Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 1-0

Νίκος Αθανασίου
Στο... αντίο με κόσμο της Λεωφόρου, ο Μπεργκ ήταν ο πρωταγωνιστής, καθώς το δικό του γκολ έδωσε την νίκη στον Παναθηναϊκό (1-0 τον Αστέρα Τρ.) και τον κρατάει πρώτο και... σεντονάτο!

«Πράσινη» κατοχή, φάσεις ο... Μπαράλες!

Ο Παναθηναϊκός έκανε το παιχνίδι του. Πίεση ψηλά, κυκλοφορία και κατοχή της μπάλας. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν από νωρίς να πάρουν την μάχη του κέντρου αλλά δίχως αποτέλεσμα. Ανούσια υπεροχή από την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου. Έλειπε το καθαρό μυαλό από την τελική πάσα απέναντι στην αμυντική γραμμή του Αστέρα Τρίπολης, η οποία με εξαιρετικές τοποθετήσεις και αλλοκάλυψη κατάφερνε να κρατά μακριά από την εστία του Ερνάντεζ τους «πράσινους». Οι Αρκάδες, κατά κύριο λόγο, περίμεναν στο δικό τους μισό τον Παναθηναϊκό, θέλοντας να κάνουν την... ζημιά στους κενούς χώρους της άμυνας του «τριφυλλιού». Δημιούργησαν καλές στιγμές. Πρωταγωνιστής ο Μπαράλες, τον οποίο δεν μπορούσαν να... κάνουν καλά οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού. Ο Αργεντινός στράικερ ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, είχε πολύ καλές κινήσεις αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στο πλεκτό, με αποκορύφωμα την ευκαιρία του 24', όπου η μπάλα πέρασε... ξυστά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Καπίνο.

Μπεργκ... κλασσικά!

Έχει καταντήσει κουραστικό αλλά αποτελεί πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός ναι μεν είναι ένα καλοδουλεμένο σύνολο, με εξαιρετικά ομαδικά στοιχεία αλλά αυτός που κάνει διαφορά και μάλιστα μεγάλη έχει όνομα και επώνυμο. Είναι ο Μάρκους Μπεργκ που δεν σταματά να σκοράρει και να οδηγεί το «τριφύλλι» στα αστέρια! Ο Σουηδός φορ στο 52' πήρε παραμάζωμα τον Ζησόπουλο και με καρφωτή κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, που μπήκε... πεινασμένη στο δεύτερη ημίχρονο και με διάθεση να πνίξει τον αντίπαλο. Οι γηπεδούχοι μετά το γκολ έψαξαν να βρουν και ένα δεύτερο τέρμα που θα έβαζε τέλος στην σεμνή τελετή αλλά αυτό δεν ήρθε ποτέ. Ο Αστέρας από το 75' βγήκε από το καβούκι του, είχε την στιγμή του Ναβάρο στο 78' και του Εντό στο 81' αλλά πέραν αυτών των δύο στιγμών... τίποτα.

MAN OF THE MATCH:Ακόμη ένα μεγάλο ματς από τον Κάρλος Ζέκα. Παύει να αποτελεί είδηση, πλέον, για τον Πορτογάλο αρχηγό που σε κάθε παιχνίδι είναι συγκλονιστικός στη μεσαία γραμμή. Είτε συμμετέχοντας στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, είτε αποτελώντας το μεγάλο «όπλο» στο πρέσινγκ. Δεν έχασε μονομαχία, ακούραστος με φοβερά τρεξίματα μέχρι και την τελευταία στιγμή.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Άργησε αλλά το πρώτο του γκολ στα πλέι-οφ είναι φτιαγμένο από... χρυσάφι. Μετά τις δύο ασίστ στην Τρίπολη που... ξεκλείδωσαν την άμυνα του αντιπάλου, ο Μάρκους Μπεργκ ξαναπήρε το όπλο του και «καθάρισε» για τον Παναθηναϊκό. Εκτός από τις εξαιρετικές του κινήσεις, το κράτημα και το σπάσιμο της μπάλας, ο Σουηδός «φονιάς» σκόραρε το 16ο τέρμα στο πρωτάθλημα μετά από... απογείωση στην πλάτη του Ζησόπουλου.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται στην πιο πάνω κατηγορία. Ο κορυφαίος της ομάδας του και παράλληλα ο μοιραίος. Έβαλε δύσκολα στα στόπερ του Παναθηναϊκού αλλά δεν έβαλε ποτέ την μπάλα στο πλεκτό. Αν είχε καλύτερα τελειώματα στις φάσεις του πρώτου ημίχρονου, το παιχνίδι θα ήταν διαφορετικό.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο 78' είχε την μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Πήρε την εξαιρετική πάσα αλλά άνοιξε τόσο το κοντρόλ όσο έφτανε και... περίσσευε για τον Καπίνο, να βγει από την εστία του και να τον προλάβει. Ο Τσίμο Ναβάρο σπατάλησε μία πολύ «δυνατή» στιγμή για την ομάδα του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Παναθηναϊκός φωνάζει για μία ανατροπή του Μπεργκ μέσα στην περιοχή στο 38' αλλά ο Θάνος φαίνεται πως σωστά δεν δίνει πέναλτι. Ο διαιτητής από τα Γρεβενά, όμως, θα έπρεπε να αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, τον Εντό στο φινάλε του πρώτου μέρους, μετά από τράβηγμα του υψηλόσωμου μέσου πάνω στον Κλωναρίδη. Τελικά του έδειξε την δεύτερη κίτρινη στο 88' μετά από ανάρμοστη συμπεριφορά.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός έκανε την δουλειά όπως έπρεπε. Νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο και με αυτό το «2 στα 2» κόντρα στους Αρκάδες έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει την ευκαιρία την ερχόμενη Τετάρτη κόντρα στον Ατρόμητο να... τσεκάρει το εισιτήριο.

Δείτε εδώ το γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα