Οι παίκτες του Ολυμπιακού σε... ακτίνες

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Οι παίκτες του Ολυμπιακού από τις… ακτίνες του gazzetta.gr για το παιχνίδι με την Αντερλεχτ.

Ένα πολύ καλό μέρος, ένα κακό δεύτερο και μία εφιαλτική παράταση θα έχει να θυμάται ο Ολυμπιακός στην ρεβάνς του 1-0 των Βρυξελλών.

Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα… κατέρρευσαν στο δεύτερο 45λεπτο και έτσι αποχαιρετούν άδοξα τον θεσμό του Europa League, ανανεώνοντας το ευρωπαϊκό του ραντεβού για του χρόνου με την παρουσία του στο Champions League.

Ρομπέρτο: Στο πρώτο ημίχρονο δεν απειλήθηκε. Στο δεύτερο, στο διάστημα που η Άντερλεχτ πίεσε ήταν εκεί για να σταματήσει τις προσπάθειες των Βέλγων. Στο γκολ πηγαίνει η μπάλα στη γωνία του αλλά δεν μπορεί να του πει και κανείς τίποτα – αν και θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα.

Ελαμπντελαουί: Γενικά δεν είχε πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο με τον Ατσεαμπόνγκ. Στο δεύτερο έπεσε κι αυτός μαζί με την υπόλοιπη ομάδα με τον αντίπαλό του να του κάνει... δύσκολη τη ζωή. Χάνει τον αντίπαλό του και στα δύο γκολ αλλά τον έχει χάσει και στο 89' που τον σώζει ο Ρομπέρτο.

Μποτία: Καλές τοποθετήσεις από τον Ισπανό σε ένα βράδυ που η Άντερλεχτ μπήκε στο ματς για να μην… επιτεθεί. Όποτε χρειάστηκε όμως – κυρίως στα στημένα – ήταν εκεί για να… καθαρίσει. Στο γκολ, μαζί με τους υπόλοιπους της άμυνας, αδράνησε. Θα μπορούσε να είχε αποβληθεί και στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο.

Ντα Κόστα: «Με το μαχαίρι στα δόντια». Γρήγορες τοποθετήσεις και πάθος από το Μαροκινό, που πήγαινε στην μπάλα προ των αντιπάλων του. Όλα αυτά στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο η άμυνα δέχθηκε περισσότερη πίεση, άντεξε αλλά στη φάση του γκολ, οι αμυντικοί είχαν 3-4 ευκαιρίες να διώξουν την μπάλα. Δεν το έκαναν και έτσι ήρθε το μοιραίο 1-1. Στην παράταση τον είδαμε σε ένα μέρος της να παίζει και σέντερ φορ.

Μαζουακού: Από τους τέσσερις της άμυνας, ο μόνος που δεν μπήκε συγκεντρωμένος στο ματς. Νευρικές πάσες από το Γάλλο χωρίς λόγο. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε δυνάμεις για το οτιδήποτε και κάνει μεγάλο λάθος στην φάση του πρώτου γκολ της Αντερλεχτ.

Μιλιβόγεβιτς: Στην αρχή είχε καλές τοποθετήσεις και με τον Καμπιάσο δεν έδωσαν κανέναν χώρο στους Βέλγους. Στο δεύτερο 45λεπτο κατέρρευσε κι αυτός. Δεν είχε καν την δύναμη να διώξει την μπάλα στην φάση του πρώτου γκολ του Ατσεαμπόνγκ.

Καμπιάσο: Το ποδοσφαιρικό του μυαλό πρέπει να το πάρουν, να καταλάβουν τι γίνεται εκεί μέσα και να το προσφέρουν για διδασκαλία στα νέα παιδιά. Ο 35χρονος είχε πάθος, όρεξη, ανέβαζε την ομάδα, έδινε οδηγίες, μοίραζε, έκοβε. Ξεχάσαμε κάτι; Μπα… Όλα αυτά, βέβαια, για περίπου μία ώρα. Όσο και άντεξε. Μετά φάνηκε η απουσία του.

Φορτούνης: Πολύ σημαντικό το ότι ευστόχησε στο πέναλτι και… έκανε πιο ελαφριά τα πόδια των συμπαικτών του. Σε αρκετά σημεία του αγώνα έδειξε την ποιότητά του, ενώ με γρήγορες πάσες προσπάθησε να… τρέξει την αντίπαλη άμυνα. Στο δεύτερο μέρος σα να… υπνωτίστηκε κι αυτός.

Ντουρμάζ: Είχε ενέργεια, ταλαιπώρησε τον Νιαγιάρ αρκετά, αλλά το ματς τελείωσε άδοξα στο 55’. Και δεν θα έχει και άλλη ευκαιρία φέτος.

Πουλίδο: Ντεμπούτο στην Ευρώπη για τον Μεξικανό, ως βασικός. Είχε θέληση, πρέσαρε αρκετά αλλά επιθετικά, στο πρώτο ημίχρονο δεν έδωσε το κάτι παραπάνω που περίμενε ο Σίλβα. Στη συνέχεια έπεσε πολύ και εκείνος, ενώ θα μπορούσε να κάνει το 2-1 στο συνδυασμό με τον Τσόρι, αλλά η καλύτερη φάση του Ολυμπιακού στο β’ μέρος πέρασε σύριζα από το δοκάρι.

Ιντέγε: Θα μπορούσε να ξεκινήσει το ματς… πανηγυρίζοντας. Άσχημο τελείωμα όμως από το Νιγηριανό. Τα τρεξίματα κι η πίεση στους αντιπάλους δεν έφταναν. Γενικά δεν τον… ένιωσαν όσο έπρεπε, σε ένα βράδυ που έπρεπε επιθετικά ο Ολυμπιακός να βγάζει… σπίθες.

Ντομίνγκες: Προσπάθησε να πάρει κάποιες φάσεις πάνω του, αλλά δεν του βγήκε το ματς. Δεν βοήθησε όσο περίμεναν κι οι συμπαίκτες του. Καλό διάβασμα πάνω στον Αργεντινό από του Βέλγους που δεν του έδωσαν τους χώρους να απειλήσει.

Ζντιέλαρ: Έκανε να φανεί αισθητά η απουσία του Καμπιάσο. Δεν είχε το παιχνίδι που θα ήθελε κι ο ίδιος.

Σεμπά: Επιθετικά δεν έδωσε ανάσες, φρεσκάδα και το… κάτι παραπάνω που ήθελε ο Σίλβα από αυτόν. Ένα σουτ στις καθυστερήσεις θα θυμόμαστε από τον Βραζιλιάνο.