ΑΕΛ - Ολυμπιακός Βόλου 0-1

Νίκος Τσιώκος
Στο επεισοδιακό ντέρμπι του Αλκαζάρ, που περιελάμβανε δακρυγόνα και διακοπή, ο Ολυμπιακός Βόλου... απέδρασε με τη νίκη (0-1 την ΑΕΛ), με τους «βυσσινί» να χάνουν έδαφος στη μάχη για να μπουν στην τριάδα.

Επεισοδιακό ήταν το ντέρμπι της Θεσσαλίας μεταξύ ΑΕΛ και Ολυμπιακού Βόλου στο Αλκαζάρ. Οι γηπεδούχοι σπατάλησαν σημαντικές ευκαιρίες, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» του Βόλου ήταν αυτοί που βρήκαν δίχτυα στο 52' με τον Μπάρμπα, που με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Γιαλούση.

Πάντως, οι «βυσσινί» είχαν πολλά παράπονα για τη διαιτησία, καθώς φωνάζουν κυρίως για το ακυρωθέν γκολ του Μπόγιοβιτς, τη στιγμή που το παιχνίδι ήταν στο 0-0, ενώ στο 73' έμειναν και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πινδώνη. Τα νεύρα ήταν πολλά, η ένταση μεγάλη και αυτή μεταφέρθηκε και στην κερκίδα.

Στο 80' οπαδοί της ΑΕΛ κινήθηκαν προς το μέρος αυτών του Ολυμπιακού Βόλου, κάτι που οδήγησε την αστυνομία στη χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα να διακοπεί το ματς δέκα λεπτά πριν το φινάλε.

Οι αρχές ζήτησαν εκκένωση του γηπέδου, η γηπεδούχος ομάδα δε δέχτηκε να γίνει κάτι τέτοιο, με τα ΜΑΤ να διώχνουν όσους ήταν πίσω από τον δεύτερο βοηθό. Τελικά, το παιχνίδι συνεχίστηκε μετά από περίπου 20 λεπτά και έληξε 0-1 υπέρ των Βολιωτών, με τους «βυσσινί» να χάνουν έδαφος στη μάχη για την είσοδο στην τριάδα, η οποία οδηγεί στα πλέι οφ.

Οι συνθέσεις

ΑΕΛ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Αποστολίδης, Καρανίκας (46' Ν' Γκεσάν), Κοντοδήμος, Δεληζήσης, Σαρακατσάνος, Μπανούσης, Νεμπεγλέρας (70' Πίντο), Ελιομάρ (60' Ρίστοβιτς), Σερζίνιο, Πινδώνης, Μπόγιοβιτς.

Ολυμπιακός Βόλου (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Ρόκας, Τριανταφυλλάκος, Μπεριάν, Νικολιάς (81' Μακρυδημήτρης), Θέος (57' Κυζιρίδης), Διαμαντόπουλος (66' Μπαλντοβαλίεφ).