Euro… league!

Μαριάννα Αξιοπούλου
Στη σκιά του Eurobasket,η Super League επιστρέφει με την 4η αγωνιστική, με τον ΠΑΟΚ να δοκιμάζεται στη Βέροια και τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την Ξάνθη!

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Το πρώτο δεδομένο είναι ότι στο Αγρίνιο έχουν γιορτή! Στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο κόσμος του Παναιτωλικό θα έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ομάδα του, αφού στο μοναδικό εντός έδρας ματς που είχε δώσει ως τώρα, ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Η ομάδα του Μάκη Χάβου θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα, κάτι που έχει κάνει σε αμφότερες τις προηγούμενες αναμετρήσεις της κόντρα στον Εργοτέλη. Πέρυσι για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, ο Παναιτωλικός είχε επικρατήσει με 1-0, ενώ στη μοναδική του συνάντηση για τα μεγάλα σαλόνια στο Αγρίνιο, οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει με 2-0. Ο Εργοτέλης είναι αήττητος στο πρωτάθλημα, έχει «βγάλει» ήδη δύο πολύ δύσκολες έδρες και αν δεν χάσει ούτε στο Αγρίνιο, βάζει από νωρίς ψηλά τον πήχη.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 14/9, 16:00 (NS2)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Παναιτωλικού
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-0, Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 2-0, Πανθρακικός-Παναιτωλικός 2-1. / Ατρόμητος-Εργοτέλης 2-2, Εργοτέλης-Λεβαδειακός 2-0, Ξάνθη-Εργοτέλης 0-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 2,15 Χ: 3,20 2: 4,04
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Τριτσώνης, Ακρίβος, Αλεξέας
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Πόι (τραυμ.), Κουτρομάνος (τραυμ.), Ιωάννου (τραυμ.) - Πίτσος (τιμωρ.), Βερπακόφσκις (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα! Ο Αλβάρο Μεχία ήρθε στη χώρα μας στα 31 του χρόνια και όχι για κάποια από τις ομάδες που ο καθένας θα στοιχημάτιζε. Ο Εργοτέλης ήταν εκείνος που έκανε τη μεγάλη κίνηση και 15 μέρες μετά την άφιξή του στο Ηράκλειο, ο Ισπανός αμυντικός είναι έτοιμος να κάνει ντεμπούτο στο πρωτάθλημα και μετά από πολυετή θητεία στην Primera Division κι ένα πέρασμα από την Τουρκία, να ζήσει και στον μαγικό κόσμο της Super League.

ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΟΚ

Η προϊστορία είναι μοιρασμένη… Η πραγματικότητα; Ο ΠΑΟΚ για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν δοκιμάζεται εκτός έδρας παραμονές ευρωπαϊκού αγώνα. Στο Αγρίνιο έχασε χωρίς να προβάλει αντίσταση, όμως τα δεδομένα ήταν διαφορετικά, η πρόκληση μεγαλύτερη και το ματς την Πέμπτη. Στη Βέροια μετράει τέσσερις νίκες και τέσσερις ήττες, ενώ πέντε ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Οι δύο τελευταίες αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων στην Ημαθία έχουν λήξει με λευκή ισοπαλία, ενώ μέχρι τώρα οι γηπεδούχοι είναι αήττητοι στο πρωτάθλημα, παρουσιάζοντας αξιοσημείωτη σταθερότητα. Στο ματς του Σαββάτου, μάλιστα, θα έχουν για πρώτη φορά στον πάγκο τους τον Τον Κάανεν, ο οποίος προσλήφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και θα κάνει ντεμπούτο.


Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 14/9, 18:15 (NS1)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Πλατανιάς-Βέροια 2-2, Βέροια-ΟΦΗ 2-0, Παναθηναϊκός-Βέροια 1-1 / ΠΑΟΚ-Ξάνθη 3-0, Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 2-0, ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 4-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 6,00 Χ: 3,61 2: 1,75
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Αρετόπουλος, Ελευθερίου, Τσολάκης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Χωρίς προβλήματα η Βέροια – Γεωργιάδης (τραυμ.), Λόρενς (τραυμ.), Λαζάρ (τραυμ.), Κάτσε (τιμωρ.;)
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Οι προηγούμενες μέρες ήταν πολύ έντονες για τον ΠΑΟΚ και τον Εργκούς Κάτσε. Το θέμα που δημιουργήθηκε σε πρώτη φάση έθεσε τον παίκτη εκτός αποστολής για το ματς με τη Βέροια και οι εξελίξεις αναμένονται σύντομα. Το παιχνίδι του Σαββάτου θα μοιάζει και με μια πρώτη σφυγμομέτρηση για την πλειοψηφία των οπαδών του ΠΑΟΚ και τη στάση τους για το θέμα, αφού ως τώρα έχουν υπάρξει μόνο ανακοινώσεις οργανωμένων οπαδών.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ

