Το ρεκόρ που καλείται να αποφύγει ο Παναθηναϊκός

Νίκος Ρόλλας
Το παιχνίδι στην Μόσχα αποτελεί την πρώτη από τις δύο ευκαιρίες που έχει ο Παναθηναϊκός για να μην σπάσει το αρνητικό ρεκόρ της ΑΕΚ.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην ελπίζει πλέον σε πρόκρισή στην επόμενη φάση του Europa League, όμως μόνο αδιάφορος δεν θα είναι στο παιχνίδι με την Ντιναμό Μόσχας. Οι «πράσινοι» εκτός από τα βαθμολογικό και οικονομικά κίνητρα, έχουν και άλλο ένα που αφορά το πρεστίζ της ομάδας, καθώς καλούνται να αποφύγουν την δημιουργία ενός νέου αρνητικού ρεκόρ.

Συγκεκριμένα στους ομίλους του Europa League, με την σημερινή τους μορφή, η ΑΕΚ είναι η ελληνική ομάδα που έχει συγκεντρώσει τους λιγότερους βαθμούς. Ήταν η σεζόν 2011-2012 όταν στο γκρουπ με Άντερλεχτ, Λοκομοτίβ Μόσχας και Στουρμ Γκρατς, οι «κιτρινόμαυροι» ισοβάθμισαν με τους Αυστριακούς στην τελευταία θέση με 3 βαθμούς. Κάτι που πρέπει να αποφύγει το «τριφύλλι».

Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι πως έχει δύο ευκαιρίες για να τα καταφέρει... Μία σήμερα το απόγευμα στην Μόσχα και άλλη μία στις 11 Δεκεμβρίου με την Εστορίλ, προκειμένου να πάρει μία νίκη και να μην βρεθεί στην θέση της ΑΕΚ.

Παράλληλα όμως με ένα θετικό αποτέλεσμα στην Μόσχα, οι «πράσινοι» θα έχουν την ευκαιρία, κόντρα στην Πορτογαλική ομάδα την τελευταία αγωνιστική, να μην δημιουργήσουν νέο δικό τους αρνητικό ρεκόρ.

Αυτό τις μικρότερης συγκομιδής βαθμών δηλαδή, που υφίσταται από την σεζόν 2012-2013 όταν στον όμιλο με Τότεναμ, Λάτσιο και Μάριμπορ, η τότε ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα και του Χουάν Ραμόν Ρότσα, είχε τερματίσει στην 3η θέση με 4 βαθμούς.