Να απελαθεί και ο Πέτριτς!

Νίκος Αθανασίου
Ο Νίκος Αθανασίου θυμάται τις... παραδειγματικές τιμωρίες σε Ριζούπολη, Νέα Σμύρνη, Καραϊσκάκη και απαιτεί να εκδιωχθεί από την χώρα ο Μλάντεν Πέτριτς.

Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε παραδειγματικά! Με το γράμμα του νόμου. Με βάση τον κανονισμό, με αφαίρεση τριών βαθμών, μην τυχόν και αγχωθεί στο φινάλε ο Ολυμπιακός. Μην τυχόν χαθεί η τελευταία «25άρα», τώρα που χάσαμε την 12η θέση άρα και την απευθείας συμμετοχή του πρωταθλητη στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από την μεθεπόμενη σεζόν.

Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας (πρόεδρος στην οποία είναι ο άνθρωπος που επέτρεψε να παιχθεί ποδόσφαιρο σε συνθήκες ζούγκλας και τρομοκρατίας στα αποδυτήρια της Ριζούπολης) έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της όλες τις προσπάθειες που έκανε το «τριφύλλι» πριν το ματς, αγνόησε και το πρωτοφανές έγγραφο-απαίτηση για εκκένωση του γηπέδου σε περίπτωση που ο Μαρινάκης καθόταν στον πάγκο, αγνόησε την εγκληματική απάθεια της αστυνομίας και έκανε το... καθήκον της!

Τι σημασία έχει αν υπήρχε ένα σχέδιο που πήγε... περίπατο χωρίς να ευθύνεται η ΠΑΕ Παναθηναϊκός; Τι σημασία έχει που ο Περέιρα προκάλεσε πριν ξεκινήσει η εισβολή, μια εισβολή που την «πληρώνει» πολύ ακριβά ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ως όφειλε αναγνώρισε το λάθος των οπαδών του και υποσχέθηκε να πάρει αυστηρά μέτρα. Ο νόμος τηρήθηκε όπως αναμενόταν, δηλαδή, καθώς πάντα μα πάντα η αθλητική δικαιοσύνη βλέπει το... φως το αληθινό όταν είναι να δικάσει τους «πράσινους».

Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε παραδειγματικά όπως ακριβώς ο Ολυμπιακός στην Ριζούπολη το 2003, όπως ακριβώς έγινε για τα αίσχη στην Νέα Σμύρνη το 2005, όπου ένας άνθρωπος κόντεψε να χάσει την ζωή του σε επεισόδια, όταν αφαιρέθηκαν 3 βαθμοί από τον Ολυμπιακό και... επιστράφηκαν μετά από έναν απίστευτο ξεσηκωμό με πρωταγωνιστές τότε βουλευτές, για να μην χαθεί εκείνο το πρωτάθλημα. Όπως τιμωρήθηκε υποδειγματικά το 2011 για την επίθεση στους παίκτες του Παναθηναϊκού μετά το ντέρμπι του Καλόπουλου.

Όπως ακριβώς τιμωρήθηκε για το μπουκάλι που πήγε να βγάλει το μάτι στον Αναστασίου στο περυσινό 3-0, για τα αεροβόλα στον Τζόρβα. Όπως ακριβώς τιμωρήθηκε για τον τραυματισμό του Γλύκου στο φετινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και την επίθεση στον Περέιρα μετά το τέλος του ματς. Παραδειγματικά...

Τον Παναθηναϊκό έτσι κι αλλιώς δεν θα τον άφηναν να πλησιάσει περισσότερο ή και να προσπεράσει. Στην Ελλάδα είμαστε, ξέρουμε πως παίζεται το παιχνίδι. Αυτό το -3, όμως, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως ισονομία δεν υπάρχει, πως η αθλητική δικαιοσύνη πηγαίνει με το γράμμα του νόμου μόνο όπου δεν υπάρχει ο Ολυμπιακός και πως ακόμη ένα πρωτάθλημα δεν θα κριθεί μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Χάρισμά τους. Το πρώτο είναι ή μήπως το τελευταίο;

Εδώ έχουμε άλλα πιο σημαντικά θέματα να ασχοληθούμε, όπως τα τουρνικέ και τα ηλεκτρονικά εισιτήρια. Πάντως, και επειδή αυτό το πεντακάθαρο και μέσα στο γήπεδο 2-1 πρέπει κάπως να ξεχαστεί για να ηρεμήσουν, προτείνουμε να απελαθεί ο Μλάντεν Πέτριτς. Να φύγει από την χώρα, για να μην βλέπουν την φάτσα του και αρρωσταίνουν.

Να απελαθεί εδώ και τώρα που τόλμησε να βγάλει νικητή τον Παναθηναϊκό σε ντέρμπι. Ο αληταράς...