Ρίτσιο: «Μεγάλη εμπιστοσύνη στον Γκατούζο»

Μάκης Σταθάτος
Ο άμεσος συνεργάτης του Γκατούζο, Τζίτζι Ρίτσιο μίλησε για την παρουσία τους στον ΟΦΗ και τόνισε ότι οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στον Ιταλό προπονητή.

Ο Ρίτσιο τόνισε στο «tuttomercatoweb.com» ότι τόσο αυτός, όσο και ο Γκατούζο γνώριζαν τις δυσκολίες που θα συναντούσαν στον ΟΦΗ και πως ο μοναδικός στόχος είναι η ανάπτυξη του συλλόγου

Αναλυτικά όσα είπε ο Τζίτζι Ρίτσιο

-Τζίτζι πως είναι η εμπειρία στην Ελλάδα;

"Καλή. Υπάρχουν κάποιες δυσκολίες όμως ζούμε με αυτές. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο, απαιτητικό και ανταγωνιστικό. Το είχα μελετήσει πριν έρθουμε στην Ελλάδα. Η εμπειρία μας κάνει να μεγαλώνουμε".

-Μια ερώτηση που την έχετε ακούσει χιλιάδες φορές. Γιατί πήγατε στον ΟΦΗ;

"Είναι αλήθεια, πολλές φορές μας έχουν ρωτήσει. Όμως είμαι πεπεισμένος ότι ο κόουτς πήρε την απόφαση που έπρεπε και πως γνωρίζει τι πρέπει να κάνει. Γνωρίζαμε τις δυσκολίες και τις δυνατότητες του συλλόγου, όμως μας αρέσει η δουλειά ώστε να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Εδώ, σε ένα μέρος όπως αυτό που αναπτύσσεται, σημασία έχει να υπάρχει εμπιστοσύνη προς εκείνον. Εδώ υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη και είναι μια ευκαιρία να βελτιώνεται η ομάδα, όχι όπως σε άλλα μέρη όπου σε απολύουν μετά από δύο ισοπαλίες".

-Πως είναι οι συνθήκες στον ΟΦΗ;

"Είμαστε μια ομάδα που έχουμε το χαμηλότερο μπάτζετ στην κατηγορία. Πρέπει να προσπαθήσουμε να χτίσουμε κάτι. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί αυτήν την σεζόν υποβιβαζόνται τέσσερις ομάδες".