Τορπέντο Μόσχας - Ντιναμό Μόσχας 1-3

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Με δύο γκολ του Ιόνοβ η Ντιναμό κέρδισε με 3-1 την Τορπέντο στο ντέρμπι της Μόσχας και παρέμεινε στο -6 από την Ζενίτ.

Η Ντιναμό τα... χρειάστηκε απέναντι στη μαχητική Τορπέντο, όμως στο τέλος κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 3-1 και να παραμείνει στο -6 από την κορυφή και την Ζενίτ. Το ματς ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν καλύτερα και να χάνουν την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 1' με τον Τζούτζακ. Ο Ούγγρος ήταν εκείνος που έβγαλε τη σέντρα στο 10', για να κάνει την κεφαλιά το Κουράνι και να έρθει στο δεύτερο δοκάρι ο Ιόνοβ, που έκανε το 0-1.

Η χαρά των παικτών του Τσερτσέσοβ, όμως, κράτησε μόνο για... δευτερόλεπτα. Στο 11' μετά από λάθος του Νομπόα, ο Μπιλιλεντίνοβ έβγαλε την σέντρα από αριστερά και ο Κατσαλάποβ ολομόναχος στην καρδιά της περιοχής με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα! Η συνέχεια βρήκε τους γηπεδούχους να είναι πολύ επικίνδυνοι, όμως μέχρι το ημίχρονο ο Ιόνοβ έχασε τις καλύτερες ευκαιρίες στο 30' (ωραίο πλασέ άουτ) και στο 38' (ολομόναχος το πλασέ από εξαιρετική θέση άουτ).

Στην επανάληψη σιγά-σιγά φάνηκε η κούραση των παικτών της Ντιναμό, που έχασαν την πρώτη ευκαιρία σε εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι του Νομπόα, ενώ στη συνέχεια ο Ζεβνόβ έκανε εντυπωσιακή απόκρουση στην κεφαλιά του Γιουσούποβ (59'). Το 1-1 παρέμενε, οι φιλοξενούμενοι δεν έβρισκαν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και στο 76' ο Γκαμπούλοβ χρειάστηκε να κάνει εκπληκτική απόκρουση στο 73' στο τετ α τετ με τον Μπιλιλεντίνοβ, για να φτάσει τελικά η ομάδα του στη νίκη.

Στο 82' ο Ιόνοβ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με λόμπα εντός περιοχής, για να φτάσει τα 8 γκολ και τις 3 ασίστ στα τελευταία 10 παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ τα πάντα τελείωσαν στο 89', όταν ο Κοκόριν έφυγε στην αντεπίθεση, έβγαλε την ασίστ στον Τζούτζακ και ο τελευταίος πλάσαρε εύστοχα για το τελικό 1-3.

Τορπέντο Μόσχας (Νικολάι Σάβιτσεβ): Ζεβνόβ, Κατσαλάποβ, Κοκόσκα, Ρίκοβ, Νοβοσέλτσεβ, Ταρακάνοβ, Τσεβάνοβιτς, Κομπάροβ, Μπιλιλεντίνοβ (80' Ούγκο Βιέιρα), Σεβτσένκο

Ντιναμό Μόσχας (Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ): Γκαμπούλοβ, Χούμποτσαν (61' Μανόλεφ), Σάμπα (46' Ντάγκλας), Γκρανάτ, Μπίτνερ, Βενκέρ (54' Κοκόριν), Γιουσούποβ, Νομπόα, Τζούτζακ, Ιόνοβ, Κουράνι