«Να ευχαριστηθεί την εμπειρία ο Ολυμπιακός»

Gazzetta team
Μια... παλιά καραβάνα του Ολυμπιακού, ο Αλέκος Αλεξανδρής, μίλησε για την κλήρωση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να ευχαριστηθούν τη μοναδική αυτή εμπειρία.

Για τους δανεικούς, την πορεία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ και όχι μόνο μιλήσε ο Αλέκος Αλεξανδρής στην εφημερίδα «ΦΩΣ». Ο παλαίμαχος άσος των «ερυθρολέυκων» αναφέρθηκε και στην κλήρωση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τονίζοντας πως οι παίκτες θα πρέπει να ευχαριστηθούν την εμπειρία του να παίξουν στο Όλντ Τράφορντ. Ακόμη, πιστεύει ότι θα χρειαστεί μια προσθήκη στην επίθεση, ενώ σχολίασε και την παρουσία των Καρεμπέ, Γεωργάτου στους Πειραιώτες.

Αναλυτικά η συνέντευξή του

Με αφορμή την παρουσία του Ντε Βινσέντι σήμερα στο Καραϊσκάκη, θα ήθελα ένα σχόλιο για τους δανεικούς του Ολυμπιακού.

Ο Ντε Βινσέντι είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αλλά δεν του δόθηκε η ευκαιρία να μείνει στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι. Μέχρι στιγμής δεν κάνει και κανένα σούπερ πρωτάθλημα, αλλά αυτό είναι λογικό γιατί ίσως είναι επηρεασμένος που από μια μεγάλη ομάδα γύρισε πάλι πίσω. Ωστόσο, συγκριτικά με τον Τάτο, προτιμώ τον Τάτο!

Ο Τάτος τέθηκε την Κυριακή αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό. Γι' αυτόν τι πιστεύεις;

Ξεκάθαρα διαθέτει περισσότερη ποιότητα απ' όλους τους άλλους δανεικούς. Στη συγκεκριμένη θέση που αγωνίζεται είναι μια πολύ καλή λύση. Παίζει και βοηθά την ομάδα του και νομίζω ότι έχει αποδείξει και στον Ατρόμητο και στον Άρη ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Για τον Κολοβό;

Ο Κολοβός είναι πράγματι μια περίπτωση ποδοσφαιριστή πολύ αξιόλογη. Δεν ξέρω για πότε σκέφτονται να τον πάρουν στην ομάδα. Είναι εξελίξιμο παιδί και πολύ σημαντικό ότι είναι και Έλληνας.

Τους Διαμαντάκο, Λεάντρο και Σιώπη, που επίσης αγωνίζονται δανεικοί σε ομάδες της Σούπερ Λίγκας, τους γνωρίζεις αρκετά καλά και από την κοινή παρουσία σας στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού. Θα μπορούσαν αυτά τα παιδιά να έχουν θέση στο «ερυθρόλευκο ρόστερ»;

Θεωρώ ότι γι' αυτούς δεν είναι αυτή η στιγμή να ενταχθούν στην πρώτη ομάδα. Καλό θα τους κάνει να παίξουν ένα-δύο χρόνια ακόμα σε ομάδες της Σούπερ Λίγκας και μετά να γυρίσουν, αλλά αυτή τη στιγμή πιστεύω πως όχι.

Ας πάμε τώρα σε δύο παίκτες του υπάρχοντος έμψυχου δυναμικού. Την παρουσία του Ολαϊτάν πώς την κρίνεις; Και ένα σχόλιο για τον Μήτρογλου...

Είναι σίγουρα μια πολύ ευχάριστη έκπληξη απ' όλους τους παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι. Έχει θράσος και θέληση να γίνει καλός ποδοσφαιριστής, παίρνει τις ευκαιρίες του και μπορεί να πάει ακόμα καλύτερα από τη στιγμή που τον βάζουν να παίζει. Για τον Μήτρογλου τα έχω πει επανειλημμένα.

Αν του δείξεις την εμπιστοσύνη να παίξει συνεχόμενα παιχνίδια, θα κάνει θαύματα. Όταν μπαίνει και βγαίνει, δεν μπορεί να αποδώσει ένας ποδοσφαιριστής σε αυτή τη θέση. Από τη στιγμή, όμως, που τον περιέβαλαν με εμπιστοσύνη στον Ολυμπιακό έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη καριέρα. Από αυτόν εξαρτάται πλέον.

