Βαγιεκάνο – Αλμερία 3-1

Γιώργος Καραμάνος
Η Βαγιεκάνο καθάρισε και την Αλμερία (3-1), έφτασε την τρίτη σερί νίκη της και βρέθηκε εκτός επικίνδυνης ζώνης.

Ηταν μία περίοδος πριν από περίπου 5-6 χρόνια που το όνομα του είχε τρελό σουξέ στα μέρη μας. Τη μία ήταν η ΑΕΚ και την άλλη ο ΠΑΟΚ που υποτίθεται ότι είχαν φτάσει κοντά στην απόκτηση του. Ο καιρός πέρασε και πλέον ο Χοακίν Λαριβέι βγάζει το ψωμί του στην Πριμέρα με τη Βαγιεκάνο. Ο Αργεντινός φορ στο ξεκίνημα της σεζόν αμφισβητήθηκε έντονα, αλλά φαίνεται τελικά πως τιμάει τα χρήματα που βγάζει.

Σε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της περιόδου, σκόραρε δύο φορές (έφτασε τα οκτώ γκολ) και οδήγησε τη Ράγιο στο «εξάποντο» (3-1) επί της Αλμερία, με την οποία ισοβαθμούσε και τώρα την άφησε εντός υποβιβασμού, για να ξεφύγει εκείνη με τη σειρά της στο +3. Την αρχή πάντως την έκανε με κεφαλιά ο Μπουένο (37'), με τον Λαριβέι να προσθέτει τα δικά του στο 57' και το 76', σκοράροντας για τρίτη διαδοχική αγωνιστική, όσες δηλαδή και οι σερί νίκες της ομάδας του.

Ενδιάμεσα στα δικά του γκολ, ο Σοριάνο (71') είχε δώσει ελπίδα στην Αλμερία που όμως δεν εμφανίστηκε εξίσου παθιασμένη σε αυτό το παρθενικό ραντεβού των δύο ομάδων στο «Βαγιέκας» σε επίπεδο Πριμέρα Ντιβισιόν.