Έλεος… Ποιο ποδόσφαιρο;

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το πόσο... πονάει ο ΠΑΟΚ στην κατηγορία «παίκτης-ηγέτης» και... αφήνει και «πέντε αράδες» για την σημαντική νίκη στο βόλεϊ!
Με αφορμή τον αγώνα Πανιώνιος-ΠΑΟΚ, τονίσαμε ότι από τον Δικέφαλο που δεν έχει κακή ομάδα και κάνει καλή προσπάθεια, λείπουν παίκτες με ικανότητα να κρίνουν μόνοι τους αγώνες.
Εδώ επάνω πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτό ήταν –τουλάχιστον- το ένατο ματς στη σεζόν, όπου ο ΠΑΟΚ μάλλον ήταν καλύτερος, αλλά δεν πήρε αυτό που αξίζει. Προηγήθηκαν αναμετρήσεις με Λοκομοτίβα, ΠΑΣ, Ολυμπιακό, Ηρακλή, Πανθρακικό, Ατρόμητο, Πανθρακικό (δύο φορές), Πανιώνιο.
Ο ΠΑΟΚ λοιπόν δεν έχει τέτοιους παίκτες, ή αν έχει κάποιους, το πρόβλημα με τους τραυματισμούς δεν τον έχει αφήσει ήσυχο, ούτε για μία εβδομάδα!
Είναι εκπληκτικό, είναι σχεδόν απίστευτο, αλλά δείτε τι ακριβώς έχει συμβεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου που έχει οριστικοποιηθεί το ρόστερ του ΠΑΟΚ.
Κατ’ αρχάς πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ματς στη σεζόν όπου ο ΠΑΟΚ να έπαιξε πλήρης!
Δεν υπάρχει ούτε ένα παιχνίδι σε αυτούς τους εφτά-οκτώ μήνες, στο οποίο ο ΠΑΟΚ να είχε μόνο μία απουσία!
Πάμε τώρα και στις λεπτομέρειες….
Τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριο) ο ΠΑΟΚ είχε καλή απόδοση και κέρδισε την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο έχοντας μόλις δύο απουσίες (Τσίμιροτ και Λέοβατς). Αυτό ήταν και το ρεκόρ!
Τον Οκτώβριο ο αριθμός αρχίζει να αυξάνεται σταδιακά. Με τη Ντόρτμουντ λείπουν δύο, αλλά αργότερα με τον Ολυμπιακό απουσιάζουν τέσσερις (Τσίμιροτ, Λέοβατς, Χαρίσης, Σκόνδρας), ενώ με τον Παναθηναϊκό απουσιάζουν τρεις (Κάτσε, Τσίμιροτ, Κωνσταντινίδης).
Από Νοέμβριο και μετά, οι απουσίες όλο και αυξάνονται. Με τον Αστέρα λείπουν πέντε (Κίτσιου, Τσίμιροτ, Μπερμπάτοφ, Μυστακίδης, Κωνσταντινίδης).
Στη Ρωσία με τη Κράσνονταρ απουσιάζουν έξι! (Λέοβατς, Βίτορ, Ζάιρο, Μπερμπάτοφ, Κάτσε, Μυστακίδης).
Με τον Παναιτωλικό στο 0-0 της Τούμπας, λείπουν άλλοι πέντε (Βίτορ, Λέοβατς, Χαρίσης, Τζαβέλλας, Κόστα).
Ο Δεκέμβριος είναι μία από τα ίδια. Με τη Ντόρτμουντ στη Γερμανία ο προπονητής δεν υπολογίζει σε τέσσερις (Κίτσιου, Βίτορ, Χαρίσης, Ζάιρο).
Στο τελευταίο ματς με τον Πλατανιά δεν παίζουν: Χαρίσης, Κίτσιου, Ζάιρο, Κόστα,Βίτορ, Γλύκος, Ροντρίγκεζ!!
Ούτε το 2016 αρχίζει καλά. Πέντε παίκτες έλειπαν από το πρώτο ματς με Καλλονή για το κύπελλο. Με την ΑΕΚ απουσίαζαν άλλοι τέσσερις!
Τον Φεβρουάριο με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη δεν παίζουν οι Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Ζάιρο, Ροντρίγκεζ, Λέοβατς και Χαρίσης!
Στο ΠΑΟΚ-Ηρακλής απόντες είναι οι: Γλύκος-Κωνσταντινίδης, Αθανασιάδης, Ροντρίγκεζ και Ζάιρο.
Τον Μάρτιο μια από τα ίδια και… χειρότερα στους αγώνες που έγιναν.
Ο Απρίλιος απλά δίνει μια ελπίδα ότι οι απόντες θα μειωθούν, αλλά για κάθε Μακ που γυρίζει από τιμωρία, απουσιάζει ένας… Αθανασιάδης. Για κάθε Ροντρίγκεζ που επιστρέφει, χάνεται με τραυματισμός ένας… Μυστακίδης!
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ! Αυτή δεν είναι ομάδα, αλλά… νοσοκομείο και κάθε μέρα περιμένουμε… προσκλητήριο πεσόντων και τραυματιών!
Αλήθεια… Με όλα αυτά που διαβάσατε, εκτιμάτε ότι ο ΠΑΟΚ μπορούσε να πετύχει πολλά περισσότερα;
Προσέξτε:
Ο Γλύκος έχασε πέντε μήνες μέσα στη σεζόν!
Ο Ροντρίγκεζ δεν παίζει σε ένα σύνολο τριών μηνών!
Ο Μπερμπάτοφ έχει χάσει πάνω από 20 ματς!
Για τον Ζάιρο έχει χαθεί το μέτρημα…
Ο Χαρίσης έχει υποστεί τρεις θλάσεις!
Ο Αθανασιάδης έχει ένα κάταγμα, μια θλάση και τώρα θα λείψει άλλον ένα μήνα με τιμωρία!
Μέχρι και ο βιονικός Κάτσε… έχει ένα κάταγμα φέτος!
Ο Λέοβατς έχασε δύο μήνες μέσα στη χρονιά…
Ο Κωνσταντινίδης έχει χιαστούς και λείπει όλο το 2016…
Μόνο πέντε παίκτες δεν έχουν τραυματιστεί καθόλου!!
Δεν μας παρατάτε…
Ποια ανάλυση και ποια κριτική για την πορεία του ΠΑΟΚ…
* Ξεκίνησε και το βόλεϊ στα ημιτελικά. Ο ΠΑΟΚ κέρδιζε (επιτέλους) τον Ολυμπιακό, κάτι που άξιζε και άλλες φορές. Αυτή τη φορά δεν έκανε δώρο τη νίκη όπως στους δυο τελικούς.
Φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερες μονάδες και σε ομαδικό επίπεδο έχει φθάσει τον Ολυμπιακό, που από την αρχή έχει την ίδια καλοδουλεμένη ομάδα.
Θα έχει μεγάλη διάρκεια η σειρά… Όσο και τα παιχνίδια τους!
Δύο φορές τουλάχιστον θα παίξουν και στη Θεσσαλονίκη... Με πέντε-έξι-εφτά χιλιάδες κόσμο. Και αυτό είναι το... καλό σενάριο για τον Ολυμπιακό!