρόνο να αναζωογονηθεί το ίδιο το ποδόσφαιρο. Υπάρχει χρόνος να γίνει τους επόμενους μήνες. Κατανοούν όλοι πως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η σύγκρουση γιατί απαξιώνει όλο το προϊόν, νομίζω το επόμενο διάστημα που είναι κρίσιμο θα υπάρξουν πρωτοβουλίες που θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».

Η άποψη σας για την υπάρχουσα διοίκηση της ΕΠΟ;

«Είμαι 17 χρόνια στην Ένωση και παρακολουθώ την πορεία των Διοικητικών Συμβουλίων. Ήμασταν όλοι τυχεροί που ζήσαμε την επιτυχία του 2004, αλλά και τις επόμενες επιτυχίες της Εθνικής. Αυτό έβαλε προσωρινά στο περιθώριο το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο συνολικά. Είχε την δυνατότητα μιας οικονομικής αυτοδυναμίας η ΕΠΟ, εξαιτίας των επιτυχιών της Εθνικής ομάδας, με αποτέλεσμα κάπως να ανταποκρίνεται και με επιχορηγήσεις στις Ενώσεις. Η Πολιτεία και πάλι απούσα. Την περίοδο εκείνη η ΕΠΟ φαινόταν πως πατούσε καλά. Δεν υπήρχε αμφισβήτηση προσώπων ή θεσμικής λειτουργίας, όλα άρχισαν από την στιγμή που η Εθνική δεν πάει καλά. Υπάρχει μια αιμορραγία και με την Πολιτεία συνεχώς απέναντι».

Πλησιάζουν και οι εκλογές της ΕΠΟ, εκεί η θέση της ΕΠΣ ποια θα είναι;

«Χρειάζεται μια ανανέωση προσώπων στην ΕΠΟ. Γενικά με την φιλοσοφία που υπάρχει στην ΕΠΟ δεν έχω διαφωνίες, όμως χρειάζεται μεγάλη ανανέωση σε πρόσωπα. Χρειάζονται νέες ιδές με το πως θα λυθεί το οικονομικό πρόβλημα, αλλά και το πως θα οργανωθεί καλύτερα το ποδόσφαιρο. Πρέπει να γίνουν κάποια βήματα στον τομέα της διαιτησίας, που είναι κρίσιμο και πολύ σημαντικό ζήτημα.

Εμείς συζητάμε με όλους. Για την ώρα δεν έχουμε αντίπαλο σχήμα από αυτό που ήδη υπάρχει, γίνονται διάφορες συζητήσεις, στις οποίες συμμετέχω. Στέκομαι κριτικά αλλά και θετικά σε όποια πρωτοβουλία υπάρχει, θα κουβεντιάσουμε με όλους, θα δούμε τις προτάσεις όλων και με ευθύνη, αλλά και ως κριτήριο το καλύτερο δυνατό για τα σωματεία της Κέρκυρας και όχι μόνο, θα τοποθετηθούμε με πολύ υπευθυνότητα σε αυτό το θέμα.

Ο κ. Γκιρτζίκης θα είναι υποψήφιος, το σχήμα που έχει μαζί του στην ΕΠΟ ακολουθεί αυτή την υποψηφιότητα, δεν υπάρχει όμως για την ώρα κάποια άλλη υποψηφιότητα. Ακούω και εγώ κάποια άλλα ονόματα και σπουδαίοι άνθρωποι που θέλουν να υπηρετήσουν το ποδόσφαιρο, αλλά νομίζω πως περισσότερα θα μπορέσουμε να πούμε όταν ξέρουμε πρόσωπα και έχουμε προτάσεις για το ποδόσφαιρο και τότε θα το κάνουμε.

