Με το σπαθί του…

Ηρακλής Αντύπας
Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για την άξια πρόκριση του Ολυμπιακού επί του Ατρομήτου στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Αυτή η ομάδα είναι συνηθισμένη στα δύσκολα. Για την ακρίβεια, είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα! Δεν το βάζει κάτω, ακόμα και αν τα παιχνίδια της στραβώνουν, όπως συνέβη στο Περιστέρι. Ο Θρύλος προκρίθηκε με το σπαθί του στα ημιτελικά του Κυπέλλου, έστω και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ, έστω και αν έβλεπε την μπάλα να μην του κάνει τα κέφια και την τύχη να του γυρνά την πλάτη.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με στόχο να πετύχει πρώτος γκολ και να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση. Αυτό ωστόσο δεν συνέβη. Είτε από αστοχία, είτε από ατυχία (δοκάρι Ολαϊτάν), αλλά και από την καλή εμφάνιση του Σηφάκη.

Και μέσα σε όλα, σχεδόν από το πουθενά ο Ατρόμητος προηγήθηκε σε κομβικό σημείο του ματς, λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου. Και μέσα σε όλα είχαν και τα σφαλτσοσφυρίγματα. Γιατί στο γκολ της ομάδας του Περιστερίου, ο σκόρερ Ταυλαρίδης ξεκινά από θέση οφσάιντ, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να είχε δοθεί και πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο, στο χέρι του Γιαννούλη.

Το έχουμε γράψει πολλές φορές. Προσωπικά δεν μας αρέσει να μιλάμε για την διαιτησία, αλλά είναι εξοργιστικό να ακούμε για βοήθεια του ρέφερι στους πρωταθλητές, στο συγκεκριμένο ματς. Το πέναλτι με το οποίο ήρθε η ισοφάριση είναι κανονικό και θυμίζουμε ότι και στο πρώτο παιχνίδι είχε ακυρωθεί κανονικό γκολ του Σαβιόλα.

Αλλά παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός ευνοήθηκε. Πού, πώς και γιατί, μόνο αυτοί που τα υποστηρίζουν γνωρίζουν (και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση πέναλτι στη μονομαχία του Μανωλά με τον Ναπολεόνι στην αρχή του αγώνα).

Επιστρέφουμε στα αγωνιστικά. Ο Ολυμπιακός δεν το έβαλε κάτω παρόλο που του πήγαιναν όλα στραβά και ανάποδα. Μετά την ισοφάριση μάλιστα δεν απειλήθηκαν καθόλου (ο Μίτσελ διαχειρίστηκε και πάλι καλά το παιχνίδι) και πλέον περιμένουν τα ματς με τον ΠΑΟΚ (είναι σχεδόν αδύνατον να αποκλειστεί, μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα με τον Απόλλωνα, αλλά στην μπάλα ποτέ δεν ξέρεις…) για να περάσουν στον τελικό. Και μέσα από πολύ δύσκολη διαδρομή, που ξεκίνησε με τις μονομαχίες με τον Αστέρα Τρίπολης.

Υ.Γ. Ο Ατρόμητος απέδειξε στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, ότι έχει κάνει πολλά βήματα προόδου. Και δε νομίζουμε να υπάρξει άλλη ομάδα στην Ελλάδα που σε τρία σερί ματς με τους πρωταθλητές (δύο για το Κύπελλο και ένα για το πρωτάθλημα) να μην ηττήθηκε. Συγχαρητήρια στον Παράσχο και στους παίκτες του, που κοίταξαν στα μάτια την ομάδα που γράφει ιστορία και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.