Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 3-0

Νίκος Αθανασίου
Στο 20' ο Ατζαγκούν έκανε το 3-0 και ο ουσιαστικός Παναθηναϊκός πέρασε ένα εύκολο και κυρίως ήρεμο απόγευμα απέναντι στον Λεβαδειακό, επιστρέφοντας στα «τρίποντα». Γκολάρα ο Καρέλης, σκόρερ και ο Νάνο!

Ο Παναθηναϊκός πάτησε... γκάζι για ένα εικοσάλεπτο, πέτυχε τρία γκολ και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο απόγευμα στην Λεωφόρο κόντρα στον Λεβαδειακό. Νάνο, Καρέλης και Ατζαγκούν βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα και το «τριφύλλι» επέστρεψε με 3-0 στις νίκες μετά την Νέα Σμύρνη.

Έτσι έπαιξαν

Χωρίς καμία έκπληξη οι επιλογές του Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Ντάνιελ Πράνιτς και έκοψε... μαχαίρι τα σενάρια για το μέλλον του Κροάτη μέσου.

Παράλληλα, για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι έκανε την εμφάνισή του ο Ράσμους Τελάντερ στο κέντρο της άμυνας. Σε διάταξη 4-4-2 σε ρόμβο, ο Στιλ ήταν κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Νάνο, δεξί ο Μαρινάκης και ο Ταυλαρίδης με τον Τελάντερ στα στόπερ. Ο Κουτρουμπής σε ρόλο αμυντικού μέσου, με τους Πράνιτς και Ζέκα μπροστά του. Ατζαγκούν επιτελικός και στην κορυφή ο Καρέλης με τον Μπεργκ. Από την άλλη πλευρά, ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Λεβαδειακό με ξεκάθαρη αμυντική στρατηγική και ένα 4-2-3-1 ή καλύτερα 4-5-1.

Ο Τσιντώτας υπερασπίστηκε την εστία των Βοιωτών. Ουόν και Τριποτσέρης τα δύο στόπερ, αριστερά στην άμυνα ο Μιλιάζες και δεξιά ο Στάθης. Ρομέου και Γιάχιτς τα αμυντικά χαφ, στην μεσαία γραμμή οι Ναβάρο, Γιακουμάκης και Μουλόπουλος και «αιχμή» ο Βαγγέλης Μάντζιος.

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!

Αυτά τα παιχνίδια, όταν είσαι ο Παναθηναϊκός και παίζεις στην Λεωφόρο πρέπει να τα... καθαρίζεις με το καλημέρα! Αυτό έπραξε σήμερα το «τριφύλλι» απέναντι στον Λεβαδειακό. Εύκολα ματς δεν υπάρχουν, σε εύκολα μπορείς να τα μεταμορφώσεις. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου δεν είχε όρεξη για... θρίλερ, για επιστροφή φαντασμάτων και φόρτωμα με γκρίνια της κερκίδας που συνέχισε την σιωπηλή και καθιστική διαμαρτυρία για ένα ημίχρονο.

Ο Νάνο άνοιξε τον δρόμο στο 5' με απευθείας εκτέλεση φάουλ και τραγικό λάθος του Τσιντώτα. Το γρήγορο γκολ, όπως και στο ματς με την Καλλονή, λειτούργησε ευεργετικά, έδιωξε το άγχος από τα πόδια των παικτών του Παναθηναϊκού και η συνέχεια ήταν σχεδόν... καρμπόν με το 4-0 του τελευταίου εντός έδρας παιχνιδιού.

Στο 14' ο Νίκος Καρέλης «πυροβόλησε» με το αριστερό την εστία των φιλοξενούμενων, πετυχαίνοντας ένα καταπληκτικό γκολ και πέντε λεπτά αργότερα η εξαιρετική κάθετη πάσα του Κουτρουμπή έβγαλε τον Καρέλη στην πλάτη της άμυνας και ο Ατζαγκούν σε κενή εστία πήρε το έτοιμο γκολ από τα πόδια του Έλληνα στράικερ.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε απόλυτη συγκέντρωση στο τελείωμα των φάσεων, έφτασε στο 3-0 μόλις στο 19' και έβαλε τέλος από νωρίς στην υπόθεση νίκη, όπως ήταν το καθήκον του να κάνει. Το κάθετο παιχνίδι του Κουτρουμπή που ήταν ξανά πολύ καλός ως «εξάρι», τα κέφια των Καρέλη και Μπεργκ και η καλή κυκλοφορία της μπάλας ήταν κάποια από τα στοιχεία που έδωσαν στο «τριφύλλι» την δυνατότητα να περάσει ένα χαλαρό απόγευμα.

Στο ρελαντί και το... μήνυμα του κόσμου!