Οπωσδήποτε πρέπει να εμπλουτιστεί η ΕΠΟ με νέα πρόσωπα και με νέες αντιλήψεις σε σχέση με αυτά που πρέπει να υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Αυτό μπορεί να το κάνει και η πλειοψηφία που υπάρχει σήμερα στην ΕΠΟ με αλλαγές που θα γίνουν, αλλά μπορεί να το κάνει και μια άλλη πρόταση. Αυτό που θέλω να τονίσω εγώ είναι πως και καμία άλλη υποψηφιότητα να μην υπάρξει, πρέπει να γίνει αλλαγή σε πρόσωπα, να υπάρξουν νέες ιδέες για την αναβάθμιση της αξιοπιστίας. Εκείνο που δεν περιμένω είναι να πούμε πως ανανεώνεται η θητεία αυτού του Διοικητικού Συμβουλίου με όσα γίνονται μέχρι σήμερα για ακόμα μια τετραετία. Αυτό θα αποτελέσει μια στασιμότητα σε σχέση με τις προσδοκίες του κόσμου για την επόμενη μέρα στο ποδόσφαιρο».

«Υπόθεση όλου του νησιού η ΠΑΕ Κέρκυρα»

Στη συνέχεια η κουβέντα μας πήγε στην μεγάλη ομάδα του νησιού, την ΠΑΕ Κέρκυρα. Την σημασία που έχει για την τοπική κοινωνία να εκπροσωπείται από μια ομάδα στα Εθνικά πρωταθλήματα. Ο κ. Ποζίδης, μας μιλάει για τις σχέσεις της ΕΠΣ με την ΠΑΕ, τον αγώνα που έδωσε το καλοκαίρι για να διαφυλάξει τα δικαιώματα της ομάδας, αλλά και για την επιρροή που έχει αυτή σε όλο το νησί.

Υπάρχει σκέψη στην ΕΠΣ να γίνονται οι αγώνες των τοπικών άλλη μέρα από τα παιχνίδια της ΠΑΕ ώστε να γεμίζει το γήπεδο της μεγάλης ομάδας του νησιού;

«Να μην διεξαχθούν αγώνες τα Σαββατοκύριακα δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στα χωριά, γιατί πρέπει μετά να γίνουν τα παιχνίδια καθημερινές. Πολλές φορές έχουμε θέσει αυτό το ζήτημα στις συνελεύσεις μας γιατί αυτή είναι μια απόφαση των σωματείων, δεν θέλουμε να το επιβάλουμε με διοικητικά μέτρα. Τα σωματεία της πρώτης κατηγορίας εκτιμούν πως και για τα συμφέροντα των ίδιων, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο αίτημα αυτό. Δεν μπορούμε να το επιβάλουμε, θα ήταν άδικο και για τις ομάδες μας. Δεν επαρκούν και τα γήπεδα για να παίζουν όλοι Σάββατο όταν παίζει Κυριακή η ΠΑΕ ή το ανάποδο. Σε κάθε γήπεδο γίνονται δύο με τρεις αγώνες Σάββατο και Κυριακή, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα».

Το καλοκαίρι δεν ήσασταν πρόεδρος, όμως ήσασταν στο Δ.Σ.. Πως ζήσατε το μεγάλο θέμα με τον υποβιβασμό της ΠΑΕ στα χαρτιά; Ποιες κινήσεις έκανε η ΕΠΣ;

«Η Ένωση βρίσκεται σε συνεργασία με την ΠΑΕ. Προσπαθήσαμε και τότε να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα της ομάδας και να μπορέσουμε να κατοχυρώσουμε αυτό που πέτυχε μέσα στα γήπεδα. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε ούτε εμείς, ούτε η ΠΑΕ, να είμαστε αποτελεσματικοί. Το αποδεχτήκαμε, είμαστε στην επόμενη μέρα, νομίζω δεν θα επαναληφθεί το ίδιο λάθος, δεν θα έχουμε τέτοια ζητήματα πλέον. Έχουμε πάρα πολύ καλή συνεργασία με την ΠΑΕ, βαδίζουμε σε ένα κοινό δρόμο, θα φανεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα, γιατί η ΠΑΕ είναι μια υπόθεση όλου του νησιού. Αφορά το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο γιατί θα δώσει μια πολύ μεγάλη ώθηση και στην ανάπτυξη του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Αυτή η σχέση είναι αμφίδρομη και πολύ ουσιαστική, την υποστηρίζει όλο το νησί, παρά τις επιφυλάξεις που υπήρξαν στην μετάβαση από την μια ΠΑΕ στην άλλη. Σιγά σιγά γίνεται συνείδηση πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή και σε αυτή την κατεύθυνση, ότι χρειάζεται η διοίκηση είμαστε στο πλευρό της».

