Καμπιάσο: «Υπάρχουν κίνητρα» (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ο Εστεμπάν Καμπιάσο τόνισε ότι ακόμα και τώρα που έχει κριθεί ο τίτλος υπάρχουν κίνητρα, αφού ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που πρέπει να κερδίζει σε κάθε ματς.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει κατακτήσει εδώ και μερικές αγωνιστικές τον τίτλο, όμως μόνο αδιάφορος δεν πήγε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, ο Εστεμπάν Καμπιάσο, που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο, τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν ποτέ τέτοιο δικαίωμα, μιλώντας στην κάμερα της Nova, και πως ακόμα και τώρα υπάρχουν κίνητρα.

Ακόμη, αναφέρθηκε στο γρήγορο γκολ των «πράσινων», έκανε σύγκριση του ελληνικού clasico με αυτά που έχει βιώσει σε Αργεντινή, Ισπανία, Ιταλία, ενώ δε θέλησε να σχολιάσει το ότι δεν έχει πολλές συμμετοχές, παρά μόνο να κοιτάξει μπροστά και τη συνέχεια.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος, μετά το σημερινό παιχνίδι. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό, γνωρίζαμε τι σημασία δίνουν οι φίλαθλοι σ' ένα τέτοιο παιχνίδι. Οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής θα έλεγε ψέματα, αν έλεγε ότι ένα τέτοιο παιχνίδι το βλέπει το ίδιο με τ' άλλα», είπε, αρχικά.

Στην συνέχεια, μίλησε:

Για το ότι ο Ολυμπιακός πήγε στο ντέρμπι όντας αδιάφορος βαθμολογικά: «Κατ' αρχήν, πρέπει να σεβόμαστε τη δουλειά μας, το επάγγελμά μας, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ποτέ δεν έχουμε το δικαίωμα να είμαστε αδιάφοροι. Μετά πρέπει να σεβόμαστε τον σύλλογό μας, είμαστε σ' έναν σύλλογο που πρέπει να κερδίζει, υπάρχουν κίνητρα».

Για το γρήγορο γκολ του Παναθηναϊκού και το τι άλλαξε στο τέλος και ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ που ήθελε: «Ένα τόσο γρήγορο γκολ πάντα ταράζει λίγο την ισορροπία. Είχαμε νευρικότητα και είναι δύσκολο, μετά από ένα τέτοιο γκολ, να μείνεις συγκεντρωμένος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν βελτιωμένοι, δε χάσαμε ποτέ την πίστη μας, πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να το γυρίσουμε. Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά και μας βοήθησε και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός συγκεντρώθηκε περισσότερο στο να αμύνεται».

Για το πώς βλέπει το δικό μας ντέρμπι, με δεδομένο ότι έχει ζήσει πολλά σε Αργεντινή, Ισπανία, Ιταλία: «Το ότι δεν επιτρέπονται φιλοξενούμενοι οπαδοί να είναι στο γήπεδο αφαιρεί λίγο από το χρώμα του ντέρμπι. Στην Αργεντινή κάποιες φορές επιτρέπονται να βρίσκονται στις κερκίδες φίλαθλοι των φιλοξενούμενων, αλλά όσον αφορά το πάθος το ζουν πάρα πολύ έντονα».

Για το αν αισθάνεται σκόρερ των μεγάλων παιχνιδιών: «Είμαι τυχερός γι' αυτό και έχει συμβεί ξανά, και στη Μίλαν και στην Αργεντινή που έπαιζα. Όταν μου δίνεται η ευκαιρία σκοράρω».

Για την καθυστέρηση του Κύζα στην επικύρωση του γκολ στο 1-1: «Κόπηκε λίγο η χαρά που πανηγυρίστηκε ένα τόσο όμορφο γκολ, αλλά ο Τσόρι δε θα μπορούσε να επηρεάσει τη φάση».

Για το αν θα ήθελε να έχει περισσότερες συμμετοχές: «Ό,τι γίνεται ανήκει στο παρελθόν, δεν έχει νόημα να το συζητάμε αυτή τη στμγή. Σκέφτομαι ότι δεν προχωρήσαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι κάτι που θα ήθελα, αλλά δεν αλλάζει κάτι. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συγκεντρωθείς στα επόμενα παιχνίδια και να τιμήσεις αυτή τη φανέλα κάνοντας ωραία παιχνίδια».