Η Ξάνθη έχει καταφέρει κατά καιρούς να κάνει την έκπληξη, έστω κι αν τελευταία φορά ήταν το 2010. Μόνο που ο Ολυμπιακός βλέπει το ματς σαν μια πρόχειρη πρόβα ενόψει Παρί Σεν Ζερμέν και το κίνητρο είναι διπλό. Αφενός θέλει να ζεσταθεί για την πρεμιέρα του Champions League και αφετέρου θέλει να μην σπαταλήσει περιττές δυνάμεις. Οι ερυθρόλευκοι, μετά το επιθετικό ξέσπασμα στη Λιβαδειά, θέλουν να φτάσουν στο τέσσερα στα τέσσερα προσφέροντας θέαμα στον κόσμο του, που θα έχει την ευκαιρία – πιθανόν – να παρακολουθήσει και τους νεοαποκτηθέντες Εντινγκά και Γιαταμπαρέ που συμπεριλήφθησαν στην αποστολή και ενδεχομένως να αγωνιστούν.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 14/9, 20:30 (NS2)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Στάδιο Καραϊσκάκη
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Καλλονή-Ολυμπιακός 0-1, Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1, Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-5. / ΠΑΟΚ-Ξάνθη 3-0, Ξάνθη-Πανθρακικός 1-0, Ξάνθη-Εργοτέλης 0-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 1,25 Χ: 6,50 2: 18,00
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Καλογερόπουλος, Γεωργαράκος, Απτόσογλου
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Μιγκέλ Τόρες (τραυμ.), Παπαδόπουλος Αβ. (τραυμ.) - Κομεσίδης (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Οι προπονητές το επαναλαμβάνουν, οι παίκτες δείχνουν να το ακολουθούν, αλλά στην πραγματικότητα ποιος το πιστεύει; Η πρεμιέρα του Champions League έρχεται και σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα η συγκέντρωση είναι ελλιπής. Ακόμα και μια ματιά στην ειδησεογραφία του Ολυμπιακού την τελευταία εβδομάδα αποδεικνύει πως η Παρί Σεν Ζερμέν είναι σε πρώτο πλάνο, χωρίς να σημαίνει πως έχουν αμελήσει τελείως το ματς με την Ξάνθη.

ΑΡΗΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Η ελπίδα πέρα από το χαρακτηριστικό της ότι πεθαίνει τελευταία, έχει και το ταλέντο να αναγεννιέται. Μετά από τρεις πλήρως αποτυχημένες αγωνιστικές, ο Άρης νιώθει και πάλι έτοιμος να πολεμήσει. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας, ωστόσο νέος προπονητής υπάρχει και το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό μοιάζει ως ευκαιρία ανασύνταξης και πιθανώς ανάκαμψης. Ένα ακόμα θετικό σημάδι για τον Άρη είναι η παράδοση, αφού σε σύνολο 13 αναμετρήσεων έχει κερδίσει τις έντεκα στη συμπρωτεύουσα απέναντι στον Λεβαδειακό και τελευταίο στραβοπάτημα ήταν το 1991. Σε δύσκολη θέση βρίσκονται, όμως, και οι φιλοξενούμενοι που έχουν μόλις ένα βαθμό και προέρχονται από τη συντριβή κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Τάκης Λεμονής δε φαίνεται ότι έχει λόγο να ανησυχεί για τη θέση του, ωστόσο στην Ελλάδα δεν μπορεί να είναι και σίγουρος.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 15/9, 16:00 (NS2)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Κλεάνθης Βικελίδης»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Απόλλων Αθ.-Άρης 2-1, Άρης-Καλλονή 0-2, Ατρόμητος-Άρης 2-0. / Λεβαδειακός-Πανθρακικός 2-2, Εργοτέλης-Λεβαδειακός 2-0, Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-5.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 2,40 Χ: 3,13 2: 3,67
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Μάνταλος, Φαντόπουλος, Κόντιζας
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Αγκάνθο (τιμωρ.) – Λαμπρόπουλος (τραυμ.)
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Είναι ένα φρέσκο πρόσωπο, κόντρα στις συνήθειες του Άρη τα τελευταία δύο χρόνια. Το θέμα είναι κατά πόσο θα έχουν τη διάθεση να τον αφήσουν να δουλέψει, γιατί φρέσκο πρόσωπο ήταν και ο Μιχάλ Προμπίερζ, που ούτε μισή χρονιά δεν έβγαλε. Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς είναι στην Ελλάδα και είναι έτοιμος για την πρώτη πρόκληση της καριέρας του μακριά από την πατρίδα του. «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη, διότι ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα, με πολύ κόσμο και θα κάνω τα πάντα, ώστε να μπορέσω να πετύχω στον Άρη. Έχω μεγάλη θέληση να αφήσω κάτι στον Άρη. Να με θυμούνται οι φίλαθλοι, οι παράγοντες και όλοι όσοι αγαπούν αυτή την ομάδα. Αυτή είναι η σκέψη με την οποία ήρθα στη Θεσσαλονίκη».