Κάτι το 3-0, κάτι το ματς της Κυριακής που έρχεται με τον Πλατανιά, οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στο να κατεβάσει ρυθμό, να βγάλει το πόδι από το... γκάζι και να κάνει μόνο τα αυτονόητα πάνω στο χορτάρι. Το εύρος του σκορ έδωσε την ευκαιρία στον Αναστασίου να κάνει rotation. Κουτρουμπής(71'), Ατζαγκούν(58') και Πράνιτς(64') πέρασαν στον πάγκο, Λαγός, Αμπέντ και Νίνης τους άλλαξαν, με την εικόνα του ματς να μην αλλάζει ιδιαίτερα. Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας, είχε χώρους να δράσει αλλά όχι σωστές επιλογές στην τελική πάσα και προσπάθεια. Το παιχνίδι κυλούσε... σβηστά προς το φινάλε του και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κομίνη.

Με αυτά και με αυτά και δύο καλές στιγμές του Μάρκους Μπεργκ που δεν βρήκαν στόχο και μια εξαιρετική απόκρουση του Στιλ σε φάουλ του Μιλιάζες, το «τριφύλλι» πήρε ένα εύκολο τρίποντο γιατί είδε το ματς σοβαρά από την αρχή, γιατί έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα από τον Πανιώνιο και πλέον ζητείται η διάρκεια σε απόδοση και αποτελέσματα. Άξιο αναφοράς, φυσικά, και το... μήνυμα που έστειλε ο κόσμος προς τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, όταν τα πάντα είχαν κριθεί και ενώ στο δεύτερο μέρος δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν.

«Είναι βαριά του ΠΑΟ η φανέλα και πρέπει να γα@^%@ όλα τα μπ*^%3, παίξτε με τρέλα, παίξτε με ψυχή και όποιος δεν γουστάρει να πάει να γα*^&%3» ήταν το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα για ένα τρίλεπτο!

MAN OF THE MATCH: Νίκος Καρέλης. Πετυχαίνει ένα τρομερό γκολ για το 2-0 με φοβερή σουτάρα από το ύψος της περιοχής, φτάνοντας τα τρία γκολ σε τέσσερις αγωνιστικές στο φετινό πρωτάθλημα. Από την δική του κίνηση και την πάσα «πάρε-βάλε», ο Ατζαγκούν σκοράρει εύκολα και ωραία το 3-0. Ταλαιπώρησε αφάνταστα την άμυνα του Λεβαδειακού.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Απέναντι σε κλειστές άμυνες, το κάθετο παιχνίδι είναι αυτό που μπορεί να δώσει πολλές λύσεις και ο Γιώργος Κουτρουμπής το διαθέτει. Εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια, σωστός ανασταλτικά. Μια υπέροχη κάθετη φέρνει τον Καρέλη στην περιοχή για το 3-0. Ακόμη ένα καλό παιχνίδι στην θέση του αμυντικού μέσου. Σε αυτή την κατηγορία και ο Σωτήρης Νίνης. Όχι για την αγωνιστική του εικόνα αλλά για μια ενέργεια στο 68'. Ο κόσμος διαμαρτυρήθηκε για ένα πέναλτι σε ανατροπή του διεθνή μέσου έπειτα από μια κόντρα με τον Τριποτσέρη. Ο «Ελ Νίνιο» σηκώθηκε άμεσα και έδειξε πως δεν υπήρχε τίποτα στην φάση, σε ένα σπάνιο «fair play»...

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα του Λεβαδειακού. Το 1-0 από λάθος του πορτιέρο, το 2-0 δίνοντας την ευκαιρία στον Καρέλη να σουτάρει με άνεση και το 3-0 σαν σε προπόνηση από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας.

Η ΓΚΑΦΑ: Όλο το πλάνο του κόουτς Μάντζιου πήγε... περίπατο μόλις στο 5' από το τραγικό λάθος του Τσιντώτα. Ο νεαρός πορτιέρο έκανε λάθος εκτίμηση στο χτύπημα του Νάνο έξω από την περιοχή, έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και την έστειλε στο βάθος της εστίας του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κομίνης είχε ένα ήσυχο απόγευμα στην Λεωφόρο αν και πραγματικά έχει δει μεγάλο... όνειρο στο 37' όταν δείχνει φάουλ στον Τελάντερ έξω από την περιοχή που δεν υπάρχει και στην συνέχεια τιμωρεί με κίτρινη κάρτα τον Δανό στόπερ του Παναθηναϊκού. Στην αρχή του ματς ο Λεβαδειακός διαμαρτύρεται για ανατροπή του Μουλόπουλου από τον Ταυλαρίδη αλλά στο ρίπλει δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός απλά και όμορφα... καθάρισε από το εικοσάλεπτο τον Λεβαδειακό, επέστρεψε στις νίκες και κοιτάζει την συνέχεια, έχοντας πάρει λίγη ηρεμία μετά το «στραπάτσο» στην Νέα Σμύρνη. Το «τριφύλλι» δεν έχασε την επαφή του από την κορυφή και την Κυριακή απέναντι στον Πλατανιά πάει για την δεύτερη σερί νίκη, που σε συνδυασμό με το ντέρμπι στην Τούμπα(ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός), μπορεί να τον φέρει μια... ανάσα από την πρώτη θέση.