Πουγιόλ και Κρκιτς για Αμπιντάλ!

Δημήτρης Τομαράς
Οι Κάρλες Πουγιόλ και Μπόγιαν Κρκιτς με αφορμή την παρουσίαση του Ερίκ Αμπιντάλ του ευχήθηκαν τα καλύτερα. Τι τόνισαν για Μπιλμπάο οι Ραφαέλ Αλκόρτα και Νταβίντ Φουστέρ.

Οι Πουγιόλ και Κρκιτς δεν άφησαν ασχολίαστο το post του Γάλλου άσου στο twitter με το οποίο αναφερόταν στην παρουσίασή του. «Αδερφέ μου καλή τύχη. Θα σε δω σύντομα. Μία αγκαλιά», του έγραψε ο Πουγιόλ. «Μεγάλε Άμπι, σου εύχομαι τα καλύτερα. Καλή συνέχεια φίλε», του επισήμανε ο Κρκιτς. Στο μεταξύ για το αυριανό σπουδαίο φιλικό με την Μπιλμπάο και την σημασία του μίλησαν οι Νταβίντ Φουστέρ και Ραφαέλ Αλκόρτα.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός τόνισε μέσω των social media: «Ένα τόσο σημαντικό, φιλικό ματς για το μέλλον των παιδιών που έχουν ανάγκη και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σας παρακαλούμε να στηρίξετε την τεράστια προσπάθεια του Ολυμπιακού και της UNICEF! Όλοι μαζί είμαστε πανίσχυροι και μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά για τις ζωές των παιδιών! Θρύλος».

Ο Αλκόρτα από την άλλη έκανε δηλώσεις στην Deia τόσο για το ματς αυτό όσο και για τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα. «Είμαι ενθουσιασμένος για τον αγώνα αυτό. Ένα ματς όπου που θα αντιμετωπίσουμε την Αθλέτικ. Βέβαια θα ήταν καλύτερο να ήμασταν αντίπαλοι στο Τσάμπιονς Λιγκ και να έβλεπα το νέο «Σαν Μαμές» ολοκληρωμένο. Θα τεθούμε αντιμέτωποι με πολλούς φίλους.

Θέλω να τους ευχηθώ να πάνε όλα καλά για εκείνους τη φετινή σεζόν. Είναι σίγουρο ότι θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι όπου θα παρουσιάσουμε την ομάδα μας, στο κοινό μας. Η Μπιλμπάο θα βρει απέναντί της μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός». Σχετικά με τη νέα του ομάδα υποστήριξε πως όσα του είχε μεταφέρει ο Ερνέστο Βαλβέρδε ισχύουν επακριβώς και πως στο πρώτο διάστημα είχε μεγάλη βοήθεια και από τον Ισπανό τεχνικό και από τον Ρομπέρτο, τον μεταφραστή των πρωταθλητών.

Τόνισε επίσης πως από τον Σεπτέμβριο θα έχει μαζί του στην Αθήνα την γυναίκα τα παιδιά του. Μίλησε επίσης για την πολύ καλή άποψη που υπάρχει για τον Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό. Για τον Μίτσελ και την συνεργασία του μαζί του ο Αλκόρτα σχολίασε: «Η ζωή έχει τις φάσεις της και αυτό είναι ένας ακόμη κύκλος. Καλύτερη αλλαγή από αυτήν, δε θα μπορούσα να έχω.

Επιπλέον, το να δουλεύεις με τον Μίτσελ είναι πολύ εύκολο. Είναι, όπως και όταν ήταν ποδοσφαιριστής. Αυτό που δε γνώριζα, ήταν πως λειτουργούσε σαν προπονητής. Είναι απίστευτο πόσες ώρες περνάει να ετοιμάσει τα παιχνίδια, να δει σε βίντεο τους αντιπάλους και να διορθώσει τα λάθη μας. Ακόμα αναφορικά με τους αγώνες της Μπιλμπάο με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στον θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ έδωσε πιθανότητες 50%-50%, τονίζοντας παράλληλα όμως ότι έχει μεγάλη πίστη στις δυνατότητες της Μπιλμπάο...