Ουρουγουάη - Κόστα Ρίκα 3-3 (6-7) (vid)

Αχιλλέας Τσιμπογιάννης
Φιλική νίκη επί της Ουρουγουάης, πέτυχε η Κόστα Ρίκα, με το παιχνίδι να πηγαίνει στα πέναλτι (3-3 η κανονική διάρκεια). Περέιρα ο... μοιραίος για την «Σελέστε», αφού αστόχησε από την άσπρη βούλα.

«Χορταστικό» ήταν το φιλικό ανάμεσα στην Κόστα Ρίκα και την Ουρουγουάη, με την κανονική διάρκεια να λήγει 3-3 και την παρέα του Τζόελ Κάμπελ να πανηγυρίζει τελικά την νίκη με 7-6 στα πέναλτι. Η «Σελέστε» ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο, όμως ο Καβάνι ήταν πολύ άστοχος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες.

Σε αντίθεση με την Κόστα Ρίκα, που κατάφερε να ανοίξει τον... χορό και με τον Σαμπόριο να την βάζει σε θέση οδηγού. Η Ουρουγουάη απάντησε προσωρινά με τον Σουάρεζ στο 50', όμως ένα μόλις λεπτό αργότερα, ο Ρουίζ έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του. Το δεύτερο μέρος, όμως, έκρυβε πολλές συγκινήσεις, αφού στο 64' ο Χιμένεζ ισοφάρισε και πάλι, ενώ στο 67' ο «Ματαντόρ» κατάφερε επιτέλους να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Παρόλα αυτά και ενώ όλα έδειχναν πως η «Σελέστε» θα πάρει ακόμα μία νίκη, η «χρυσή» αλλαγή των Κοσταρικανών, Βενέγκας, κατάφερε να φέρει στις καθυστερήσεις το παιχνίδι εκ νέου στα ίσα και να το οδηγήσει στην παράταση και από εκεί στα πέναλτι. Όπως ήταν αναμενόμενο, η ομάδα που είχε τον Νάβας στην εστία επικράτησε, αν και το μοιραίο πέναλτι δεν αποκρούστηκε από τον κίπερ της Ρεάλ, με τον Περέιρα να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.