Ποια Ντόρτμουντ; Ο Κομπότης…

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το ματς με την Ντόρτμουντ και το πρεστίζ της εν λόγω αναμέτρησης, αλλά επικεντρώνει την προσοχή του σε αυτό του Λεβαδειακού όπου η νίκη είναι μονόδρομος.

Ο ΠΑΟΚ αναχωρεί για την Γερμανία, εκεί όπου αύριο το βράδυ θα δώσει τον αγώνα που περίμεναν οι ΠΑΟΚτσήδες πώς και πώς…

Τέλη Αυγούστου είχαμε όταν έγινε η κλήρωση για τους ομίλους και εκείνο το απόγευμα της Παρασκευής όταν οριστικοποιήθηκε πώς ο αγώνας Ντόρτμουντ-ΠΑΟΚ θα γίνει 10 Δεκεμβρίου, οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων γι’ αυτό το διάστημα και αυτόν τον προορισμό… πολλαπλασιάστηκαν μέσα σε λίγα λεπτά.

Κινητοποίηση στην Ελλάδα, πανηγυρισμοί και στην Γερμανία, εκεί όπου οι ΠΑΟΚτσήδες ομογενείς (μεγάλη πλειοψηφία μεταξύ των Ελλήνων που ζουν εκεί) περίμεναν πώς και πώς μία τέτοια μέρα. Γιατί και με την Σάλκε έπαιξε ο ΠΑΟΚ το 2013, αλλά τότε όλα έγιναν ξαφνικά και ήταν Αύγουστος, όπου πολλοί Έλληνες έλειπαν από τη Γερμανία.

Ο ΠΑΟΚ όμως φέτος, απέτυχε να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον της πρόκρισης μέχρι αυτό το ματς. Και δεν υπάρχουν αυτά περί… επιλογής, ή τα άλλα χαζά, για το ότι… δεν ήταν στόχος η πρόκριση. Η ομάδα του Τούντορ που πέτυχε (ενώ άλλαζε το ρόστερ της!) να πάρει τρεις προκρίσεις το καλοκαίρι, σημείωσε σημαντική αποτυχία στους ομίλους και έτσι από την τέταρτη(!) σχεδόν αγωνιστική αποκλείστηκε από τους 32, χωρίς να κερδίσει κανένα παιχνίδι.

Παρολ’ αυτά, όταν παίζεις με τη Ντόρτμουντ, δεν γίνεται να είσαι αδιάφορος! Δηλαδή τι να κάνεις; Να μπεις στο γήπεδο με 55 χιλιάδες κόσμο (πάνω από πέντε χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες) και να είσαι χαλαρός, ενώ σε βλέπει όλη η Ευρώπη; Δεν γίνεται και λόγω πρεστίζ, αλλά δεν γίνεται να το κάνεις και γιατί κινδυνεύεις με διασυρμό. Αν μπει ο ΠΑΟΚ χαλαρά αύριο βράδυ, μπορεί στο 15΄ να έχει χάσει και τη μπάλα και το σκορ και τη γη κάτω από τα πόδια του…

Κι’ όμως… Ενώ όλα αυτά ισχύουν και ΣΑΦΩΣ υπάρχει ο φόβος των Γερμανών που… δεν σταματάνε, για τον ΠΑΟΚ το ΠΙΟ σημαντικό παιχνίδι είναι αυτό της Δευτέρας κόντρα στον Λεβαδειακό.

Ο ΠΑΟΚ στη βαθμολογία του Ελληνικού πρωταθλήματος θέλει να ανέβει, ο ΠΑΟΚ «καίγεται» για τον αγώνα της Δευτέρας, ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη ανάγκη μία εκτός έδρας νίκη και ένα σερί τώρα στο τέλος του πρώτου γύρου. Και θα είναι τόόόσο δύσκολο για τον Τούντορ και τους παίκτες του να παίζουν αύριο βράδυ με τον Ρόις και τον Ομπαμεγιάνγκ και την Δευτέρα να έχουν την ίδια συγκέντρωση και το ίδιο κίνητρο για να αντιμετωπίσουν με σωστή νοοτροπία τον… Μίνγκα, τον Μάνγκα, τον Τσιντώτα και τον Μουλόπουλο!

Σε αυτό ακριβώς το σημείο της νοοτροπίας θα κριθούν πολλά για την κρίσιμη αναμέτρηση… Της Λιβαδειάς βεβαίως και όχι του Ντόρτμουντ.

* Κάνουμε την «κωλοτούμπα» και τονίζουμε ότι αν ο Μπερμπάτοφ παίξει σε αυτό το αυριανό ματς, θα πρόκειται για πολύ καλή είδηση. Σε αυτό το παιχνίδι, ο Βούλγαρος και η αυτοπεποίθησή του και το κράτημα μπάλας και η αξία του, είναι απαραίτητα για όλο τον ΠΑΟΚ και κυρίως για τους συμπαίκτες του.
Από…. Δευτέρα μετά, ξαναβλέπουμε…

* Για τον τίτλο και την αναφορά στον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Λεβαδειακός, αντί της ομάδας, μην μας παρεξηγείτε. Έτσι το έχουμε εμείς εδώ με τους ανθρώπους που έχουν συνδυάσει το όνομά τους τόσο έντονα με μία ομάδα. Δηλαδή σε λίγες εβδομάδες θα λέμε… «πάει ο ΠΑΟΚ να παίξει με τον Πανόπουλο».