ΑΠΟΛΛΩΝ-ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

Μάχη νεοφώτιστων! Κατευθείαν από τα… αλώνια της Β’ Εθνικής στα σαλόνια της Super League, με την Καλλονή να συνεχίζει τον Γολγοθά των εκτός έδρας αναμετρήσεων, αφού τη Μυτιλήνη την έχει μόνο για προπονήσεις! Βέβαια, αυτό δεν την εμποδίζει καθόλου να έχει μέχρι τώρα έξι βαθμούς στο πρωτάθλημα και να έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ σε τρία ματς, εκείνο της πρεμιέρας από τον Ολυμπιακό. Οι δυο τους έχουν παρελθόν… Πέρυσι ο Απόλλων κέρδισε τις διπλές αναμετρήσεις με νίκη στη Μυτιλήνη και ισοπαλία στη Ριζούπολη, ενώ δύο νίκες είχε τη σεζόν 2008-09 για το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής! 1-0 στη Μυτιλήνη και 3-1 στην Αθήνα!

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 15/9, 18:15 (NS7)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Γ. Καμάρα»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Απόλλων-Άρης 2-1, Γιάννινα-Απόλλων 2-0, Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων 2-0. / Καλλονή-Ολυμπιακός 0-1, Άρης-Καλλονή 0-2, Καλλονή-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 2,30 Χ: 3,12 2: 2,76
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Λιαχούδης, Δημόπουλος, Παστρωμάς
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Ζουέλα (τραυμ.), Καμαρά (τραυμ.) - Γκαρσία (τραυμ.), Κριπιντίρης (τραυμ.), Αγρίτης (ανέτοιμος).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: -

