Ανάσα για «Σαμπ»

Γιώργος Καραμάνος
Στο +5 από τον υποβιβασμό η Σαμπντόρια μετά το 2-0 επί της Φροζινόνε ενώ με το ίδιο σκορ η Ουντινέζε νίκησε την Βερόνα. Τρίποντο και η Κιέβο (1-0 την Τζένοα), ισοπαλία στο Κάρπι-Αταλάντα (1-1).

Στο Luigi Ferraris η Σαμπντόρια υποδέχθηκε την Φροζινόνε με τη νίκη να αποτελεί υποχρέωση καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έμπλεκε για τα καλά. Οι Μπλουτσερκιάτι, τελικά, έκαναν το καθήκον τους και με το τελικό 2-0 πήραν βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα ενόψει της συνέχειας, η οποία δεν θα είναι εύκολη. Οπως δεν ήταν εύκολο να σκοράρει η ομάδα του Βιτσέντσο Μοντέλα κόντρα στους νεοφώτιστους, παρά το γεγονός ότι ήταν καλύτερη από το ξεκίνημα. Οι Γενοβέζοι είχαν δοκάρι σε σουτ του Φερνάντο στο 7', έχασαν ευκαιρίες με τον Βραζιλιάνο και τους Αλβαρες-Κορέα, για να γίνει τελικά το 1-0 στο 45' από τον Φερνάντο, μετά την πάσα του Ντε Σιλβέστρι. Στην επανάληψη η Σαμπντόρια πίεσε για το δεύτερο γκολ που θα εξασφάλιζε τη νίκη και το πέτυχε στο 70' με τον Κουαλιαρέλα, μετά την... κατά λάθος ασίστ του Σιλβέστρε με το κεφάλι, παίρνοντας ένα υπερπολύτιμο τρίποντο.

Η Κιέβο σώθηκε, η Τζένοα...
Μπορεί η Ελλάς Βερόνα να πάει φουλ για Serie B αλλά στο Marc' Antonio Bentedogi θα βλέπουν Serie A και την επόμενη σεζόν. Και θα βλέπουν επειδή η Κιέβο αποδεικνύεται σταθερή ακόμη μία χρονιά, δείχνοντας διατεθειμένη να καθαρίσει από νωρίς με την παραμονή. Τα «ιπτάμενα γαϊδούρια» φιλοξένησαν την Τζένοα που καίγεται για αυτούς και την άφησαν να... καίγεται κι άλλο καθώς επικράτησαν με 1-0. Αποτέλεσμα δίκαιο -αν και το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο- καθώς η Κιέβο ήταν καλύτερη από το ξεκίνημα ως το φινάλε, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες. Τουλάχιστον δεν χάθηκε αυτή του 51ου λεπτού, όταν ο Κάστρο έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, έβγαλε την ομάδα του στην επίθεση και ήταν εκεί που έπρεπε μετά την σέντρα του Κατσιατόρε για να κάνει το 1-0 με κεφαλιά-ψαράκι. Γκολ, που αποδείχθηκε αρκετό για το τρίποντο παραμονής.

«Χ»αμένη η Κάρπι
Από τη στιγμή που κάθε αγωνιστική που περνάει, η Κάρπι βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην επιστροφή της στη Σέριε Α', κάθε εντός αποτυχία νίκης, σημαίνει και υποβιβασμός. Αυτή τη φορά και ο βαθμός που πήρε υποδεχόμενη την Αταλάντα (1-1), ήταν μάλλον ανέλπιστος. Η προβολή του Κούρτιτς στο πίσω δοκάρι (52') έβαλε σε θέση οδηγού τους φιλοξενούμενους, που έχασαν αρκετές ευκαιρίες να καθαρίσουν το ματς. Ωστόσο, κάποια στιγμή μπήκε σε αυτό ο Μάρκο Μποριέλο και ουσιαστικά έκανε ζημιά στην δική του Αταλάντα, βοηθώντας άθελα του την πρώτην του. Αφού σώθηκε στη γραμμή το παραλίγο αυτογκόλ του, έκανε το πέναλτι, με το οποίο ισοφάρισε ο Βέρντι (75').


Η ζωή μου, ο θάνατος σου
Η Ουντινέζε καθάρισε με 2-0 τη Βερόνα και απογειώθηκε στο +7 από τους μπελάδες του υποβιβασμού, αφήνοντας τους ηττημένους στην ουρά με εννέα πόντους απόσταση από τη σωτηρία. Η κεφαλιά του Μαντού (30') από θέση οφσάιντ και ο Τερό σε δύο χρόνους (56') χάρισαν το τρίποντο» στους Φριουλάνι. Ο Ορέστης Καρνέζης δεν αντιμετώπισε προβλήματα, ενώ ο Βαγγέλης Μόρας ήταν τιμωρημένος για την Ελλάς και έτσι δεν κοντραρίστηκαν οι δύο Ελληνες.