«Ο Αστέρας εκτινάχθηκε και... μετάνιωσα»

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Από τον ΟΦΗ στην Παρτιζάν και από την... πόρτα στην αποθέωση. Ο Νέναντ Μαρίνκοβιτς στάζει μέλι για τον Αστέρα Τρίπολης και τονίζει πως πρόκειται για... «Λεγεώνα των Ξένων».

Ο Μαρίνκοβιτς φόρεσε ξανά τα χρώματα της Παρτιζάν και ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ελλάδα ως αντίπαλος. Ο Σέρβος θυμήθηκε τα... προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αποθέωσε τον... νέο Αστέρα, μίλησε για την μεταγραφή που δεν έγινε ποτέ και στάθηκε στη δυναμική της Παρτιζάν.

«Το ποδόσφαιρο σήμερα γυρίζει γύρω από το χρήμα. Ο Αστέρας είναι ένα τυπικό παράδειγμα, ενός τέτοιου πράγματος. Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να γίνει ένα μεγάλο και οργανωμένο κλαμπ. Οταν ήμουν στον ΟΦΗ, ο Αστέρας ήταν ομάδα μεσαίου βεληνεκούς με τα ίδια προβλήματα όπως οι περισσότεροι σύλλογοι στην Ελλάδα, εκτός από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Τώρα είναι διαφορετικά. Δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες. Εχουν μια καλή ομάδα, ισορροπημένη, με ένα μείγμα νεαρών και έμπειρων παικτών. Είναι πολύ φιλόδοξοι και πρόθυμοι να δώσουν απαντήσεις» είπε ο Σέρβος.

Ο Μαρίνκοβιτς στάθηκε στους πολλούς ξένους του Αστέρα σχολιάζοντας: «Τα αφεντικά της ομάδας αποφάσισαν να αφιερώσουν σημαντικούς πόρους στην ομάδα και η απογείωση δεν άργησε να έρθει. Αποκτήθηκαν πολλοί ξένοι, θα χαρακτήριζα την ομάδα «Λεγεώνα των ξένων»,κάτι σαν τη Λουντογκόρετς. Η Τρίπολη είναι μικρή πόλη και όλοι ζουν για την ομάδα. Πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να ελπίζουμε, ο Αστέρας πήρε ισοπαλία στην Κωνσταντινούπολη από τη Μπεσίκτας, κανείς δεν το περίμενε.»

Ο παίτκτης της Παρτιζάν αποκάλυψε και τη μεταγραφή που δεν έγινε ποτέ «Το καλοκαίρι του 2013 βρέθηκα κοντά στον Αστέρα, ωστόσο προτίμησα τη Σερβέτ και την Ελβετία. Αποφάσισα να παίξω εκεί λόγω των προκαταλήψεων σχετικά με την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αποδείχθηκε πως η επιλογή μου ήταν λανθασμένη, αφού ο Αστέρας εκτινάχθηκε».

Οσο για το γήπεδο του Αστέρα και τους φόβους των Σέρβων πρόσθεσε: «Το γήπεδο είναι μικρό και σίγουρα δεν είναι άσχημο. Πήρε την άδεια από την UEFA, κάτι που σημαίνει πως πληροί τις προϋποθέσεις. Μικρό ποδοσφαιρικό γήπεδο, αλλά η ατμόσφαιρα δεν θα είναι πρόβλημα για μας».

«Πολλά εξαρτώνται από μας για να πάρουμε κάτι θετικό. Αντέξαμε στην πίεση της Τότεναμ, ενώ την απειλήσαμε, ανεξαρτήτως της φήμης, οπότε δεν βλέπω τον λόγο γιατί πρέπει να φοβόμαστε τον Αστέρα. Τον σεβόμαστε, αλλά δεν τον φοβόμαστε. Είμαι βέβαιος πως ο κόουτς έχει ετοιμάσει σωστά τα πλάνα του και στόχος μας να δείξουμε στην Ελλάδα πως έπρεπε να παίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ» κατέληξε ο Μαρίνκοβιτς.