Καλλιθέα – Ατρόμητος 2-4

Gazzetta team
Το 0-2 έγινε 2-2 κι έδωσε ελπίδα στην Καλλιθέα. Όμως με την σέντρα ο Μπρίτο (από θέση οφσάιντ) εκανε το 2-3 για τον Ατρόμητο των 10 παικτών και ουσιαστικά καθάρισε την πρόκριση (2-4) στους «16» του Κυπέλλου.

Ο Ατρόμητος έκανε τα εύκολα, δύσκολα στην Καλλιθέα, που πίστεψε στην απόλυτη ανατροπή για μερικά δευτερόλεπτα, αλλά το γκολ του Μπρίτο της έκοψε τα φτερά. Οι Περιστεριώτες ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, τόσο όσο χρειαζόταν δηλαδή για να βρεθούν να προηγούνται με 2-0 λίγο πριν την ανάπαυλα.

Έχοντας χάσει μία καλή ευκαιρία με τον Μπρίτο στο 17', ένα λεπτό αργότερα, οι παίκτες του Δέλλα έφτασαν στο γκολ, με τον Κούρο να πιάνει συρτό σουτ έξω από την περιοχή. Η υπεροχή τους στα πρώτα 40' σφραγίστηκε στο 37', με την εξαιρετική κάθετη του Γοδόι στον Λε Ταλέκ που έπιασε στον ύπνο την άμυνα των γηπεδούχων και πλάσαρε από κοντά τον Μιχελή για το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων.

Όμως, δεν χρειάστηκαν παραπάνω από τρία λεπτά για να αλλάξουν οι ισορροπίες στο παιχνίδι. Στο 40' ο Κιβρακίδης είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μάνταλου, ο οποίος έδειξε και την άσπρη βούλα για το μαρκάρισμα του μπακ του Ατρόμητου στον Αρναρέλλη. Ο εξτρέμ της Καλλιθέας ανέλαβε και την εκτέλεση, μειώνοντας σε 2-1. Σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Το γκολ πριν την ανάπαυλα έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους, που μπήκαν αποφασισμένοι στο β' ημίχρονο. Μόλις έξι λεπτά μετά την έναρξή του, βρήκαν τον τρόπο να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, με το εντυπωσιακό γυριστό του Μασένα, που ξεσήκωσε τον κόσμο στις εξέδρες του Ελ Πάσο. Η χαρά δεν κράτησε όμως παρά μερικά δευτερόλεπτα.

Ο Ατρόμητος έφυγε με τη σέντρα μπροστά για την ισοφάριση, η μπάλα γύρισε στον Γοδόι που σούταρε από μακριά και ο Μπρίτο πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας για να τη σταματήσει και να πλασάρει από κοντά τον Μιχελή για το 3-2! Γκολ που ωστόσο σημειώθηκε από θέση οφσάιντ, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των Καλλιθεατών.

Η ομάδα του Λουκά Καραδήμου χρειαζόταν και πάλι δύο γκολ και με την ψυχολογία να έχει γυρίσει για τα καλά, ο Δέλλας πέρασε στο ματς τον Ναπολεόνι, που έμελλε να του καθαρίσει οριστικά το παιχνίδι. Στο 68' ο Ιταλός κέρδισε πέναλτι για χέρι σε σουτ που επιχείρησε και ο ίδιος εκτέλεσε τον Μιχελή για το τελικό σκορ, που έδωσε την πρώτη θέση και την πρόκριση στον Ατρόμητο, πάνω και από τη Βέροια.

Καλλιθέα (Λουκάς Καραδήμος): Μιχελής, Λεβέντης, Τσώνης, Μουχτάρης, Παγώνης, Κατσικόγιαννης, Γκίνι, Τεγούσης (46' Μπέλλης), Μπούζας (71' Τσίπρας), Αρναρέλλης (78' Φαρία), Μασένα

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Κυβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κούρος, Γοδόι, Μπάλλας, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο (88' Λημνιός), Μαρσελίνιο (46' Μπίτολο), Λε Ταλέκ (64' Ναπολεόνι)