Ρεάλ Μαδρίτης – Μάλμε 8-0

Gazzetta team
Οι Μαδριλένοι διέλυσαν με 8-0 τη Μάλμε και ισοφάρισαν την μεγαλύτερη νίκη ever στο σεντόνι, ενώ ο Κριστιάνο με καρέ έγινε ο πρώτος με 11 γκολ σε φάση ομίλων. Αδιάφορα 2-0 η Παρί την Σαχτάρ.

Η Ρεάλ ήταν δεδομένα 1η στον 1ο όμιλο. Αυτό δεν θα άλλαζε. Ωστόσο, οι Μαδριλένοι άδραξαν την ευκαιρία και φρόντισαν κόντρα στη Μάλμε να φτιάξουν τόσο τα συλλογικά νούμερα τους όσο και τα ρεκόρ σε ατομικό επίπεδο. Αυτή η αναφορά δηλαδή γίνεται για τους Μπενζεμά, Κριστιάνο, οι οποίοι στήνουν τρομερά επιτεύγματα στην ιστορία του Champions League και κυρίως τον δεύτερο. Αμφότεροι ξεκίνησαν το παιχνίδι με αγριεμένη διάθεση και ουσιαστικά το καθάρισαν μόνοι τους, οδηγώντας την ομάδα τους στο μυθικό 8-0. Το ίδιο σκορ δηλαδή με το οποίο είχε νικήσει το 2007 η Λίβερπουλ τη Μπεσίκτας (και τότε με προπονητή τον Ράφα Μπενίτεθ) και που σηματοδοτεί την πιο ευρεία νίκη στο σεντόνι.

Τα μισά γκολ τα έβαλε ο CR7 που έγινε ο πρώτος της Βασίλισσας με καρέ στη σημαντικότερη διοργάνωση από το 1965 (Πούσκας) και έφτασε τα 11 στη φάση των ομίλων, κάτι που δεν έχει επαναλάβει ποτέ κανείς στο παρελθόν.

Ο Κριστιάνο ξεκίνησε σαν δημιουργός. Στη φάση του 1-0 (12') έδωσε στον Ισκο που σούταρε, ένας αμυντικός έσωσε στη γραμμή και στην επαναφορά ο Μπενζεμά πλάσαρε εύστοχα. Στο 24' από ωραία σέντρα του Κριστιάνο, ο Γάλλος φορ με κεφαλιά έφτασε τα 45 τέρματα στον θεσμό και βρέθηκε στην 10η θέση των σκόρερ (σ.σ.: σε 77 αγώνες. Μόνο οι Φαν Νίστελροϊ σε 56 και ο Μέσι σε 64 χρειάστηκαν λιγότερα παιχνίδια για τα 45 γκολ).

Αμέσως μετά ο... σερβιτόρος έγινε εκτελεστής. Στο 39' έβαλε απ ευθείας φάουλ (με τη συνδρομή του Βίλαντ) και έφτασε τα 10 στον θεσμό (μόνο ο Ντελ Πιέρο έχει 11). Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Ρονάλντο στάθηκε τυχερός, όταν από κόντρα η μπάλα του στρώθηκε και σκόραρε εξ επαφής. Στο 50' ο Κριστιάνο έκανε το 5-0, με τον Βίλαντ να έχει αστεία αντίδραση, φτάνοντας τα τέσσερα χατ τρικ με τα λευκά στην Ευρώπη. Στο 60' ολοκλήρωσε το προσωπικό του σόου, για να ακολουθήσει έπειτα από 10 λεπτά ο Κόβατσιτς με σουτ από επαναφορά. Ο Μπενζεμά με ντρίμπλα και πλασέ (74') έκλεισε με τη σειρά του χατ τρικ και από εκείνο το σημείο οι Μαδριλένοι προσπαθούσαν να βάλουν κι άλλο και να κάνουν δικό τους το απόλυτο ρεκόρ, αλλά δεν τα κατάφεραν.

* Το χατ τρικ του Κριστιάνο είναι το πιο γρήγορο για τη Ρεάλ στην Ευρώπη μετά από εκείνο του Αμάνθιο το 1968!