Σε ότι αφορά το γήπεδο της ομάδας, η ΕΠΣ προσπαθεί να πιέσει για τυχόν βελτιώσεις;

«Γυρίζω τα γήπεδα και της Μακεδονίας απ' όπου κατάγομαι και βλέπω την τραγική υστέρηση που έχει η Κέρκυρα σε όλες τις αθλητικές υποδομές. Δεν μπορεί η τελευταία κωμόπολη της Μακεδονίας ή της Ηπείρου να έχει ένα κλειστό γήπεδο και ένα ποδοσφαιρικό Εθνικό γήπεδο και να είναι σε αυτή την κατάσταση. Θα έπρεπε να είναι ένα γήπεδο πολυτελείας, να μην ντρεπόμαστε να πηγαίνουμε στο γήπεδο. Είναι ευθύνη της Πολιτείας και πρέπει αυτή την υστέρηση να την μετριάσει γιατί είναι αδικία γι' αυτό το νησί».

Η συνεργασία σας με την ΠΑΕ είναι αμοιβαία; Προσπαθεί και εκείνη να βοηθήσει όπως μπορεί τα τοπικά σωματεία;

«Υπήρξε ένα μικρό πρόβλημα όπως σας είπα από την μετάβαση από την μία ΠΑΕ στην άλλη, όμως γίνεται συνείδηση πως αυτή είναι η ομάδα του νησιού μας. Πέρσι, που ήταν στη Σούπερ Λίγκα, όλα τα σωματεία αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή. Μία από τις δραστηριότητές των τοπικών είναι η ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών. Αν δεν υπάρχει ΠΑΕ Κέρκυρα, αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα μέσα από τον τόπο μας να αναδειχθούν παιδιά, να παίξουν σε γήπεδα εκτός Κέρκυρας, να δείξουν το ταλέντο τους, δεν υπάρχει καμία προοπτική γι' αυτά. Αυτό γίνεται συνείδηση και θα γίνει πολύ περισσότερο με την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Με τις ομάδες Κ-15, Κ-17, Κ-20 που πρέπει να συγκροτήσει η ΠΑΕ θα είναι και για την ίδια μια πρόκληση να απευθυνθεί στις τοπικές ομάδες. Ήταν θετική η ανταπόκριση φέτος, εξίσου καλή και καλύτερη θεωρώ πως θα είναι η ανταπόκριση φέτος, μιας και ωρίμασαν οι συνθήκες για συνεργασία με την ΠΑΕ. Εμείς θα βοηθήσουμε με κάθε μέσο αυτή την προσπάθεια. Κερδισμένοι βγαίνουν όλοι και κυρίως η κοινωνία αυτού του νησιού».

«Λίγα γήπεδα, πολλά οικονομικά προβλήματα»

Φυσικά από την κουβέντα μας δεν θα μπορούσε να λείπει αναφορά στα προβλήματα που υπάρχουν στα τοπικά σωματεία. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κέρκυρα, τονίζει πως αυτά είναι πολλά. Επικεντρώνεται στο θέμα των εγκαταστάσεων που δεν υπάρχουν, όπως επίσης και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία. Επίσης, αναφέρεται και στην βοήθεια της Πολιτείας που είναι ελάχιστη...

