Ποιά επιστροφή στις κερκίδες; (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Τι και εάν υπήρξε άρση της... ποινής για τον κόσμο στα ματς της Σούπερ Λιγκ; Οι αριθμοί των εισιτηρίων της 26ης αγωνιστικής μόνο... θλίψη προκαλούν.

Η εμβόλιμη 26η αγωνιστική πραγματοποιήθηκε με την παρουσία φιλάθλων (μετά από 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών), όμως με βάση τα νούμερα που δημοσιοποίησε η Λίγκα, ο κόσμος γύρισε ξανά την πλάτη στις ομάδες του. Οι λόγοι αρκετοί: η αγωνιστική έγινε σε εργάσιμες ημέρες, οι ώρες δεν βοήθησαν, ο κόσμος δεν έχει την οικονομική άνεση που είχε κάποτε και έτσι δυσκολεύεται να πάει στο γήπεδο και ενώ σε ουκ ολίγες περιπτώσεις οι φίλαθλοι δείχνουν να έχουν χάσει το ενδιαφέρον και το κίνητρό τους.

Ακόμα υπάρχει κόσμος που έχει τις αμφιβολίες του για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Στα παιχνίδια όπου δόθηκαν στοιχεία για εισιτήρια κόπηκαν 20.372 εισιτήρια. Αριθμός που αφορά έξι αγώνες. Στο Πανιώνιος - Βέροια όπου οι Νεοσμυρνιώτες έδιναν (σ.σ. και δίνουν ακόμα) την... μάχη τους για την κατηγορία σημειώθηκε το αρνητικό ρεκόρ της αγωνιστικής: 350 εισιτήρια. Στα Γιάννινα ο ΠΑΣ έδινε σημαντικό ματς με τον Πλατανιά αλλά δεν μάζεψε ούτε 1.000 άτομα (935 εισιτήρια).

Η Ξάνθη τα... δίνει όλα για την έξοδό της στην Ευρώπη και ενώ έκανε πολύ καλή εμφάνιση στην έδρα της κόντρα στον Παναιτωλικό. Πόσοι την είδαν; Μόλις 986 άτομα! Ο ΠΑΟΚ κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ επί των ημερών του Ιβάν Σαββίδη. Παίζοντας στην Τούμπα με τον Εργοτέλη είχε 3.574 εισιτήρια. Ο Ατρόμητος κέρδισε τον Παναθηναϊκο μπροστά σε 1.671 άτομα. Την κορυφαία επίδοση την είχε -όπως αναμενόταν- ο Ολυμπιακός με 12.856 εισιτήρια στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Εάν δεν ήταν και το ματς στο Καραϊσκάκη οι αριθμοί θα ήταν ακόμα πιο απογοητευτικοί.

Δείτε παρακάτω τα ματς και τα νούμερα των εισιτηρίων για την 26η αγωνιστική αλλά και τους Μ.Ο. των ομάδων: