Μπλόκο Ολυμπιακού στην αναδιάρθρωση

Gazzetta team
Δεν φαίνεται να προχωράει η πιθανότητα διεξαγωγής του πρωταθλήματος της νέας σεζόν με λιγότερες ομάδες, αφού ο Ολυμπιακός φέρεται να τη μπλόκαρε.

Το θέμα ήταν να τεθεί στο ΔΣ της ΕΠΟ, αλλά ο εκπρόσωπος των πρωταθλητών Τάκης Αγραφιώτης υποστήριξε ότι «ένα τέτοιο θέμα πρέπει να το συζητήσουμε πρώτα στο συμβούλιο της Λίγκας και να πάρουμε εκεί απόφαση», σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Live Sport.

Ο πρόεδρος της Superleague Γιώργος Μποροβήλος είναι υπέρ της αλλαγής, όμως δεν έθεσε το θέμα στο συμβούλιο, από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» είναι αντίθετοι και δεν πρόκειται να περάσει. Από την πλευρά του ο Γιώργος Γκιρτζίκης ζήτησε η όποια απόφαση να έχει κατατεθεί στο επόμενο συμβούλιο στις 10 Ιουνίου, με τον κ. Αγραφιώτη να απαντά: «Δεν ξέρω αν θα είμαστε έτοιμοι τότε» και τον πρόεδρο της ΕΠΟ να του τονίζει πως «Πρέπει να είστε».

Τροποποιείται η διάταξη για τους «τρεις παίκτες»

Την ίδια στιγμή, στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφασίστηκε η εκ νέου τροποποίηση του Πειθαρχικού Κώδικα ως προς τις διατάξεις για δωροδοκία και αλλοίωση αποτελέσματος, ο οποίος προβλέπει ότι μια ομάδα είναι υπαίτια αν συμμετέχουν στο στήσιμο του αγώνα τουλάχιστον τρεις παίκτες της και στην τροποποίηση που θα γίνει θα αναφέρεται ότι η ομάδα θα είναι υπεύθυνη αν συμμετέχει έστω και ένας παίκτης.