Τρουά - Λυών 0-1

Gazzetta team
Η Λυών δυσκολεύτηκε, όμως με πέναλτι του Μποβιού επιβλήθηκε με 1-0 της Τρουά. Δεύτερη σερί νίκη για την Γκαζελέκ, νίκη και για Μπαστιά.

Η Λυών δυσκολεύτηκε, όμως κατάφερε να επιβληθεί της Τρουά με 1-0 χάρη στο πέναλτι του Μποβιού και να ανέβει – έστω και προσωρινά – στη 2η θέση. Οι παίκτες του Φουρνιέ ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια, μπήκαν δυνατά, όμως το πρόβλημα στο γκολ παραμένει, καθώς ο Λακαζέτ ακόμα παλεύει να βρει τον καλό του εαυτό.

Ο Βαλμπουένα έχασε την πρώτη σημαντική ευκαιρία, όταν το σουτ του πέρασε λίγο άουτ, ενώ στη συνέχεια ήρθε η ώρα του Λακαζέτ να απειλήσει. Η επόμενη ευκαιρία για τους λιονέ ήρθε με το μακρινό σουτ του Τολισό, όμως εκείνοι που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ ήταν οι γηπεδούχοι, όταν ο Λόπες έβγαλε την προσπάθεια του Νταρμπιόν. Τα πράγματα άλλαξαν, όταν μόλις στο 36’ ο Ζαν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Νταρντέρ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός δεν ήταν καλός και οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν πολύ νευρικά. Σε σημείο που να μην κάνουν ούτε ευκαιρίες. Τα πάντα κρίθηκαν στο 78’, όταν ο διαιτητής Ζοσέμ έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μαβινγκά στον Λακαζέτ και ο Μποβιού έκανε το 0-1 από την άσπρη βούλα. Το ματς ήταν ανοιχτό μέχρι το τέλος, με το γκολ του Βαλμπουένα στις καθυστερήσεις να ακυρώνεται σωστά για οφσάιντ και την Τρουά να χάνει τεράστια ευκαιρία, όταν ο Γιάνγκα-Μπιβά παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, όμως το 0-1 παρέμεινε.

Επέστρεψε στις νίκες η Μπαστιά
Σημαντική νίκη για την Μπαστιά, που επιβλήθηκε με 1-0 της Καέν και κέρδισε κάποιες θέσεις στη βαθμολογία. Εκείνοι που απογοήτευσαν ήταν οι φιλοξενούμενοι, που έκαναν πολύ κακή εμφάνιση στο πρώτο μέρος και βρεθούν δίκαια πίσω στο σκορ. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ήρθε στο 31’, όταν ο Ντιαλό εκτέλεσε το μακρινό φάουλ και η μπάλα πέρασε από όλους, για να μπερδέψει τον Βερκούτρ, πριν καταλήξει στα δίχτυα του. Στο δεύτερο μέρος οι καενέ ανέβασαν την απόδοσή τους και ανάγκασαν και τους Κορσικανούς να ακολουθήσουν. Το ματς ήταν πολύ καλύτερο, ο ρυθμός εξαιρετικός και στο τέλος πρωταγωνιστές ήταν οι δύο τερματοφύλακες, που έκαναν εξαιρετικές επεμβάσεις, για να μείνει το 1-0 μέχρι το τέλος.

Βαθμό με Μουκάντζο
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μουκάντζο, που πέτυχε και τα δύο γκολ, η Λοριάν απέσπασε ισοπαλία 2-2 από την Γκινγκάμπ. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, καθώς πριν καν συμπληρωθεί το 1’ ο Μπριάν με εντυπωσιακό ψαλιδάκι μετά από σέντρα του Σαλιμπούρ έκανε το 1-0! Οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν τον χρόνο τους για να αντιδράσουν, με τον Γουάρις να χάνει την πρώτη τους ευκαιρία, πριν χάσουν το μομέντουμ στο 43’, όταν ο Γκανέζος επιθετικός αποβλήθηκε, όπως και ο Σανκαρέ της Γκινγκάμπ. Οι δύο ομάδες συνέχισαν με 10 παίκτες, με τον Μπριάν να χάνει την πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο και την Λοριάν να κερδίζει πέναλτι στο 64’ σε ανατροπή του Μουκάντζο από τον Άνγκουα. Ο παθών ανέλαβε την εκτέλεση και έφερε το ματς στα ίσα. Οι γηπεδούχοι κατάφερνα να πάρουν και πάλι το προβάδισμα στο 83’ με τον Σαλιμπούρ, όμως δεν έμελλε να πάρουν τη νίκη, καθώς στις καθυστερήσεις ο Μουκάντζο με κεφαλιά έκανε το τελικό 2-2.

Πήρε φόρα η Γκαζελέκ
Μετά την πρώτη νίκη στην ιστορία της στην Ligue 1, η Γκαζελέκ έφτασε και σε δεύτερη, καθώς επιβλήθηκε με 2-0 της Μπορντό στην Κορσική. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, είχαν δοκάρι με τον Πιζόλ στο 12’ και έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ζουά στο 41’, πριν η ανωτερότητά τους καρποφορήσει στο 44’, όταν ο Λαρμπί με κοντινό σουτ νίκησε τον Καρασό για το 1-0. Οι Γιρονδίνοι έκαναν ακόμη μία απογοητευτική εμφάνιση και αυτό φάνηκε, όταν οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες στο 64’, όταν ο Φιλιπί αντίκρισε δεύτερη κίτρινη. Παρά το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, οι παίκτες του Σανιόλ δεν έκαναν απολύτως τίποτα και στο 68’ βρέθηκαν και με 2-0 πίσω στο σκορ, όταν ο Λαρμπί με ωραία ατομική ενέργεια έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα. Η καλύτερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 81’ με τον Σεβέ, με το 2-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Παρασκευή (30/10)

Ρεν-Παρί 0-1
(75' Ντι Μαρία)

Σάββατο (31/10)

Σεντ Ετιέν-Ρεμς 3-0
(63' Μπέριτς, 68' Ονιάνγκ αυτ., 83' Εϊσερίκ)

Γκινγκάμπ-Λοριάν 2-2
(1' Μπριάν, 83' Σαλιμπούρ - 64' πεν., 90+3' Μουκάντζο)

Τρουά-Λυών 0-1
(78' Μποβιού)

Γκαζελέκ Αζαξιό-Μπορντό 2-0
(44', 68' Λαρμπί)

Μπαστιά-Καέν 1-0
(31' Ντιαλό)

Τουλούζ-Μονπελιέ 1-1
(39' Μασάς - 34' Ρουσιγιόν)

Κυριακή (01/11)

Νις-Λιλ (15:00)
Μονακό-Ανζέρ (18:00)
Ναντ-Μαρσέιγ (22:00)