Ο φύλακας άγγελος του Μίτσελ

Δημήτρης Τομαράς
Στο πρόσωπο του Ρομπέρτο ο Μίτσελ βρήκε έναν πολύ σοβαρό και αξιόπιστο γκολκίπερ που τόσο έψαχνε. Το Gazzetta.gr αναλύει.

Ο Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο είναι την δεδομένη χρονική στιγμή ό,τι καλύτερο για την θέση του τερματοφύλακα στον Ολυμπιακό. Αποτελώντας μία προσωπική επιλογή του Μίτσελ έχει αποδείξει με τις εμφανίσεις του πως είναι σε σαφώς καλύτερο επίπεδο και από τον Μπάλας Μέγιερι και από τον Ρόι Κάρολ με τον Βορεϊοιρλανδό έτσι και αλλιώς να έχει τεθεί εκτός πλάνων.

Ο Ισπανός πορτιέρε έκανε το ντεμπούτο του λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωσή του από τον Ολυμπιακό. Πιο συγκεκριμένα ήταν στο φιλικό με την Σαντχάουζεν στην Γερμανία στις 31 Ιουλίου (2-2) όπου μπήκε ως αλλαγή στο Β' μέρος και κάθισε για 45 λεπτά κάτω από τα δοκάρια.

Η επόμενή του συμμετοχή ήρθε στο δυνατό φιλικό με την Λίβερπουλ στην Αγγλία. Στην ήττα των Πειραιωτών με 2-0 αγωνίστηκε στην επανάληψη επίσης 45 λεπτά. Στις 7 Αυγούστου στο 1-0 του Ολυμπιακού σε βάρος της Άντερλεχτ στο Καραϊσκάκη παίζει ξανά στο Β' μέρος 45 λεπτά.

Στο Βαλένθια-Ολυμπιακός (2-1) της 10ης Αυγούστου ήταν βασικός για πρώτη φορά με τον Μέγιερι να τον αντικαθιστά στο ημίχρονο. Έκτοτε δεν έχει χάσει ματς. Βασικός με ΑΕΛ Καλλονής στις 19 Αυγούστου (0-1 στο ΟΑΚΑ) στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας αλλά και με Ατρόμητο (25 Αυγούστου στο Καραϊσκάκη με σκορ 2-1) και με Λεβαδειακό (1η Σεπτεμβρίου στην Λιβαδειά, 0-5).

Ήτοι 270 αγωνιστικά λεπτά με πολλές αποκρούσεις και έχοντας δεχθεί 1 γκολ. Δεν είναι όμως μόνο οι τοποθετήσεις και η σοβαρότητα που βγάζει στο γήπεδο ο Ρομπέρτο. Δεν είναι μόνο η έως τώρα πολύ καλή του παρουσία, ακόμα και σε επίπεδο φιλικών όταν δεν ήταν ακόμα στο 100%.

Είναι το πως επικοινωνεί με την άμυνά του και την κατευθύνει αλλά και η εν γένει παρουσία του στην ομάδα. Είναι η σοβαρότητα και η αξιοπιστία που τον διακρίνει στα ματς καθώς είναι ένας γκολκίπερ που πολύ δύσκολα θα κάνει το σοβαρό λάθος. Οι συμπαίκτες του μιλούν για έναν πολύ καλό χαρακτήρα και ένα εξαιρετικά προσγειωμένο παιδί που δουλεύει πολύ και σκληρά στου Ρέντη.

Ο ίδιος είναι αποφασισμένος να πετύχει σε μεγάλο βαθμό φέτος τον Ολυμπιακό την ώρα που ο Μίτσελ τον εμπιστεύεται... τυφλά. Ο Ισπανός τεχνικός βέβαια θα δώσει ευκαιρίες και στον Μπάλας Μέγιερι ωστόσο αυτήν την στιγμή ο Ρομπέρτο είναι με το... σπαθί του το Νούμερο 1 στην εστία των Πειραιωτών.