ΟΦΗ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Κάτι καλύτερο για ξεκίνημα σίγουρα το περίμεναν. Ακόμα περισσότερο, όμως, θέλουν και χρειάζονται κάτι καλύτερο για τη συνέχεια! Ο ΟΦΗ με πολλές και δικαίως διαφημισμένες μεταγραφές το καλοκαίρι, παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα. Το ακόμα χειρότερο, δε, είναι πως αποτελεί τη μοναδική ομάδα που μετά από τρία ματς δεν έχει κατορθώσει ακόμα να σκοράρει! Ο Αρίζα Μακουκούλα αποκτήθηκε για να βοηθήσει στην επίθεση, ωστόσο αύριο δεν θα αγωνιστεί και το βάρος πέφτει στους υπόλοιπους παίκτες. Βάρος έχει να σηκώσει και ο Αστέρας και είναι η κληρονομιά των προηγούμενων ετών. Μέχρι τώρα, οι Αρκάδες έχουν δύο ισοπαλίες και μια νίκη, απολογισμός που δεν είναι αρνητικός, ωστόσο απέχει από τα περυσινά τους στάνταρ.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 15/9, 18:15 (NS4)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: «Θ. Βαρδινογιάννης»
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: ΟΦΗ-Πανιώνιος 0-0, Βέροια-ΟΦΗ 2-0, ΟΦΗ-Πλατανιάς 0-0. / Αστέρας Τρίπολης-Γιάννινα 3-3, Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης 1-1, Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων 2-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 3,00 Χ: 3,10 2: 2,76
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Θάνος, Κούλα Χασάν, Γρεβένης
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Χωρίς προβλήματα ο ΟΦΗ – Μπαρτολίνι (τραυμ.), Κουρμπέλης (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Το πέρασμά του από τον πάγκο του Αστέρα ήταν σύντομο, αλλά σίγουρα στο μυαλό του Παύλου Δερμιτζάκη υπάρχει η επιθυμία για να δώσει απαντήσεις. Πέρυσι με τον Πανθρακικό είχε κατορθώσει να κάνει ζημιά στην πρώην του ομάδα και το ίδιο επιθυμεί και φέτος, έστω κι αν εκείνο που προφανώς προέχει στο μυαλό του είναι να κάνει νίκη ο ΟΦΗ για να νιώσει και ο ίδιος πιο ασφαλής. «Δεν υπάρχει πίεση απλά βλέπουμε ότι η ομάδα δεν έχει ανταμειφθεί έως τώρα. Εύχομαι την Κυριακή με καθαρό μυαλό να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για κάτι καλό».

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Το ξεκίνημα του Πανιωνίου έμοιαζε βγαλμένο από την περυσινή σεζόν. Η ήττα στην Τούμπα και κυρίως η έκτασή της προσγείωσε λίγο την ομάδα της Νέας Σμύρνης, ωστόσο δεν μπορεί να θεωρηθεί και καταστροφή. Οι κυανέρυθροι απέναντι στον Πανθρακικό θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες και να διατηρήσουν την εξαιρετική παράδοση που έχουν απέναντι στην ομάδα της Κομοτηνής. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί εφτά φορές συνολικά με τον Πανιώνιο να έχει κερδίσει ανεξαρτήτως έδρας της έξι και στην έδρα του μετράει τρία στα τρία και με τέρματα 8-1! Οι φιλοξενούμενοι, φυσικά, δε θα μείνουν στην παράδοση, αλλά θα ψάξουν να φύγουν με αποτέλεσμα, ώστε να συνεχίσουν τη βαθμολογική τους άνοδο, μετά και τη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής επί του Παναιτωλικού.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 15/9, 20:30 (NS2)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Νέας Σμύρνης
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: ΟΦΗ-Πανιώνιος 0-0, Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 3-0, ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 4-1. / Λεβαδειακός-Πανθρακικός 2-2, Ξάνθη-Πανθρακικός 2-1, Πανθρακικός-Παναιτωλικός 2-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 2,25 Χ: 3,20 2: 3,76
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Γιάχος, Σωτηρόπουλος, Κουρομπίλια
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Παντίδος (τραυμ.), Αυλωνίτης (τραυμ.). – Κουτσόπουλος (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Ιστορίες αγάπης… Όπως αυτή του Άκη Μάντζιου με τον Πανιώνιο, αφού ο 44χρονος τεχνικός επιστρέφει στη Νέα Σμύρνη και κάθε του επιστροφή είναι και μια ιδιαίτερη ιστορία. Θα ήθελε πολύ σε προσωπικό επίπεδο να επαναλάβει τον περυσινό θρίαμβο, όταν είχε φύγει νικητής από τη Νέα Σμύρνη όντας τεχνικός της Κέρκυρας, ωστόσο τα συναισθήματα δεν λείπουν. «Όταν επιστρέφεις για να παίξεις κόντρα σε μια ομάδα, όπου έχεις περάσει πάρα πολλά χρόνια, τα συναισθήματα είναι έντονα. Δυστυχώς, αυτή είναι η δουλειά μας και θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε, όσες φορές κι αν γίνεται αυτό. Θα είμαστε αντίπαλοι για 90 λεπτά και μετά τα πράγματα θα είναι όπως πριν».

