«Έκλαιγαν όλοι οι ποδοσφαιριστές!»

Θάνος Σαρρής
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Γιώργος Βαζάκας, μιλάει στο gazzetta.gr για τον σοβαρό τραυματισμό του Σταμάτη Καρρά από κροτίδα και τονίζει: «Το παιχνίδι ήταν άνισο!».

Ο Παναιτωλικός επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού Βόλου και συνεχίζει στην κορυφή των πλέι οφ της Football League. Για τον Βαζάκα, όμως, αν δεν είχε συμβεί το περιστατικό με τον Καρρά, ο οποίος τραυματίστηκε από κροτίδα που έσκασε μπροστά του πριν την έναρξη της αναμέτρησης, τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά. Χωρίς ακόμα να έχει ξεπεράσει το σοκ από τον τραυματισμό του νεαρού αμυντικού από κροτίδα, ο προπονητής της ομάδας του Βόλου ξεσπαθώνει στο gazzetta.gr για τις συνθήκες του αγώνα, τονίζει ότι το ματς δεν έπρεπε να γίνει την ίδια μέρα και περιγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές.

Ποια ήταν η αντίδραση όταν είδατε τον παίκτη;

«Οι παίκτες δεν ήθελαν να μπουν μέσα όταν βλέπουν ένα παιδί με αίματα πρόσωπο και καμμένα χέρια. Έχασα έναν παίκτη που ήταν βασικός, υποχρεώθηκα να κάνω αλλαγή να τον αντικαταστήσω. Ο τρόπος που διεξήχθη το παιχνίδι ήταν άνισο για εμάς. Γιατί ψυχολογικά οι παίκτες μου μπήκαν μέσα και έκλαιγαν όλοι. Αφού σοκαρίστηκα εγώ! Ένα παιδί 23 χρονών, με αίματα στο πρόσωπο, το χέρι του καμένο να μου ζητάει βοήθεια και να μου λέει "κάνε κάτι". Μας υποχρέωσαν να παίξουμε».

Ο Καρράς είναι καλά τώρα;

«Παραμένει στο νοσοκομείο»

Πώς έγινε το περιστατικό; Γιατί ο Σολάκης είπε ότι τελικά ο Καρράς δεν έπιασε την κροτίδα...

«Δεν ήμουν μέσα, ήμουν στα αποδυτήρια και μου τον έφεραν μέσα. Τον πήγαμε στο νοσοκομείο στο Αγρίνιο και εμένα μου είπε το παιδί στο τέλος ότι όπως έκανε διατάσεις έπεσε μπροστά του η κροτίδα. Προσπάθησε να τη διώξει, γιατί σήμερα μπορεί να θρηνούσαμε άλλα. Μπορεί να έχανε τα μάτια του. Έτσι μου είπε, δεν έχω εικόνα. Ήταν ένα θέαμα που δεν θέλει κανείς να δει. Μέσα στα αίματα να με παρακαλάει να κάνω κάτι "Καίγονται τα χέρια, τι να κάνω;", φώναζε».

Ζητήσατε να μην γίνει το παιχνίδι;

«Οι παίκτες δεν ήθελαν να συνεχιστεί το ματς. Πήραν τηλέφωνο τους πάντες. Αλλά κάποια στιγμή ήρθε ο γενικός αρχηγός και μας είπε ότι ο διαιτητής διέταξε να αντικαταστήσουμε τον παίκτη, γιατί ήταν βασικός και να γίνει το ματς, γιατί αλλιώς θα πηγαίναμε στο -3, θα κατοχυρωνόταν υπέρ του Παναιτωλικού. Αφού αποφάσισαν να γίνει, έπρεπε να γίνει την επόμενη μέρα. Στο πρώτο 20λεπτο εμείς δεν βρισκόμασταν στο γήπεδο.

Από εδώ και στο εξής πως προχωράτε;

«Δεν ξέρω, είναι θέμα διοίκησης. Εγώ το μόνο που προσπαθώ είναι να μαζέψω τους παίκτες. Η τύχη είναι στα χέρια μας, έχουμε τρία παιχνίδια στην έδρα μας. Πρέπει να κερδίσουμε τον Ηρακλή και από εκεί και πέρα θα τα πούμε. Ένα πράγμα όμως. Με άλλους όρους και συνθήκες η ομάδα μας δεν έχανε με τίποτα».

Κλείνοντας, ο Γιώργος Βαζάκας τόνισε:

«Δεν γίνεται στον Άρη να πετάνε ένα μπουκάλι και να σταματάει το παιχνίδι. Τώρα δημιουργείται το άλλοθι, τι θα γίνει αύριο αν χτυπήσουν τους παίκτες πριν αρχίσει το παιχνίδι; Είναι κάτι που έγινε μέσα στο γήπεδο. Ορισμένα πράγματα δεν συμφωνούν με τη λογική, αυτό με τρελαίνει. Έπρεπε να γίνει σήμερα το παιχνίδι, όχι χτες. Ευνοείται μια ομάδα και η άλλη χάνει ένα παίκτη και ψυχολογικά δεν είναι έτοιμη. Εμείς πληρώσαμε το πρώτο ημίχρονο αγωνιστικά. Αυτή την παρουσία πληρώσαμε. Γιατί από το πρώτο χάναμε 2-0 και τότε έχασαν ευκαιρίες. Στο δεύτερο δεν είχαν ευκαιρίες, μόνο ένα σουτ του Σίσιτς. Ό,τι έκαναν το έκαναν στο πρώτο ημίχρονο».