Διανύετε τους πρώτους σας μήνες στην ΕΠΣ. Ποιο ήταν το πλάνο που είχατε στο μυαλό σας όταν αναλάβατε;

«Είμαι πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο, ολοκληρώνοντας μια θητεία ενός Δ.Σ. που εκλέχτηκε πριν τρία χρόνια και οι άξονες των παρεμβάσεων ήταν ήδη δρομολογημένοι. Το τελευταίο διάστημα, αναπτύξαμε περισσότερες πρωτοβουλίες και ενέργειες για να αναδείξουμε τα προβλήματα και στην πλευρά της Πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επίσης έγινε και μια μεθοδική προσπάθεια να βρούμε τρόπους να υποστηρίξουμε οικονομικά τα σωματεία, τα οποία αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα. Με πρωτοβουλίες, λοιπόν, προσπαθούμε να υποστηρίξουμε όσο είναι δυνατόν τις δράσεις τους ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν και στο κοινωνικό έργο τους, που εδώ στην Κέρκυρα είναι πολύ σημαντικό. Ειδικά στις περιοχές που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα εξαιτίας του τουρισμού. Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Ήδη βλέπουμε αποτελέσματα. Παίρνουμε πρωτοβουλίες σε πολλές κατευθύνσεις πέρα από τα αγωνιστικά και τα οικονομικά, παίρνουμε πρωτοβουλίες κοινωνικής παρέμβασης και προσπαθούμε να στηρίξουμε και τα πρωταθλήματα υποδομών».

Ως μέλος του Δ.Σ. τόσα χρόνια γνωρίζετε τα προβλήματα που υπάρχουν στο τοπικό ποδόσφαιρο τόσα χρόνια. Ως πρόεδρος τώρα τα είδατε ακόμα περισσότερο, είναι πιο έντονα απ' ότι τα περιμένατε;

«Σε κάθε αλλαγή που γίνεται μετά από πολλά χρόνια δημιουργείται μια προσμονή από τα σωματεία ότι κάτι θα γίνει καλύτερα. Είναι αλήθεια, ότι όταν γίνεσαι επικεφαλής της προσπάθειας και έχεις μια ολόπλευρη εικόνα της κατάστασης που υπάρχει στα σωματεία, μπορείς να έχεις πιο αποτελεσματική παρέμβαση. Πιστεύω πως σε θεσμικό επίπεδο έχουμε κάνει πάρα πολλά βήματα, για να διαφυλάξουμε την αξιοπιστία των διοργανώσεων μας και του ποδοσφαίρου. Έχουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο την διαιτησία του νησιού και με συμμετοχή στα Εθνικά πρωταθλήματα, αλλά και την παρουσία της στα τοπικά. Εκεί που πρέπει να επιμείνουμε είναι στις γηπεδικές εγκαταστάσεις. Στην Κέρκυρα είχαμε αποφασίσει να γίνονται όλοι οι αγώνες σε γήπεδα με φυσικό ή τεχνικό χορτάρι, κάτι που λειτούργησε “εκβιαστικά” στην τοπική αυτοδιοίκηση που επένδυσε στα γήπεδα, αλλά από την άλλη μας στέρησε την δυνατότητα να χρησιμοποιούμε έξι γήπεδα. Η πρόθεσή μας είναι να δούμε με ποιον τρόπο μπορούμε να τα εντάσσουμε στην αθλητική δραστηριότητα και αυτά. Όλο αυτό χρειάζεται μια γενναία χρηματοδότηση από την τοπική αυτοδιοίκηση και την πολιτεία. Έχω την δέσμευση του Υπουργού, ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση, το ίδιο έγινε και με τον Περιφερειάρχη.

Συγκροτήσαμε πριν λίγες μέρες μια επιτροπή, η οποία θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την εξεύρεση πόρων για την ενίσχυση των σωματείων που μπορεί να γίνει μέσω των κανονισμών της ΕΠΟ. Όπως για παράδειγμα με την αξιοποίηση των ΜΜΕ, όπου πρέπει να μπει και μια τάξη με αυτό που έχουμε εδώ στην Κέρκυρα. Ο καθένας μπορεί να έχει μια ταμπέλα και να γίνεται δημοσιογράφος, σχολιαστής και οτιδήποτε άλλο, κάτι που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα και απαξιοί το προϊόν του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που πρέπει να διαφυλάξουμε. Επίσης, με χορηγίες και άλλους τρόπους θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε τα σωματεία μας».

