ΠΑΣ Γιάννινα - Εργοτέλης 0-0

Νίκος Μαρούδας
Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατάφερε να νικήσει τον ήδη υποβιβασμένο Εργοτέλη, με τον οποίο αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0. Ο Ατρόμητος τον «έπιασε» στους 53 βαθμούς, αλλά η μη αδειοδότηση του στερεί ούτως ή άλλως την Ευρώπη.

Έτσι έπαιξαν

Ο Γιάννης Πετράκης, παρέταξε την ομάδα του με κλασικό 4-4-2. Ο Βελλίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Στρούνα στα δεξιά της άμυνας, ο Φόνζι στα αριστερά και οι Μιχαήλ, Μπέριος στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσσαία γραμμή, οι Τζημόπουλος και Τσουκαλάς στον άξονα με τον Κοροβέση στα αριστερά και τον Ακόστα στα δεξιά. Το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Μανιάς και Ίλιτς.

Σε ότι αφορά τον Εργοτέλη, ο Γιάννης Ταουσιάνης, παρέταξε 4-2-3-1 με τον Σαράνοφ κάτω από τα δοκάρια, τους Ρέντζα, Λυκογιάννη δεξία και αριστερά, ενώ στο κέντρο της άμυνας βρέθηκαν οι Λουβιόν, Πίτσος. Στο κέντρο Μποέ, Κούρτης είχαν ρόλο αμυντικών μέσων, με τους Χαντί, Γιουσούφ και Καζναφέρη να είναι πίσω από τον Στογιάνοβιτς που ήραν ο μοναδικός προωθημένος

Μόνο ΠΑΣ

Αν και στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αρκετά ξενερωμένοι μετά την μη αδειοδότηση, στον αγωνιστικό χώρο βγήκαν με σκοπό να ελέξουν το παιχνίδι και να απειλήσουν τον Εργοτέλη. Πρώτη καλή φάση του ματς στο 15', με τον Σεράνοφ να μπερδεύεται την μπάλα να περνάει από πάνω του, αλλά πριν ο Ίλιτς την στείλει στα δίχτυα, ο γκολκίπερ των Κρητικών κατάφερε να διορθώσει το λάθος του και να σώσει.

Δεύτερη καλή στιγμή και πάλι για τους γηπεδούχους. Στο 18', ο Μανιάς με κεφαλιά ανάγκασε τον Σεράνοφ να απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ. Η ομάδα των Ιωαννίνων, δεν σταμάτησε εκεί όμως, καθώς στο 29', μετά από λάθος στην άμυνα του Εργοτέλη ο Μανιάς βρέθηκε απέναντι στον Σεράνοφ, αλλά το πλασέ του έφυγε ψηλά άουτ.

Καρμπόν οι καλύτερες φάσεις

Στο 33' είχαμε τις δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες του αγώνα οι οποίες ήταν σχεδόν ίδιες. Αρχικά ο Γιουσούφ, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ναδάλες, κρέμασε τον Βελλίδη, αλλά είδε τον Μιχαήλ τελευταία στιγμή πάνω στη γραμμή να απομακρύνει. Στο ίδιο λεπτό, στην απέναντι πλευρά, ο Ίλιτς με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Κοροβέση, αυτός έκανε το σουτ, αλλά είδε τον Λουβιόν πάνω στη γραμμή επίσης να σώσει και να κρατήσει το μηδέν.

Ανέβηκε ο Εργοτέλης, αλλά όλα στο μηδέν

Οι Κρητικοί, μετά την απογοήτευση του πρώτου μέρους, καθώς υπήρχε στο μυαλό όλων ότι το παιχνίδι είναι χωρίς αντίκρισμα, κατάφεραν να ανέβουν και να απειλήσουν τον ΠΑΣ. Αρχικά στο 73' ο Χαντί έκανε ένα πολύ ωραίο σουτ με τον Βελλίδη να διώχνει με τα ακροδάχτυλα. Ένα λεπτό αργότερα, η ομάδα του Ηρακλείου έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, όταν το σουτ του Γιουσούφ πέρασε απ' όλους και έφυγε λίγο άουτ.

Κάπου εκεί ήταν στιγμή για τον ΠΑΣ Γιάννινα να απειλήσει, όταν ο Σαπαλίδης στο 79' βρέθηκε ξεμαρκάριστος στη καρδιά της άμυνας του Εργοτέλη και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς, όμως, ήταν για τον Εργοτέλη...

Εκτέλεση φάουλ, η μπάλα βρίσκει στο τοίχος και καταλήγει στον Γιουσούφ, αυτός βρέθηκε απέναντι στον Βελλίδη ο οποίος για ακόμα μια φορά είχε... κατεβασμένα ρολά και κράτησε το 0-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Man of the match: Πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιον από αυτό το παιχνίδι. Όμως φτάσαμε στο συμπέρασμα πως ο Βελλίδης τελικά είναι αυτός που κράτησε τον βαθμό για τον ΠΑΣ, όταν είχε απαντήσεις σε όλες τις καλές στιγμές του Εργοτέλη στην επανάληψη.

Αδύναμος κρίκος: Δεν έχουμε κάποιον ποδοσφαιριστή να βάλουμε εδώ. Το μόνο που μπορούμε να βάλουμε είναι οι επιθετικοί των δύο ομάδων που δεν μπορούσαν να τελειώσουν τις φάσεις που δημιούργησαν.

Στο ύψος του: Εδώ μπαίνου σίγουρα οι Ίλιτς, Μανιάς, Γιουσούφ που απείλησαν για τις δύο ομάδες. Δεν μπορεί και πάλι κάποιος να ξεχωρίσει, αφού το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους.

Η γκάφα: Σε ένα παιχνίδι που κύλησε πολύ ήρεμα, δεν μπορούσε να γίνει κάποια γκάφα.

Το στραγάλι: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Δασκαλόπουλου, ο οποίος δεν είχε και κάποια δύσκολη φάση να αντιμετωπίσει.

Το ταμείο του Gazzetta: Ένα αδιάφορο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες... Έτσι ήταν και στο γήπεδο. Κανείς δεν καιγόταν να πάρει τη νίκη και φάνηκε πολλές φορές μέσα στο παιχνίδι. Ο μεν ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν αρκετά ξενερωμένος από τα όσα είχαν γίνει μέσα στην εβδομάδα και από την άλλη ο Εργοτέλης έκανε τη δική του... αγγαρία! Έτσι είχαμε το τελικό 0-0 ως φυσικό αποτέλεσμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