Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Μεξικού

Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Μεξικού

Mundial 2014: Το προφίλ της Εθνικής Μεξικού

bet365

Με βάση παίκτες από το εγχώριο πρωτάθλημα η ομάδα του Μιγκέλ Ερέρα θα προσπαθήσει να βγει ζωντανή από έναν σούπερ δύσκολο όμιλο. Το Gazzetta.gr παρουσιάζει το προφίλ του Μεξικού.

ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Το Μεξικό διαθέτει αρκετούς τεχνικά προικισμένους παίκτες που στη μέρα τους μπορούν να εντυπωσιάσουν, όμως προέρχεται από κακές εμφανίσεις στα προκριματικά, που το έφεραν κοντά στο να χάσει το εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης. Μετά από διαδοχικές αλλαγές προπονητών, οι Τρικολόρ με τον Μιγκέλ Ερέρα στον πάγκο μπορούν να έχουν ένα πιο ξεκάθαρο σχέδιο για το τι θέλουν να παίξουν και ο 46χρονος θα το κάνει αυτό χρησιμοποιώντας σύστημα 3-5-2. Από το 1930 μέχρι σήμερα μόνο τρεις φορές δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση (1934, 1974, 1982) ενώ στα τελευταία πέντε Mundial έχει δώσει σε όλα το «παρών» και μάλιστα σε όλα κατάφερε να πάρει την πρόκριση στη φάση των νοκ άουτ αγώνων.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μιγκέλ Ερέρα
Εγινε ο τέταρτος προπονητής του Μεξικού σε διάστημα έξι μηνών στα προκριματικά του Mundial όμως ήταν αυτός που κατάφερε να στείλει την ομάδα στην τελική φάση -μέσω μπαράζ κόντρα στην Νέα Ζηλανδία- μετά από μία τραγική χρονιά. Ο Ερέρα έχει θέσει σε εφαρμογή τις δικές του ιδέες, κάτι το οποίο όμως φτάνει σε σημείο να είναι ρίσκο. Ο 46χρονος έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει την ομάδα, όμως επιμένει να στηρίζεται σε παίκτες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα του Μεξικού. Χαρακτηριστικό είναι το ότι στην άμυνα παίζει βασικός ακόμα ο 35χρονος, Ραφαέλ Μάρκες, ενώ σταρ-παίκτες όπως ο τερματοφύλακας της Αζαξιό, Γκιγιέρμο Οτσόα και ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χαβιέρ Ερνάντες, ίσως δεν ξεκινήσουν καν βασικοί και τη θέση τους θα πάρουν κάποιοι που αγωνίζονται σε συλλόγους εντός συνόρων. Στα νιάτα του ήταν αμυντικός, πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του στην Ατλάντε, στην οποία είχε τέσσερις θητείες, ενώ με το εθνόσημο στο στήθος έπαιξε 14 φορές.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Τζιοβάνι Ντος Σάντος
Λογικά οι περισσότεροι θα περίμεναν να δουν εδώ τον Χαβιέρ Ερνάντες, ο οποίος είναι παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ο Τσιτσαρίτο να μην είναι καν βασικός. Τη θέση εδώ κερδίζει ο Ζιοβάνι Ντος Σάντος, ο οποίος προέρχεται από μία καταπληκτική σεζόν με την Βιγιαρεάλ, την οποία βοήθησε με 11 γκολ και 8 ασίστ να διεκδικήσει ακόμα και έξοδο στο Champions League. Αναμένεται να παίξει πίσω από τον Ορίμπε Περάλτα στην επίθεση και να είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο κέντρο και τη γραμμή κρούσης. Θα είναι αυτός από τον οποίο θα περιμένει η ομάδα να δημιουργήσει ευκαιρίες.

ΣΤΟΧΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
Για μία ομάδα που έχει δύο φορές βρεθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης (1970, 1986, στο Μεξικό και τις δύο) ο πήχης ξεπερνάει τον όμιλο. Είναι η ίδια ομάδα που έχασε 2-1 από την Κόστα Ρίκα στα προκριματικά και η λογική λέει ότι θα τα βρει σκούρα σε έναν πολύ ισχυρό όμιλο. Τα πάντα εξαρτώνται από τη μέρα που θα βρεθεί το σύνολο του Ερέρα στα κρίσιμα ματς και το κατά πόσο θα μπορέσουν οι 'Μεξικάνοι' να έχουν ομοιογένεια και να αποδώσουν με το σύστημα που εφαρμόζει ο προπονητής τους. Στόχος είναι ουσιαστικά να μπορέσει να βάλει από κάτω την Κροατία και να προκριθεί ως δεύτερη στα νοκ άουτ, πίσω από την Βραζιλία.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΤΕΚΑΔΑ: Κορόνα, Μορένο, Μάρκες, Ρέγιες, Γκουαδράδο, Λαγιούν, Ερέρα, Πόνσε, Πένια, Ντος Σάντος, Περάλτα.

 

Τελευταία Νέα