* Είναι η τρίτη φορά που κάνουν δύο παίκτες της Ρεάλ χατ τρικ στο ίδιο ματς στο Πρωταθλητριών/ Champions League (1960 Πούσκας-Ντι Στέφανο, 1990 Μπουτραγκένιο-Ούγκο Σάντες)!

Ρεάλ Μαδρίτης (Ράφα Μπενίτεθ): Κίκο Κασίγια, Πέπε (52' Μαρσέλο), Νάτσο, Αρμπελόα, Ντανίλο, Καζεμίρο, Κόβατσιτς (75' Τσερίσεβ), Ισκο, Χάμες Ροδρίγκες (65' Χεσέ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά

Μάλμε (Αγκε Χαρέιντε): Βίλαντ, Γιοτούν, Καρβάλιο, Ρακίπ (75' Κρόον), Τίνερχολμ, Λεβίτσκι, Αντού, Αρνασον, Σάνα (64' Μεχμέντι), Μπέργκετ, Ντούρτζιτς (46' Ρόντιτς).

Γόητρο και σούπερ άμυνα

Η πρωτιά είχε χαθεί στη Μαδρίτη, όμως αυτό δεν εμπόδισε την Παρί Σεν Ζερμέν να υπερκεράσει το εμπόδιο της Σαχτάρ επικρατώντας 2-0! Mάλιστα, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον όμιλο έχοντας την κορυφαία άμυνα, αφού δέχθηκε μόλις ένα τέρμα. Στον αντίποδα, οι Ουκρανοί είχαν ευκαιρίες, όχι όμως και ουσία, με το νέο έτος να τους βρίσκει στο Europa League!

Οι Παριζιάνοι με αλλαγές στο βασικό σχήμα είχαν τον έλεγχο στο α' μέρος, αλλά δεν έβρισκαν διαδρόμους για την αντίπαλη εστία. Μάλιστα, η Σαχτάρ ήταν αυτή που απείλησε δυο φορές, αλλά ο Τροπ νίκησε σε ισάριθμες περιπτώσεις τον Εντουάρντο! Η Παρί έγινε πιο πιεστική μετά το 30', όμως άφηνε και κενά στα μετόπισθεν, τα οποία όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί ο Τεϊσέιρα!

Ωστόσο, το ξεκίνημα της Παρί στην επανάληψη ήταν δυνατό, με τον Φαν ντε Βιλ να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 47'! Στο 57' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, με πρωταγωνιστή τον Λούκας και τον Ζλάταν να σερβίρει! Με την είσοδο των Καβάνι, Ντι Μαρία, η Παρί έγινε πιο πιεστική και η εστία της Σαχτάρ αισθάνθηκε αρκετές φορές τον κίνδυνο! Ωστόσο, στο 72' και στο 76' ο Ιμπραΐμοβιτς δεν βρήκε τον στόχο!!! Στο 86' οι ρόλοι αντιστράφηκαν, ο Λούκας έκανε την ασίστ και ο Σουηδός διαμόρφωσε το 2-0! Μάλιστα, έγινε ο κορυφαίος σκόρερ της Παρί στην Ευρώπη, καθώς έφτασε τα 17 τέρματα!

Παρί: Τραπ, Λουίζ, Φαν ντερ Βιλ, Κουρζαβα, Μαρκίνιος, Ματουϊντί (68' Ντι Μαρία), Σταμπουλί, Λούκας (87'Ν' Κουνκου), Ραμπιό, Ιμπραΐμοβιτς, Λαβέτσι (69' Καβάνι)

Σαχτάρ: Κανιμπολότσκι, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Ισμαϊλι, Μαρλος (74' Κοβαλένκο), Τεϊσέιρα, Στεπανένκο, Φρεντ, Ντα Σίλβα (78' Ντεντίνιο), Τάισον (69' Μπερνάρντ)

Βαθμολογία

1. Ρεάλ 19-3 16

2. Παρί 12-1 13

3. Σαχτάρ 7-14 3

4. Μάλμε 1-21 3