Παρί Σεν Ζερμέν - Λυών 5-1

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Η Παρί διέλυσε με 5-1 την Λυών και βρίσκεται στο εντυπωσιακό +17 στην κορυφή!

Πέρυσι, η Λυών διεκδίκησε μέχρι τέλους τα σκήπτρα της Παρί. Φέτος, οι Παριζιάνοι είναι μία κατηγορία μόνοι τους. Με πρωταγωνιστή τον Ιμπραΐμοβιτς, που προσέφερε κάποιες στιγμές μαγείας, οι παίκτες του Μπλαν σκόρπισαν την Λυών, έφτασαν στη νίκη με 5-1 και αύξησαν τη διαφορά του στην κορυφή στο +17 μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, με τον Λόπες να βγάζει εντυπωσιακά το σουτ του Ιμπραΐμοβιτς στο 3’ και τον Σουηδό να σκοράρει στο 11’. Ο Τιάγκο Σίλβα έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Γιάνγκα-Μπιβά έστειλε την μπάλα με κεφαλιά κατευθείαν στον Ιμπραΐμοβιτς και φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις, πληρώνεις κάθε λάθος. Ο επιθετικός της Παρί αυτή τη φορά δεν αστόχησε και έκανε το 1-0. Το 2-0 δεν άργησε να έρθει. Στο 17’ ο Ντι Μαρία εκτέλεσε το φάουλ και ο αμαρκάριστος Οριέρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λόπες! Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν μπει ακόμα στο ματς, με την πρώτη τους τελική να έρχεται με τον Ράφαελ στο 19’.

Ακολούθησε η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Καβάνι στο 21’ και το γκολ για τους λιονέ από το πουθενά στο 24’. Ο Φερί έκανε το μακρινό σουτ και ο Τραπ απίστευτο λάθος, χάνοντας την μπάλα, την οποία στη συνέχεια μάζεψε από το βάθος της εστίας. Ο Γερμανός μέχρι το τέλος του ματς τα άκουγε σε κάθε επαφή του με την μπάλα από το κοινό του «Παρκ Ντε Πρενς», όπως και ο Καβάνι… Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να ρίξουν τον ρυθμό και να διατηρήσουν χωρίς ρίσκο τον έλεγχο, με το 2-1 να μένει μέχρι το ημίχρονο.

Η επανάληψη ξεκίνησε καλύτερα, με τον Μποβιού να απειλεί στο 47’ και τον Λόπες να κρατάει τη Λυών στο παιχνίδι, βγάζοντας το σουτ του Ντι Μαρία δευτερόλεπτα αργότερα. Ήταν εμφανές ότι οι παίκτες του Φουρνιέ δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά πράγματα, με τους Παριζιάνους να τελειώνουν το ματς στο 61’, όταν μετά από σέντρα του Μάξγουελ από αριστερά ο Καβάνι στην κίνηση έκανε το 3-1. Ο ρυθμός… νέκρωσε και πάλι, με τον Νταβίντ Λουίζ να απειλεί με μακρινό σουτ στο 74’ και στιγμές αργότερα να έρχεται και το τέταρτο γκολ για την Παρί.

Ο Ιμπραΐμοβιτς έκρυψε την μπάλα από τον Μπεντιμό, με τον διαιτητή Μπουκέ να βλέπει πέναλτι στο μαρκάρισμα του τελευταίου. Μάλλον δεν υπήρχε τίποτα, όμως αυτό λίγο ενόχλησε τον Σουηδό, που από την άσπρη βούλα έκανε το 4-1. Η πρώτη απόκρουση του Τραπ ήρθε στο 90’ στο σουτ του Μποβιού, όμως αυτό δεν ήταν για καλό για την Λυών, καθώς από το κόρνερ οι Παριζιάνοι έφυγαν στην αντεπίθεση και ο Λούκας Μόουρα ολοκλήρωσε τον θρίαμβο, κάνοντας το τελικό 5-1!

Παρί (Λοράν Μπλαν): Τραπ, Μάξγουελ, Νταβίντ Λουίζ, Τιάγκο Σίλβα, Οριέρ, Τιάγκο Μότα (88' Μαρκίνιος), Ματουιντί (82' Λούκας), Ραμπιό (70' Βεράτι), Ντι Μαρία, Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς

Λυών (Ουμπέρ Φουρνιέ): Λόπες, Ράφαελ, Μορέλ, Γιάνγκ-Μπιβά, Μπεντιμό, Γκοναλόνς, Φερί (88' Μαλμπράνκ), Τολισό, Γκρενιέ (72' Νταρντέρ), Κορνέ (84' Γκεζάλ), Μποβιού