Γκολ ο Σωκράτης, σ-έξι Ντόρτμουντ (vid)

Γιώργος Κοντογεώργης
Η Μπορούσια βρέθηκε να χάνει, ο Ελληνας στόπερ ισοφάρισε, ο Λεβαντόφσκι έκανε χατ τρικ για να έρθει το 6-1 με την Στουτγκάρδη!

Τρίτη σερί νίκη για την ομάδα του Γίργκεν Κλοπ στην Bundesliga, με την φιναλίστ του Champions League να περνάει στο Νο1 της βαθμολογίας με αγώνα περισσότερο από την Μπάγερν Μονάχου.

Η Στουτγκάρδη προηγήθηκε στο «Signal-Iduna-Park» με σκαστή κεφαλιά του Χαγκουί μετά το κόρνερ του Μαξίμ, όμως το γεγονός ότι το έκανε το 13' αποδείχθηκε πολύ γρουσούζικο, αφού στη συνέχεια δέχθηκε έξι γκολ και έφυγε με σκυμμένο κεφάλι.

Για δεύτερη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ξεκίνησε βασικός και στο 19' έκανε αισθητή την παρουσία του, αφού μετά το κόρνερ του Σαχίν πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-1.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ρόις με ατομική προσπάθεια και αριστερό σουτ έδωσε προβάδισμα στην Μπορούσια (2-1) και στο 54' με εκπληκτικό τακουνάκι έβγαλε μόνο τον Λεβαντόφσκι που δεν αστόχησε για το 3-1.

Στο 56' το ματς πήρε χαρακτήρα πάρτι για την Ντόρτμουντ όταν η μπαλιά του Σαχίν πέρασε ανάμεσα από δύο αμυντικούς της Στουτγκάρδης για τον Πολωνό επιθετικό που έκανε το 4-1 για να ολοκληρώσει το χατ τρικ στο 72' από κοντά ύστερα από επέμβαση του Ούλραϊχ (5-1).

Αυτό ήταν το 4ο χατ τρικ στην καριέρα του «Λέβα» ο οποίος έχει 2 στην Bundesliga, 1 στο Champions League και ένα με την Εθνική Πολωνίας.

Το τελικό 6-1 διαμόρφωσε στο 81' ο Ομπαμεγιάνγκ μετά από ασίστ του απόλυτου πρωταγωνιστή, Λεβαντόφσκι.

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γίργκεν Κλοπ): Βάιντενφέλερ, Χούμελς, Παπασταθόπουλος, Σμέλτσερ (71' Ντουρμ), Γκρόσκοϊτς, Σαχίν, Μπέντερ, Μπλαζικόφσκι, Μχιταριάν (76' Σίμπερ), Ρόις (59' Ομπαμεγιάνγκ), Λεβαντόφσκι.

Στουτγκάρδη (Τόμας Σνάιντερ): Ουλραϊχ, Χαγκουί, Μποκά, Σααμπ, Σακάι, Γκέντνερ, Κβιστ, Λάιτνερ (85' Ιμπραχίμα Τραορέ), Μαχίμ, Ιμπίσεβιτς (68' Αμπντελαουέ), Βέρνερ (74' Χάρνικ).