«Ελλάδα όπως Εσθονία!»

Γιώργος Καραμάνος
Ο πρώην εκλέκτορας Ελλάδας και Ρουμανίας, Ανχελ Ιορντανέσκου, απαξίωσε την Εθνική μας και χαρακτήρισε «ανόητους» τους συμπατριώτες του εάν αποκλειστούν...

Τη στιγμή που ο ομοσπονδιακός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πιτούρκα έδινε μικρό προβάδισμα στην Εθνική μας, ένας γνωστός στην πατρίδα μας, ο οποίος μάλιστα έχει βρεθεί και στο τιμόνι της Εθνικής (χωρίς επιτυχία για λίγους μήνες τη σεζόν 19980-'99), έσπευδε να τον χαρακτηρίσει «διπλωμάτη» και «ανόητο» εάν αποκλειστεί.

«Η Ελλάδα είναι ένας δυνατός αντίπαλος. Είναι καλά οργανωμένη που παίζει δυναμικά. Εμείς δεν είμαστε το φαβορί, αλλά έχουμε τις καλές πιθανότητες μας και όπως πάντοτε θα παίξουμε για τη νίκη. Η πρόκριση είναι σίγουρα ανοικτή», ήταν τα λόγια του Πιτούρκα, με τον Ανχελ Ιορντανέσκου να ξαφνιάζει με τον μάλλον απαξιωτικό λόγο του για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος.

«Η Ρουμανία έχει πλέον εξαιρετικά υψηλές πιθανότητες να βρεθεί στο Μουντιάλ. Τα παιχνίδια με την Ελλάδα θα είναι ελαφρώς πιο δύσκολα από το να αντιμετωπίζεις την Εσθονία! Εάν ο Πιτούρκα λέει ότι δεν είναι το φαβορί, το κάνει για διπλωματικούς λόγους. Να υποθέσω δηλαδή ότι ως φαβορί θα μας θεωρούσε κόντρα στις Νήσους Φερόε. Η Ελλάδα είναι ισχυρή αμυντικά, αλλά παίζει μόνο με αντεπιθέσεις. Εμείς έχουμε την ποιότητα και τους παίκτες για να προκριθούμε. Θα είμαστε πραγματικά ανόητοι εάν δεν τα καταφέρουμε!»