Ρικάρντο Κόστα: «Ο πιο σοβαρός τραυματισμός της καριέρας μου»

Gazzetta team
Ο Ρικάρντο Κόστα συνεχίζει την αποθεραπεία του προκειμένου στο δεύτερο μισό της χρονιάς να είναι έτοιμος να επιστρέψει στα γήπεδα. Κι όπως αποκαλύπτει τέτοιον τραυματισμό δεν είχε ποτέ ξανά στην καριέρα του.

Ο Πορτογάλος αμυντικός μίλησε στην κάμερα του Novasports για την περίοδο της αποθεραπείας του, την αναμέτρηση κόντρα στον Πλατανιά, αλλά και το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν που έρχεται και το περιμένει με αισιοδοξία.

Αναλυτικά όσα είπε στη NOVA:

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται:

«Η κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες είναι ότι αισθάνομαι καλύτερα. Το οστό είναι σε καλή κατάσταση αλλά θα χρειαστώ μία εβδομάδα ακόμα για να σταθεροποιηθεί πλήρως. Από εκεί και μετά θα ξεκινήσω την δουλειά για την επιστροφή μου στην δράση. Το σώμα θα πάρει την απόφαση για το πότε θα είμαι ξανά έτοιμος, αλλά θέλω να πιστεύω ότι το αργότερο τον Γενάρη θα είμαι και πάλι έτοιμος για να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση» .

Η Vistabet σου προσφέρει bonus που μπορεί να φτάσει και τα 100 ευρώ για κάθε κερδισμένο στοίχημα στην αναμέτρηση της Καλλονής με τον Ολυμπιακό στη Μυτιλήνη.

Για το αν είναι πιο δύσκολο το ψυχολογικό ή το σωματικό κομμάτι:

«Το σημαντικότερο είναι το σωματικό. Ψυχολογικά το ξέρω ότι είμαι δυνατός και γνωρίζω τι χρειάζεται να κάνω για επανέλθω στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Αυτή την στιγμή το μόνο που έχω να κάνω είναι να περιμένω καθώς δεν μπορώ να κάνω κάτι για να βελτιώσω την κατάσταση. Στην συνέχεια το μόνο που χρειάζεται είναι σκληρή δουλειά για να γίνω καλύτερος, πράγμα που δεν με ενοχλεί καθώς μου αρέσει να δουλεύω. Αλλά τώρα τίποτα δεν είναι στο χέρι» .

Για το αν ήταν ο πιο σοβαρός τραυματισμός της καριέρας του:

«Ναι ήταν ο πιο σοβαρός. Ως τώρα είχα μόνο τους φυσιολογικούς τραυματισμούς που μπορεί να έχει ένας παίκτης. Μυϊκά προβλήματα και κάποια θέματα στα χέρια αλλά είναι φυσιολογικά. Αυτή την φορά όμως χρειάζεται πολύς χρόνος και βοήθεια από τους γιατρούς με την επέμβαση και την αποθεραπεία. Όταν το κόκαλο δέσει τότε θα μπορώ να κάνω το καλύτερο δυνατό για να έρθω πίσω πιο γρήγορα. Είμαι εκτός ομάδας και με πονάει πολύ αυτό. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα και βαριέμαι να κάθομαι αμέτοχος. Δεν με χαροποιεί καθόλου αυτή η κατάσταση να κάθομαι σπίτι και να περιμένω. Αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και πρέπει να το ξεπεράσω» .

Για το πως βλέπει την ομάδα το διάστημα που απουσιάζει:

«Είναι δύσκολο όταν δεν κερδίζεις πολλά παιχνίδια. Νομίζω πάντως ότι γίνεται δουλειά. Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις τα πάντα και να χτίσεις κάτι από την αρχή. Χρειάζεται χρόνος και οι εμφανίσεις της ομάδας έχουν μεταπτώσεις. Δεν μπορεί η ομάδα να αποδώσει αμέσως στο 100%. Είναι δύσκολο να δώσεις επτά παιχνίδια σε ένα μήνα και να τα κερδίσεις όλα. Η ομάδα πρέπει να δουλεύει για να είναι σε καλή κατάσταση και να καταφέρει να φτάσει στο επίπεδο να κερδίζει όλα τα παιχνίδια. Σε πολλά παιχνίδια ήμασταν καλοί σε άλλα όχι και τόσο αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο υπάρχουν και οι εθνικές ομάδες και είναι δύσκολο να οργανωθείς. Εξαρτάται από την περίοδο. Υπάρχουν πολλά διαστήματα που η δουλειά διακόπτεται και δεν βοηθάει αυτό για να βρούμε ρυθμό και να αποδώσουμε ώστε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Πρέπει να παλεύουμε για τα αποτελέσματα αλλά είναι καλό για την ομάδα ότι βλέπουμε πρόοδο συνεχή ώστε να γίνει ακόμα καλύτερη. Τώρα που οι εθνικές σταματάνε θα είναι καλύτερα τα πράγματα για να βρούμε ρυθμό σταθερό και να αποδώσουμε ακόμα καλύτερα. Το επόμενο διάστημα είναι πολύ σημαντικό» .

Για την αναμέτρηση κόντρα στον Πλατανιά:

«Νομίζω ότι δεν πρέπει να κοιτάμε τον αντίπαλο αλλά μόνο τον ΠΑΟΚ. Όταν παίζει στην έδρα σου πρέπει να κερδίζεις εύκολα αυτά τα παιχνίδια. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι πριν τις γιορτές. Πρέπει η ομάδα να αγωνιστεί με πάθος και συγκέντρωση για 90 λεπτά, να μείνει πιστή στο πλάνο της και να έρθει μία φυσιολογική νίκη. Είμαστε πιο δυνατοί και έχουμε καλύτερο ρόστερ. Αν θέλεις να πετύχεις κάτι σε αυτό το πρωτάθλημα πρέπει να κερδίζεις τέτοιου είδους παιχνίδια. Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουν οι παίκτες ένα παιχνίδι. Να σέβονται τον αντίπαλο αλλά να δίνουν βάρος στους ίδιους τους εαυτούς τους. Αν πετύχεις ένα τέρμα θα έρθει και το δεύτερο και όλα θα πάνε καλά».