Καλλονή - ΟΦΗ 1-0

Gazzetta team
Η Καλλονή είχε ανάγκη το τρίποντο (1-0 με Λεοζίνιο), ο ΟΦΗ ήταν αδιάφορος βαθμολογικά κι όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις κερδίζει όποιος το θέλει περισσότερο!

Νίκη σωτηρίας η Καλλονή στο... άδειο ΟΑΚΑ, με πρωταγωνιστή τον Λεοζίνιο! Το 1-0 κόντρα στον ΟΦΗ έφερε τις «σαρδέλες» στο +8 από τη ζώνη του υποβιβασμού, με τους γηπεδούχους να χάνουν τεράστιες ευκαιρίες.

Μπήκε δυνατά, τρελή ευκαιρία
Η νίκη ήταν μονόδρομος για την Καλλονή, για να πάρει τα πάνω της βαθμολογικά και ψυχολογικά. Αλλωστε, μετά την εφτάρα στα Χανιά από τον Πλατανιά τα περιθώρια είχαν στενέψει. Ετσι, μπήκε δυνατά στο ματς, πήρε τον έλεγχο και προσπάθησε να απειλήσει τον ΟΦΗ. Ωστόσο, η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους Κρητικούς στο 16', αλλά ο Ζε Εντουάρντο που βγήκε μόνος έστειλε τη μπάλα άουτ. Από το σημείο εκείνο και έπειτα, η Καλλονή έγινε πιο απειλητική και με κύριο εκφραστή τον Λεοζίνιο έβαλε δύσκολα στους φιλοξενούμενους. Με σέντρες και στημένα, η μπάλα έφτανε στην περιοχή του ΟΦΗ, αλλά τόσο ο Βάλλιος όσο και ο Μαρσέλο δεν μπόρεσαν με κεφαλιές να σκοράρουν. Μετά το 25' η Καλλονή ήταν πιο δραστήρια, πίεσε και στο 33' έχασε ευκαιρία που δεν... χάνεται! Ο Μανούσος κέρδισε κόντρες, έβγαλε στον Περόνε, ο οποίος φάτσα με το τέρμα και χωρίς... γκολκίπερ έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο ΟΦΗ ήταν κακός αμυντικά και... ανύπαρκτος επιθετικά, αφού δεν μπόρεσε να απειλήσει. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις του α' μέρους βρέθηκε σε δύσκολη θέση, με τον Μαρσέλο να μην μπορεί να σκοράρει με κεφαλιά.

Λεοζίνιο ο... λυτρωτής!

Η Καλλονή μπήκε το ίδιο δυνατά στην επανάληψη, ο Λεοζίνιο ήταν ο καλύτερος του ματς και στο 48' η σουτάρα του κατέληξε μόλις άουτ. Ο Βραζιλιάνος έκανε ό,τι ήθελε, έβρισκε χώρους και απειλούσε όπως και στο 54', αλλά το σουτ δεν βρήκε στόχο. Στο 65' είχαμε την δεύτερη... τρελή ευκαιρία για τις «σαρδέλες», με τον Περόνε να δίνει ωραία στον Μανούσο, αλλά τον τελευταίο να χάνει το... απίστευτο! Τη λύση έδωσε ο καλύτερος παίκτης του ματς, ο Λεοζίνιο, ο οποίος πήρε την ασίστ του Μανούσου και με υπέροχο διαγώνιο σουτ πέτυχε το 1-0. Αντίδραση από τον ΟΦΗ είχαμε μόνο στα τελευταία λεπτά, αλλά η κεφαλιά του Μπαρέιρο στο 83' και το άστοχο σουτ του Ροβίθη στο 84' έδωσαν τη νίκη στους γηπεδούχους!

Man of the match: Ο Λεοζίνιο, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε στο ματς. Δημιούργησε φάσεις, έβγαλε μπροστά την Καλλονή, είχε ευκαιρίες και πέτυχε το μοναδικό γκολ της διοργάνωσης. Οταν οι Μανούσος, Περόνε έχαναν τα... άχαστα, ο Βραζιλιάνος με ένα υπέροχο διαγώνιο έδωσε το τρίποντο σωτηρίας.

Στο ύψους τους: Η ανασταλτική λειτουργία της Καλλονής, η οποία άφησε τον ΟΦΗ με... μια ευκαιρία στο ματς. Συμπαγής στην άμυνα, δεν άφησε τον Παπάζογλου να γίνει απειλητικός.

Αδύναμος κρίκος: Ο ΟΦΗ. Μετά την εξαιρετική εμφάνιση στο κύπελλο με τον Παναθηναϊκό, οι Κρητικοί παρουσιάστηκαν κουρασμένοι και χωρίς όρεξη απέναντι στην Καλλονή. Πολλά προβλήματα στην άμυνα, ανύπαρκτος επιθετικά γνώρισε φυσιολογικά την ήττα.

Το στραγάλι: Κανένα πρόβλημα για τον διαιτητή Δημητρόπουλο, ο οποίος «κιτρίνισε» πέντε παίκτες για σκληρά μαρκαρίσματα.

Η Γκάφα: Ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν Μανούσος και Περόνε πως έχασαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν. Στο μισό μέτρο από το άδειο τέρμα... κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα άουτ.

Το στραγάλι: Ο ΟΦΗ έμεινε στο κύπελλο, η Καλλονή καιγόταν, επαιξε πιο δυνατά, το ήθελε περισσότερο το ματς και το πήρε. Εξαιρετικός ο Λεοζίνιο που ανέλαβε δράση όταν είδε πως Περόνε, Μανούσος χάνουν τα... άχαστα. Στο +8 πλέον η Καλλονή που εξασφάλισε και αυτή την παραμονή.

Καλλονή (Ματζουράκης): Χογκ, Ποντάνι, Αναστασιάδης (6’ λ.τ. Βαλιός), Ζακουανί, Χωριανόπουλος, Φαρία, Άλβες, Λεοζίνιο, Μανούσος, Γκαρσία (75’ Καλτσάς), Περόνε

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Μιλιάζες, Μπαρέιρο, Ζόρο, Στάθης, Μπανούσης (46’ Παπάζογλου), Κάλαϊτζιτς, Ντουντού (73’ Ροβίθης), Κουτσιανικούλης, Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης (65’ Σίσιτς)

Δείτε εδώ το γκολ που έρκινε το ματς στο ΟΑΚΑ.