Στις 11 Δεκεμβρίου η δίκη για τον Κατσούλη

Δημήτρης Τομαράς
Στις 11 Δεκεμβρίου θα βρεθούν στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νεαπόλεως οι έξι κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 46χρονου οπαδού, Κώστα Κατσούλη.
Πέρασε ένας χρόνος από τον Σεπτέμβριο του 2014, όπου στο γήπεδο του Ηροδότου τραυματίστηκε θανάσιμα ο 46χρονος Κώστας Κατσούλης, οπαδός του Εθνικού Πειραιώς. Όπως έγινε γνωστό από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νεαπόλεως θα δικαστούν, στις 11 Δεκεμβρίου, έξι άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση των επεισοδίων στα οποία ο άτυχος οπαδός κατέρρευσε στις κερκίδες του γηπέδου της Ν.Αλικαρνασσού. Οι 6 κατηγορούνται για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη.
Κατά τα άλλα όπως αναφέρει το Cretalive με βάση το πόρισμα των ιατροδικαστών που προέκυψε στις αρχές του έτους «δεν μπορεί να αποκλεισθεί ότι ισχυρά πλήξη της κεφαλής ή και ισχυρά δόνηση αυτής, χωρίς εμφανή αντικειμενικά ευρήματα, να λειτούργησε εκλυτικά στην εμφάνιση της ενδοεγκεφαλικής-υπαραχνοειδούς αιμορραγίας. Στην προσέγγιση αυτή συνηγορεί και ο αγγειογραφικός έλεγχος που διενεργήθηκε στο 401 που δεν κατέδειξε παθολογία στα εγκεφαλικά αγγεία».
Τέλος από τις ιστολογικές εξετάσεις προκύπτει εγκεφαλική αμυλοειδική αγγειοπάθεια παθολογικής οντότητας που προϋπήρχε και δεν σχετίζεται με προηγηθέντα τραυματισμό. To Μεικτό Ορκωτό Νεαπόλεως θα αποφανθεί για τον βαθμό ευθύνης των 6 για μία υπόθεση που έχει ταλαιπωρήσει για τα καλά την οικογένεια Κατσούλη. Θυμίζουμε πως ο Ηρόδοτος είχε προσφερθεί να ονομάσει μία κερκίδα στην μνήμη του, με την οικογένειά του να αρνείται πεισματικά.