Το σημαντικότερο πρόβλημα με λίγα λόγια είναι τα γήπεδα;

«Ναι αυτό είναι το μεγαλύτερο ζήτημα στην Κέρκυρα. Είναι λίγα για τα 50 σωματεία που υπάρχουν στο νησί. Να σκεφτείτε πως έχουμε γήπεδα που τα χρησιμοποιούν 10-11 σωματεία. Δεν μιλάμε μόνο για τις πρώτες ομάδες, αλλά και για τις ακαδημίες των σωματείων που χρησιμοποιούν τα ίδια γήπεδα, με αποτέλεσμα να είναι επιβαρυμένα. Έτσι, εξαιτίας της έντονης χρήσης τους χρειάζονται πολύ σύντομα άμεσες παρεμβάσεις, για να διασφαλίσουμε την υγεία των ποδοσφαιριστών. Μπορεί από την κερκίδα να φαίνεται ένα ωραίο πράσινο χαλί, αλλά για τα παιδιά που παίζουν είναι ένας επικίνδυνος αγωνιστικός χώρος που πραγματικά μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία τους.

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι τα οικονομικά προβλήματα των σωματείων. Τα 50 σωματεία για ένα νησί όπως η Κέρκυρα δεν είναι πολλά. Εμένα με ενδιαφέρει και τα παιδιά του τελευταίου χωριού να συμμετέχουν σε μια διοργάνωση με κίνητρο την άθληση».

Η σχέση σας με την Πολιτεία ποια είναι;

«Η σχέση μας είναι κριτική. Δεν ανταποκρίνεται και στην συνταγματική επιταγή της να βοηθήσει το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Έχει μπει διαχρονική σε μια αντιπαράθεση με την ΕΠΟ, με την διοίκηση του ποδοσφαίρου που τελικά την πληρώνουν τα σωματεία. Αν θέλει πραγματικά και βάση συντάγματος να βοηθήσει την κοινωνία, ο αθλητισμός είναι ένα κομμάτι που πρέπει να επενδύσει, φτιάχνοντας γήπεδα και δίνοντας κίνητρα στους πολίτες να μπουν στα γήπεδα. Από την ώρα που σταμάτησαν αυτές οι πολύ μικρές επιχορηγήσεις που δίνονταν στο παρελθόν, στέρησαν από πολλά χωριά να αντεπεξέλθουν στα έξοδα με αποτέλεσμα να αδρανοποιήσει και κάποια σωματεία. Δεν πήρε κάποια άλλη πρωτοβουλία για να ενισχύσει τον αθλητισμό στις μικρές κοινωνίες, με αποτέλεσμα η πολιτεία να είναι παντελώς απούσα. Εμείς διεκδικούμε, ανταπόκριση δεν υπάρχει... Έχω μια ελπίδα από την τελευταία μου συνάντηση με τον κ. Κοντονή ότι κάτι αλλάζει και θα ανταποκριθεί στα αιτήματα που έθεσα που αφορούσαν και τα οικονομικά και τις υποδομές στο νησί. Δεν θέλουμε να αμφισβητήσουμε τις προθέσεις τους, αλλά θα κριθούν από την ουσιαστική ανταπόκριση που θα υπάρξει ή δεν θα υπάρξει».

Θα είστε υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΣ τον Οκτώβριο;

«Θα είμαι υποψήφιος. Έχω ένα χρέος που έχω στην παράταξή μου να συνεχίσω την προσπάθεια που είχαμε αρχίσει εδώ και πολλά χρόνια, είναι και μια επιλογή της παράταξής μου, αλλά εγώ προσπαθώ να ανοίξω όσο γίνεται την συμμετοχή παραγόντων στο ποδόσφαιρο. Αυτή την περίοδο μιλώ με πολύ αξιόλογους ανθρώπους που βλέπω ότι μπορούν να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο. Το έχει ανάγκη αυτό το ποδόσφαιρο και πιστεύω θα επιτευχθεί αυτό με τις εκλογές που θα γίνουν».