Εργοτέλης - ΟΦΗ 0-1

Νίκος Τσιώκος
Με απίθανο γκολ ο Ντούντου έδωσε στον ΟΦΗ την νίκη (0-1) στο ντέρμπι με τον Εργοτέλη που από το 72' έπαιζε με 10 λόγω αποβολής του Ρομάνο! Δεν δόθηκε πέναλτι στους «κιτρινόμαυρους» στις καθυστερήσεις!

Με Μονακέλο μπροστά

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να προτιμά τον Μονακέλο για την κορυφή της επίθεσης. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Στοΐκοβιτς, δεξιά στην άμυνα ο Τζανακάκης, αριστερά ο Πίτσος και στα στόπερ οι Μεχία, Γιοβάνοβιτς. Αμυντικά χαφ οι Κοζορώνης, Ιμπραΐμ και μπροστά τους δεξιά ο Μπαντιμπανγκά, αριστερά ο Κούμπικ και στον άξονα ο Ρομάνο. Μοναδικός προωθημένος ο Μονακέλο.

Βασικός ο Ντουντού

Από την πλευρά του, ο Ρικάρντο Σα Πίντο προτίμησε να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα τον Ντουντού, μετά τα πρώτα του γκολ με τη φανέλα του ΟΦΗ. Ο Φερνάντες πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, ο Μπούρμπος κάλυπτε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Μιλιάζες το αριστερό, με τους Ζόρο, Τριποτσέρη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Μακρής, Ντουντού και μπροστά τους δεξιά ο Περογαμβράκης, αριστερά ο Σίσιτς και ο Ζε στον άξονα. Στην κορυφή ο Παπαζογλου.

Φωνές από Εργοτέλη, πρόβλημα για ΟΦΗ

Το ματς ξεκίνησε δυνατά και από τις δύο ομάδες, με τον Εργοτέλη να φωνάζει για πέναλτι στο 6', αφού ο Ζόρο ανέτρεψε τον Κούμπικ στην περιοχή, με τον Παππά να δείχνει να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι.

Το πρώτο σουτ ανήκε στους φιλοξενούμενους και έγινε από τον Ντουντού, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Στοΐκοβιτς, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» σπατάλησαν τεράστια ευκαιρία στο 17'. Ο Τζανακάκης έβγαλε τη σέντρα, ο Φερνάντες έχασε την μπάλα, όμως νίκησε από κοντά τον Μονακέλο. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μπαντιμπανγκά έκανε το σουτ με εντυπωσιακό τρόπο στην κίνηση, με τον γκολκίπερ του ΟΦΗ να αποκρούει και να παραχωρεί κόρνερ.

Άλλο ένα σουτ του Ντουντού στο 19' μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη, τη στιγμή που στο 28' οι «Ομιλίτες» έχασαν τον Μπούρμπο. Ο δεξιός μπακ χτύπησε σε μια πτώση του Κούμπικ και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου για να πάρει τη θέση του ο Στάθης.

Δύο δοκάρια ο Εργοτέλης, τρίτο τέρμα για Ντουντού

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι καλύτεροι, είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως όχι και το γκολ, αφού σημάδεψαν δύο φορές το δοκάρι.

Ο Ρομάνο έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και από αριστερά, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο του Φερνάντες και πέρασε εκτός, ενώ η σέντρα-σουτ του Κούμπικ στο 36' βρήκε στο δεξί του Πορτογάλου και στη συνέχεια στο κεφάλι του για να καταλήξει κόρνερ η μπάλα. Ωστόσο, το τρίτο τέρμα του Ντουντού έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως τέρματα.

Ο Κούμπικ δεν απομάκρυνε σωστά την μπάλα στο 42' και αυτή έφτασε στον Βραζιλιάνο, που... πυροβόλησε τον Στοΐκοβιτς με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με τον γκολκίπερ του Εργοτέλη να μην μπορεί να αντιδράσει. Μάλιστα, ο Ντουντού πανηγύρισε έξαλλα το γκολ τόσο με τους συμπαίκτες του όσο και με τον Σα Πίντο.

Καλύτερος ο ΟΦΗ, με δέκα οι «κιτρινόμαυροι»

Με αυτόν τον τρόπο, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον ΟΦΗ να έχει το προβάδισμα και να βγαίνει πιο δυνατά στην επανάληψη χάνοντας καλές ευκαιρίες για την επίτευξη δεύτερου γκολ. Ο Στοΐκοβιτς χρειάστηκε να αποκρούσει το σουτ του Σίσιτς στο 49', ενώ η κεφαλιά του Ζε Εντουάρντο τρία λεπτά αργότερα πέρασε ψηλά άουτ.