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο κακός δαίμονας του Παναθηναϊκό έρχεται μάλλον σε κακή στιγμή. Ο Άγγελος Αναστασιάδης λείπει, ωστόσο και ο Μαρίνος Ουζουνίδης που τον διαδέχτηκε στον Πλατανιά έχει κάνει τις ζημιές του στο τριφύλλι, με πιο φρέσκια την περυσινή, όταν η Ξάνθη έφυγε νικήτρια από το ΟΑΚΑ. Η προϊστορία, λοιπόν, θέλει τον Πλατανιά να έχει κερδίσει τρεις φορές σε σύνολο τεσσάρων αγώνων και να έχει δύο στα δύο στα Χανιά απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι έδειξαν στη Νέα Σμύρνη το τραγικό πρόσωπο που είχαν και πέρυσι εκτός έδρας, ενώ ούτε απέναντι στη Βέροια κατόρθωσαν να διορθώσουν την εικόνα τους. Ούτε ο Πλατανιάς, όμως, έχει καταφέρει να είναι πειστικός ως τώρα. Ναι μεν δεν έχει ηττηθεί στο πρωτάθλημα, αλλά ακόμα δεν έχει βγει εκτός Κρήτης, σε ένα ιδιαίτερα βατό πρόγραμμα.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 15/9, 20:30 (NS1)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Δημοτικό Περιβολίων
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Πλατανιάς-Βέροια 2-2, Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης 1-1, ΟΦΗ-Πλατανιάς 0-0. / Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-0, Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 3-0, Παναθηναϊκός-Βέροια 1-1.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 3,25 Χ: 3,13 2: 2,58
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Κομίνης, Γκάγκας, Κάλφογλου
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Θέρα (τραυμ.) – Μέντες (τραυμ.), Σίλντενφελντ (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: -

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Η ισοπαλία… φοριέται πολύ. Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία ματς μεταξύ των δύο ομάδων δεν έχουν βρει νικητή, με τον Ατρόμητο να σπάει πέρυσι το σερί και να κερδίζει 2-0 στο Περιστέρι. Οι Περιστεριώτες ξεπέρασαν με νίκη τον… διήμερο και άτυχο αποκλεισμό τους και πλέον συγκεντρώνονται απολύτως στο πρωτάθλημα, όπου δεν έχουν χάσει ιδιαίτερο έδαφος. Το ίδιο ισχύει και για τον ΠΑΣ που ναι μεν έχασε από την Καλλονή την προηγούμενη αγωνιστική, όμως έχει να επιδείξει την εντυπωσιακή ισοπαλία στην Τρίπολη στην πρεμιέρα.

Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: 16/9, 19:30 (NS1)
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Ζωσιμάδων
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Αστέρας Τριπ.-ΠΑΣ 3-3, ΠΑΣ-Απόλλων 2-0, Καλλονή-ΠΑΣ 1-0. / Ατρόμητος-Εργοτέλης 2-2, Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1, Ατρόμητος-Άρης 2-0.
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: 1: 3,14 Χ: 3,10 2: 2,62
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Καμπαξής, Ευθυμιάδης, Κωσταράς
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Χωρίς προβλήματα ο ΠΑΣ - Μπάλλας (τραυμ.), Καλλέργης (τραυμ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Γύρισε, έπαιξε, σκόραρε (σ.σ. στο φιλικό με την Κέρκυρα) και είναι έτοιμος για να κάνει ντεμπούτο στην ομάδα που τον ανέδειξε και που του έδωσε την ευκαιρία να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Ο Τόμας Ντε Βινσέντι είναι και πάλι στα Γιάννινα και απέναντι στον Ατρόμητο αναμένεται να ξεκινήσει βασικός. «Οπωσδήποτε είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής και φαίνεται από την πρώτη στιγμή που τον βάζεις μέσα στο γήπεδο. Θεωρώ ότι θα μας βοηθήσει σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού και θα βοηθήσει τόσο την ομάδα όσο και τους συμπαίκτες του που τον γνωρίζουν από πέρυσι πολύ καλά», δήλωσε ο Σάββας Παντελίδης για τον Αργεντινό, ο οποίος δεν είχε σκοράρει πέρυσι απέναντι στον Ατρόμητο.

* Η ερμηνεία για τις ελληνικές σειρές είναι η εξής:
Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ: Ώρα και μετάδοση
ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ: Γήπεδο
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ: Προηγούμενα αποτελέσματα
ΠΕΝΗΝΤΑ-ΠΕΝΗΝΤΑ: Στοίχημα
ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: Διαιτητές
ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ: Απουσίες
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Το γεγονός του αγώνα