Γεωργιάδης: «Άθλος αυτό που πετύχαμε»

Gazzetta team
Ο Γιώργος Γεωργιάδης αφού αρνήθηκε να σχολιάσει όσα συνέβησαν στην Τούμπα, έκανε λόγο για άθλο του ΠΑΟΚ μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Ούτε σχόλιο θέλησε να κάνει για τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα ο Γιώργος Γεωργιάδης στις πρώτες του δηλώσεις στην κάμερα του ΟΤΕ αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα του Μάνταλου. Μάλιστα, τόνισε πως δεν είναι η θέση του να τα σχολιάσει. «Δεν είναι η θέση μου να σχολιάσω αυτά. Είμαστε χαρούμενοι που μετά από τόσα χρόνια θα δώσουμε το παρών σε έναν τελικό», ήταν τα λόγια του.

Έπειτα στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του Δικεφάλου δήλωσε:

«Δεν έγινε ένα ωραίο παιχνίδι. Προκρίθηκε η ομάδα που το ήθελε περισσότερο. Είχαμε πιο καθαρές ευκαιρίες, απέναντι στον Ολυμπιακού που έκανε μόνο μια φάση, στο τέλος. Είναι πολύ δύσκολο να περάσεις σε δύο παιχνίδια τον Ολυμπιακό με τις καταστάσεις που ζούμε τον τελευταίο καιρό. Ευχαριστώ τους παίκτες μας. Χαίρομαι πολύ για μένα για τους παίκτες και τον κόσμο που θα βρεθούμε μετά από χρόνια στον τελικό αλλά δεν πανηγυρίζω γιατί ο στόχος είναι στις 26 του μήνα να κατακτήσουμε το κύπελλο.. Μόνο τότε θα πανηγυρίσω. Θα πρέπει να σκεφτούμε τι θα γίνει σε εκείνο το παιχνίδι».

Για τα επεισόδια που έγιναν: «Από τη θέση που είμαι δε μπορώ να πω πολλά. Καταδικάζουμε τη βία. Εχω ζήσει πολλά ως παίκτης σε Καραϊσκάκη, Λεωφόρο, Χαριλάου, Τούμπα αλλά αυτό που θα πρέπει να αναλογιστούν αυτοί που έχουν τις τύχες του ποδοσφαίρου. είναι γιατί φτάνουμε εδώ. Γιατί να στρέφονται οι φίλαθλοι απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα…»

Για τις απουσίες στον τελικό: «Λυπάμαι πολύ για αυτούς. Είναι σημαντικοί παίκτες Θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε με αυτούς που θα έχουμε διαθέσιμους. Εκεί θα είναι η σκέψη μας. Ο Νάτχο δεν έκανε τίποτα και έφαγε κόκκινη. Το ίδιο και με τον Κλάους που έφαγε κίτρινη. Του Κατσουράνη ήταν δίκαιη. Χάσαμε δύο παίκτες για τον τελικό χωρίς να κάνουν τίποτα».

Για το γεγονός ότι υπήρχαν πολλοί διαπληκτισμοί ανάμεσα στους παίκτες: «Και αυτοί είναι άνθρωποι. Ζούνε σε αυτό το χώρο. Ημασταν ήρεμοι στην αρχή, εκνευριστήκαμε με την όλη καθυστέρηση. Το παιχνίδι ξεκίνησε μια ώρα μετά, γιατί υπήρχαν… ψάρια στον πάγκο του Ολυμπιακού. Να σας πω εγώ ότι πριν 20 μέρες στο Χαριλάου, επί 90 λεπτά τρώγαμε μπουκάλια και ρώτησα τους υπεύθυνους. Αυτά που έγιναν εδώ σήμερα σε σχέση με αυτά που ζήσαμε στο Χαριλάου δεν ήταν τίποτα. Ο διαιτητής ήταν έτοιμος να ξεκινήσει, γιατί έδωσε εντολή να καθαριστεί ο πάγκος και ξαφνικά έδωσε εντολή να αλλάξουμε πάγκους και έκανα το εύλογο ερώτημα αν μπορούμε να κάτσουμε. Γιατί αν μπορούσαμε εμείς μπορούσε και ο Ολυμπιακός… Δεν ξέρω αν επηρεαστήκαμε, αλλά ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι».

Για την ένταση ανάμεσα σε Ελληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές: «Δεν είναι όμορφα να τα βλέπεις. Ηταν πάνω στην ένταση του παιχνιδιού. Εχουν μπροστά τους το Μουντιάλ και θα τα βρούνε. Και στο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ οι Ισπανοί παίκτες έχουν αψιμαχίες αλλά μετά τα βρίσκουν».

Για το αγωνιστικό κομμάτι: «Εμείς στην έδρα του Ολυμπιακού, παίξαμε για 65 λεπτά με έναν παίκτη λιγότερο χωρίς λόγο. Σήμερα το παιχνίδι τελείωσε στο 62’… Μετά το 1-0 δε σφυρίχτηκε ούτε ένα φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ. Για μένα αυτό που έκαναν οι παίκτες μας ήταν άθλος».

Για το πώς θα συγκεντρωθεί η ομάδα στον τελικό και στη συνέχεια: «Αύριο είναι μια καινούργια μέρα. Θα επικεντρωθούμε στον τελικό σε 10 μέρες. Θα δούμε πως θα ξεκουραστούμε το Πάσχα. Αύριο το πρωί θα δούμε πως θα προετοιμάσουμε την ομάδα για τον τελικό».

Για την πρώτη του παρουσία σε τελικό ως προπονητής, μετά τους δύο νικηφόρους ως παίκτης του ΠΑΟΚ: «Δεν είμαι εγώ το θέμα. Είμαι ευγνώμων που θα είμαι στον τελικό ως μέλος του ΠΑΟΚ ακόμα και μετά από τόσα χρόνια. Συνήθως δε χάνω τελικούς. Αν ήμουν ποδοσφαιριστής θα ήξερα το αποτέλεσμα. Αλλά και ως προπονητής, πιστεύω στους παίκτες μου».