Το σουτ του ίδιου παίκτη έξω από την περιοχή και από δεξιά στο 55' «έβγαλε» ξανά ο Στοΐκοβιτς, όπως και την κεφαλιά του Κουτσιανικούλη στο 66'. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, όμως, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον Εργοτέλη. Ο Ρομάνο πήγε να εκτελέσει το φάουλ, ο Ντουντού τον εμπόδισε και ο Αργεντινός τον χτύπησε, με αποτέλεσμα ο Παππάς να του δείξει απευθείας την κόκκινη κάρτα.

Νέες φωνές από Εργοτέλη

Παρά ταύτα, οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά δε βρήκαν δίχτυα με την κεφαλιά του Μονακέλο στο 79' από κοντά και το σουτ του Μπαντιμπανγκά, που έχασε εκ νέου μεγάλη ευκαιρία, στο 90'+1'. Μάλιστα, οι παίκτες του Ουζουνίδη έχουν κάθε δίκιο να φωνάζουν για το πέναλτι που δε δόθηκε στο 90'+2'.

Ο Μακρής ανέτρεψε τον Μονακέλο μέσα στην περιοχή, όμως ο Παππάς... έκλεισε τα μάτια και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι αντί για την άσπρη βούλα. Γεγονός που έκανε έξαλλους τους παίκτες του Εργοτέλη, καθώς και τον Ουζουνίδη, που τα είχε και με τον τέταρτο διαιτητή για τον χρόνο των καθυστερήσεων, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει έξαλλος για τα αποδυτήρια.

Man of the match: Δίχως αμφιβολία ο Ντουντού. Ο Βραζιλιάνος προειδοποίησε δυο φορές τον Στοΐκοβιτς και στην τρίτη εξαπέλυσε... έναν κεραυνό, με τον γκολκίπερ του Εργοτέλη να μην μπορεί να αντιδράσει.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπαντιμπανγκά, αν και ήταν δραστήριος, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει ένα τέρμα.

Στο ύψος του: Καλό παιχνίδι από τον Ζε Εντουάρντο, ο οποίος ήταν μέσα στις φάσεις και σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ. Από την πλευρά του Εργοτέλη, αυτός που προσπάθησε περισσότερο ήταν ο Μονακέλο.

Η γκάφα: Την έκανε ο Φερνάντες στο 17', όμως δεν την πλήρωσε, καθώς απέκρουσε τόσο το κοντινό πλασέ του Μονακέλο όσο και το σουτ του Μπαντιμπανγκά.

Το στραγάλι: Κάθε δίκιο να φωνάζει για δύο πέναλτι έχει ο Εργοτέλης. Ο Ζόρο ανέτρεψε τον Κούμπικ στο 6' μέσα στην περιοχή, ενώ το ίδιο έπραξε στο 2' των καθυστερήσεων του δευτέρου μέρους ο Μακρής στον Μονακέλο.

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις ο Παππάς... έκλεισε τα μάτια και δεν έδειξε την άσπρη βούλα. Αντίθετα, είναι σωστή η αποβολή του Ρομάνο, καθώς χτύπησε τον Ντουντού. Βέβαια, θα μπορούσε να δείξει και κίτρινη κάρτα στον Βραζιλιάνο, που εμπόδισε τον Αργεντινό να εκτελέσει το φάουλ.

Το ταμείο του Gazzetta: Ματς που είχε πολύ... ζουμί. Ο ρυθμός ήταν καλός, φάσεις είχαν και οι δύο ομάδες, με τον Ντουντού να πετυχαίνει άλλη μια γκολάρα και να δίνει τη νίκη στον ΟΦΗ. Ο Εργοτέλης φωνάζει δίκαια για δύο πέναλτι που δεν του δόθηκαν, είχε δύο δοκάρια, ενώ είδε τα πράγματα να γίνονται ακόμα πιο δύσκολα με την αποβολή του Ρομάνο.

Τελικό αποτέλεσμα στο Παγκρήτιο το 0-1 υπέρ των «Ομιλιτών» που τους δίνει άλλον... αέρα ενόψει του εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό, τη στιγμή που οι «κιτρινόμαυροι» θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Συνθέσεις ομάδων

Εργοτέλης (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στοΐκοβιτς, Τζανακάκης, Πίτσος (78' Αζίζ Κοντέ), Μεχία, Γιοβάνοβιτς, Κοζορώνης, Ρομάνο, Ιμπραΐμ (56' Χαντί), Κούμπικ (69' Μπουχαλάκης), Μονακέλο, Μπαντιμπανγκά.

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Μπούρμπος (28' λ. τρ. Στάθης), Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης, Ντουντού (74' Κάλαϊτζιτς), Μακρής, Σίσιτς (62' Κουτσιανικούλης), Ζε, Παπάζογλου, Περογαμβράκης.