Αναπτήρας στον Κουλιμπαλί, «παίζεται» ο Σπάθας!

Gazzetta team
Ο Ουσμάν Κουλιμπαλί δέχθηκε έναν αναπτήρα από την κερκίδα των οπαδών του Ολυμπιακού, με τον Σπάθα να δίνει λανθασμένα εντολή να συνεχιστεί το ματς. Διαβάστε τι προβλέπει ο κανονισμός και γιατί κινδυνεύουν οι «ερυθρόλευκοι».

Το ματς του Πλατανιά με τον Ολυμπιακό όδευε προς το τέλος του, όταν ο Ουσμάν Κουλιμπαλί πήγε να εκτελέσει ένα πλάγιο, μπροστά από το σημείο που κάθονταν οι φιλοξενούμενοι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί.

Ο Αφρικανός δέχθηκε τον αναπτήρα στο πόδι, έπεσε για λίγο κάτω και στη συνέχεια τον έπιασε για να τον δείξει στον διαιτητή Σπάθα, ο οποίος του έκανε νόημα να συνεχιστεί το παιχνίδι χωρίς να το διακόψει καθόλου όπως όφειλε!

Όταν σηκώθηκε ο Κουλιμπαλί είχε έντονο διάλογο με τον Τζίμι Ντουρμάζ, ο οποίος τον «κατηγόρησε» για καθυστερήσεις. Τα αίματα άναψαν για λίγο, αλλά το ματς συνεχίστηκε χωρίς να δοθεί συνέχεια ούτε να «κιτρινιστεί» κάποιος ποδοσφαιριστής.

Αν πάντως ο Σπάθας έχει γράψει το περιστατικό στο Φ.Α τότε ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με τιμωρία!

Ο κανονισμός, όπως προβλέπεται στον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ, αναφέρει: «εάν η ρίψη αφορά σε φωτοβολίδα ευθείας βολής (έστω και μίας) και κάθε άλλου αντικειμένου, που δύναται να προκαλέσει σωματική βλάβη σε όλους όσους νόμιμα ευρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου, τότε ο διαιτητής διακόπτει οριστικά τον αγώνα, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση».

Επίσης, αν μια ομάδα είναι υπότροπη και σε περίπτωση που προκύψει εκ νέου υπαιτιότητά της, οι προβλεπόμενες ποινές διπλασιάζονται.