Τους φιλούν τα χέρια

Ηρακλής Αντύπας
Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για τους μετά Χριστόν προφήτες που αποθεώθηκαν από τους παίκτες του στοιχήματος για το ημίχρονο – τελικό.

Ώρες ώρες η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια. Αν ο Ολυμπιακός κέρδιζε με τεσσάρα στη Λιβαδειά, οι αντίπαλοι θα… άνοιγαν τα πόδια. Αν κέρδιζε με πέναλτι θα ήταν… στο κόλπο οι διαιτητές. Τώρα που κέρδισε στις καθυστερήσεις, ο λόγος της νίκης ήταν το στοίχημα! Γιατί δεν ήταν το «διπλό» που πλήρωνε, αλλά το ημίχρονο τελικό…

Για αυτό κέρδισε ο Ολυμπιακός, για να εμφανιστεί απόδοση περίπου στο 25, λες και όλοι ήταν βέβαιοι, ότι ο Μήτρογλου στην προβολή που έκανε στις καθυστερήσεις, θα σημάδευε την αριστερή γωνία του Σηφάκη, ή στο πρώτο γκολ ο Αφελάι, θα γλιστρούσε στο σουτ, προκειμένου η μπάλα να πάρει περίεργη τροχιά και να ξεγελάσει τον έμπειρο πορτιέρo (που πέρυσι στο ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο είχε κατεβάσει ρολά). Αλλά πάλι καλά που έγιναν όλα αυτά και πληρώθηκε ο κόσμος που είχε στάνταρ στα δελτία του, το… ασσόδυο.

Βέβαια δε νομίζουμε ότι πριν από τα ματς, αυτοί που «πανηγυρίζουν» για την εξέλιξή του, είχαν βάλει έστω και 30 λεπτά στο συγκεκριμένο σημείο ή να το είχαν προτείνει στο κόσμο, για να τους φιλούν τα χέρια στα δρόμο. Μετά Χριστόν προφήτες αμέτρητοι και στην περίπτωσή τους πλούσιοι. Τους τρέμει ο ΟΠΑΠ και οι άλλες εταιρείες, καθώς δουλεύουν από χόμπι.

Μια… ζωή, κάτι άλλο θα υπάρχει για τις νίκες του Ολυμπιακού. Μια ζωή και εμείς που είδαμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» τα βρήκαν μπαστούνια για να πάρουν το τρίποντο, είμαστε από άλλον πλανήτη. Και σε μια έδρα, ενός ακόμη… φιλικού σωματείου. Όπως ήταν ο Ατρόμητος στο Περιστέρι, ο ΠΑΣ την προηγούμενη αγωνιστική και ο Εργοτέλης, που στις καθυστερήσεις και με το σκορ στο 2-2, οι αμυντικοί των κρητικών έδιωχναν πάνω στη γραμμή.

Οπότε πάμε να δούμε, πώς πέρασε ο Ολυμπιακός από την φιλόξενη Λιβαδειά, έστω και αν για κάποιους πήγε εκδρομή στην Αράχωβα και οι παίκτες είχαν την ευκαιρία να τιμήσουν τα ξακουστά σουβλάκια της περιοχής.

Ο Μίτσελ και οι παίκτες του, πέταξαν ένα ημίχρονο. Η επιλογή του Ισπανού τεχνικού, με τον Μαζουακού στα χαφ δεν του βγήκε, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν ένα γκολ με το… καλημέρα (και πάλι φτηνό γκολ, κατά τη γνώμη μας) και σε κανένα σημείο στα πρώτα 45 λεπτά δεν έδειχναν ικανοί να ισοφαρίσουν. Βγάζοντας στην επιφάνεια, τα προβλήματα που υπάρχουν στα περισσότερα φετινά ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Μίτσελ ανακάτεψε την τράπουλα και οι αλλαγές με τους Αφελάι (κυρίως) και Ντοσεβί του βγήκαν. Ο Ολυμπιακός απειλούσε από τα άκρα, άρχισε να πατά πιο συχνά περιοχή και η πίεση του απέδωσε καρπούς, με τον τρόπο που προαναφέραμε.

Η νίκη ήταν πέρα για πέρα σημαντική και οι πρωταθλητές πρέπει να κρατήσουν την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου και να δουλέψουν για να διορθώσουν τα λάθη τους και να μην χρειάζεται να τρέχουν κατά την διάρκεια των αγώνων.