Πώς είδε τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ;

Ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή παρουσία και φέτος. Είχε και την τύχη με το μέρος του και τα δύο αυτά στοιχεία χρειάζονται για να κάνει πράγματα που δεν είχε κάνει παλαιότερα. Έχει διαφορετική αντιμετώπιση, πλέον, των παιχνιδιών και τα ευχαριστιούνται οι παίκτες περισσότερο. Δεν υπάρχει ούτε ο φόβος του εκτός έδρας αγώνα, ότι δηλαδή θα πάμε να χάσουμε και νομίζω ότι αυτό βγαίνερι στους ποδοσφαιριστές.

Στις 19 Μαρτίου ο Ολυμπιακός θα παίξει το δεύτερο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ στο Όλντ Τράφορντ. Πώς είναι να αγωνίζεσαι σε αυτό το γήπεδο, μιας και έχεις παίξει εκεί με την ερυθρόλευκη φανέλα;

Κάθε ποδοσφαιριστής ονειρεύεται να παίξει σε δύο-τρία γήπεδα κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Ένα από αυτά είναι και το Όλντ Τράφορντ. Η ατμόσφαιρα είναι καταπληκτική. Μπορεί να μην είναι μια καυτή έδρα με την έννοια ότι θα πάει κάποιος και θα κινδυνέψει και θα γίνει χαμός.

Αλλά είναι μια εμπειρία που θα πρέπει να τη ζήσεις ως ποδοσφαιριστής. Αναφορικά με την κλήρωση, ο Ολυμπιακός δεν έχει να χάσει τίποτα από τις διπλές αναμετρήσεις. Σίγουρα, δεν είναι το φαβορί, αλλά μόνο να το ευχαριστηθεί μπορεί. Μεγάλη ομάδα η Μάντσεστερ, έχει τον σεβασμό, όμως όλα κρίνονται στα 180 λεπτά.

Δεν ξέρουμε πώς θα παρουσιαστούν οι δύο ομάδες τον Φεβρουάριο, δεν είναι κάτι άμεσο. Γι' αυτό δεν υπάρχει καλή κλήρωση ή κακή. Με όποια ομάδα κι αν κληρωνόταν ο Ολυμπιακός τα πράγματα θα ήταν δύσκολα, κακά τα ψέματα, όμως αυτά αποδεικνύονται στο γήπεδο.

Δε μου λέει τίποτα ότι η Μάντσεστερ είναι τρίτη ή τέταρτη στο πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή. Όταν θα παίξει με τον Ολυμπιακό, μπορεί να παρουσιαστεί εντελώς αγνώριστη, είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο. Αυτό ισχύει και για τον Ολυμπιακό, ενώ δεν ξέρουμε και τι μεταγραφικές κινήσεις θα γίνουν τον Ιανουάριο.

Χρειάζονται ενίσχυση πιστεύεις οι Πειραιώτες;

Κάθε προσθήκη ενός καλύτερου ποδοσφαιριστή, που θα δώσει κάτι παραπάνω, είναι ευπρόσδεκτη. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε κομπλέ. Όλες οι ομάδες θέλουν να έχουν έναν παίκτη που να προσφέρει κάτι καλύτερο. Αυτό το ξέρουν ο προπονητής και η διοίκηση του Ολυμπιακού κι αν είναι να γίνει κάτι για το καλό της ομάδας, νομίζω ότι θα το κάνουν.

Κυρίως για ποια θέση;

Θα χρειαστεί ένας επιθετικός γιατί ο Μήτρογλου είναι τραυματίας και μετά μένεις μόνο με τον Σαβιόλα. Ο Ολαϊτάν είναι περισσότερο για τα άκρα. Νομίζω ότι αν μπορεί να πάρει έναν ακόμα ποδοσφαιριστή εκεί, θα είναι καλό.

Ένα τελευταίο σχόλιο για τους Καρεμπέ και Γεωργάτο, που είστε πολύ καλοί φίλοι και έχει γράψει από κοινού ιστορία με τον σύλλογο;

Τεράστια προσωπικότητα ο Καρεμπέ. Είναι διαφορετικό εντός συνόρων να είναι κάποιος γνωστός και εντελώς διαφορετικό μια ομάδα που πάει να καθιερωθεί στην ευρωπαϊκή ελίτ να εκπροσωπείται από τον Κριστιάν. Είναι η ιδανική περίπτωση για την ομάδα και το συγκεκριμένο πόστο. Ο Γρηγόρης είναι ένα μεγάλο κομμάτι για την ιστορία του Ολυμπιακού.

Χρειάζεται ο κόσμος να βλέπει ότι οι άνθρωποι που έχουν προσφέρει στον σύλλογο και έχουν δημιουργήσει ουσιαστικά αυτή την ομάδα παραμένουν στις τάξεις της. Μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά πράγματα και οργανωτικά. Ενώ είναι πολύ σημαντικό να βλέπουν αυτόν τα νεαρά παιδιά απ' ό,τι κάποιον άλλον.